• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Cassata

Tässä italialaisessa jälkiruoassa on jäätelöä, pähkinöitä sekä kuivattuja marjoja ja hedelmiä. Cassata on alun perin Sisiliasta.
Cassata
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • 30 - 60 min
  • 265 kcal / annos (95g)

Ainekset

8 annosta

Lisäksi

Valmistus

30 - 60 min
  1. Vuoraa litran vetoinen leipävuoka isolla palalla tuorekelmua.
  2. Leikkaa aprikoosit pieniksi kuutioiksi. Hienonna karpalot, rusinat ja pähkinät veitsellä leikkuulaudan päällä. Rouhi piparkakut murusiksi. Sekoita kaikki ainekset kulhossa sekaisin rommin kanssa.
  3. Leikkaa jääkylmästä jäätelöstä neljäsosasta sentin viipaleita ja vuoraa niillä vuoan pohja. Leikkaaminen onnistuu helpoiten lämpimään veteen kastetulla veitsellä. Painele palat tiiviisti vuoan pohjalle lusikalla. Levitä päälle kolmannes hedelmä-pipari­sekoituksesta ja leikkaa päälle kerros jäätelöä. Painele jäätelökerros tiiviiksi. Levitä päälle puolet täytteestä.
  4. Leikkaa uusi kerros jäätelöä ja tiivistä. Levitä päälle loput täytteestä ja peitä lopulla jäätelöllä. Tasoita saumat lusikalla. Peitä cassata tuorekelmun helmoilla ja tiivistä se vielä käsin painamalla. Nosta vuoka pakastimeen 3-4 tunniksi.
  5. Ota vuoka pakastimesta ja irrota cassata vuoasta. Irrota kelmu ja leikkaa cassata viipaleiksi. Tarjoa suklaakastikkeen kanssa jälkiruoaksi.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 95g100 g

  • 265 kcal1 110 kJ
  • Proteiinia5 g
  • Hiilihydraatteja30 g
  • Rasvaa13 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille