Cassata
Tässä italialaisessa jälkiruoassa on jäätelöä, pähkinöitä sekä kuivattuja marjoja ja hedelmiä. Cassata on alun perin Sisiliasta.
8 annosta30 - 60 min265 kcal / annos (95g)
Ainekset
8 annosta
- 5kpl(n. 50 g)Pirkka pehmeitä aprikooseja
- 1/3dl(n. 25 g)Pirkka pehmeitä karpaloita
- 1/4dl(n. 20 g)Pirkka rusinoita
- 1rkltummaa rommia (tai sitruunan mehua)
- 8kpl(n. 70 g)Pirkka piparkakkuja
Lisäksi
- 1tlk(2 dl)Pirkka vaahtoutuvaa suklaakastiketta
Valmistus
30 - 60 min- Vuoraa litran vetoinen leipävuoka isolla palalla tuorekelmua.
- Leikkaa aprikoosit pieniksi kuutioiksi. Hienonna karpalot, rusinat ja pähkinät veitsellä leikkuulaudan päällä. Rouhi piparkakut murusiksi. Sekoita kaikki ainekset kulhossa sekaisin rommin kanssa.
- Leikkaa jääkylmästä jäätelöstä neljäsosasta sentin viipaleita ja vuoraa niillä vuoan pohja. Leikkaaminen onnistuu helpoiten lämpimään veteen kastetulla veitsellä. Painele palat tiiviisti vuoan pohjalle lusikalla. Levitä päälle kolmannes hedelmä-piparisekoituksesta ja leikkaa päälle kerros jäätelöä. Painele jäätelökerros tiiviiksi. Levitä päälle puolet täytteestä.
- Leikkaa uusi kerros jäätelöä ja tiivistä. Levitä päälle loput täytteestä ja peitä lopulla jäätelöllä. Tasoita saumat lusikalla. Peitä cassata tuorekelmun helmoilla ja tiivistä se vielä käsin painamalla. Nosta vuoka pakastimeen 3-4 tunniksi.
- Ota vuoka pakastimesta ja irrota cassata vuoasta. Irrota kelmu ja leikkaa cassata viipaleiksi. Tarjoa suklaakastikkeen kanssa jälkiruoaksi.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit
Ravintosisältö per annos 95g100 g
- 265 kcal1 110 kJ
- Proteiinia 5 g
- Hiilihydraatteja30 g
- Rasvaa13 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi