• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Puolukka-jäätelötorttu

Puolukka-jäätelötorttu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • yli 60 min
  • 247 kcal / 100 g

Ainekset

8 annosta

Pohja

Täyte

Päälle

Valmistus

yli 60 min
  1. Jauha piparkakut hienoksi monitoimikoneessa. Lisää juokseva margariini koneen käydessä. Vuoraa irtopohjavuoan pohja (halkaisija n. 24 cm) leivinpaperilla ja kiinnitä paperi pohjan ja reunan väliin. Painele piparkakkumurut tasaiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle ja hiukan reunoille. Nosta vuoka hetkeksi pakastimeen jotta pohja jähmettyy.
  2. Pehmitä vaniljajäätelöä hetken aikaa esim. mikroaaltouunin sulatusteholla. Sekoita joukkoon puolukkahillo marmorimaiseksi seokseksi ja painele jäätelö piparipohjan päälle tiiviiksi täytteeksi. Tasoita pinta. Peitä vuoka foliolla ja nosta pakastimeen kovettumaan seuraavaan päivään.
  3. Ota torttu vuoasta tarjoiluvadille huoneenlämpöön noin 15 minuuttia ennen tarjoilua. Pyörittele pakastepuolukat tomusokerissa ja levitä tortun pinnalle. Tarjoa heti jälkiruokana tai kahvin kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 247 kcal1 030 kJ
  • Proteiinia1,77 g
  • Hiilihydraatteja29,7 g
  • Rasvaa13,3 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1