Puolukkakeitto
Puolukkakeitto maistuu sellaisenaan,mutta myös puuron lisäkkeenä.
alle 30 min43,7 kcal / 100 g
Ainekset
- 9dlvettä
- 200g(3 dl)Pirkka puolukoita (pakaste)
- 3rklPirkka perunajauhoja
- + vettä
- 1-1 1/2dlsokeria
Valmistus
alle 30 min- Kuumenna vesi ja kaada joukkoon jäiset puolukat. Keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia.
- Siivilöi kuoret pois (voit käyttää ne esimerkiksi ruispuolukkapuuroon). Sekoita keskenään kylmä vesi ja perunajauhot.
- Kuumenna mehu, lisää sokeri ja suurus ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Kiehauta kastike. Ripottele pinnalle sokeria. Jäähdytä ja pane tarjolle lasikannuun.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 43,7 kcal183 kJ
- Proteiinia 0,07 g
- Hiilihydraatteja10,5 g
- Rasvaa0,08 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Meidän perheen suosikkikeitto. Aina vaan tehdään uudestaan.