Kattilalasagne
Lasagne valmistuu myös hellalla ja mikä parasta alle 45 minuutissa. Noin 2,25€/annos*
- 6 annosta
- 30 - 60 min
Ainekset
6 annosta
- 400gPirkka naudan jauhelihaa 10 %
- 1(100 g)sipuli
- tilkka öljyä
- 6dlvettä
- 2tlk(à 390 g)tomaattipastakastiketta
- 2Knorr kanaliemikuutiota
- 1rklpunaviinietikkaa
- 1tlkuivattua timjamia
- 1/2tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
- 12(n. 180 g)Pirkka lasagnelevyä
Valmistus
30 - 60 min- Kuori ja hienonna sipuli.
- Kuullota öljyssä isossa kattilassa tai kasarissa sipuli ja valkosipulimurska. Lisää jauheliha ja paista se kypsäksi ja kauniin ruskeaksi.
- Lisää vesi, tomaattipastakastike, hienonnetut kanaliemikuutiot, punaviinietikka, kuivattu timjami, suola ja mustapippuri.
- Murra lasagnelevyt pienemmiksi paloiksi ja lisää ne kattilaan tai kasariin.
- Kuumenna ja anna kiehua hiljalleen miedolla lämmöllä, kunnes lasagnepalat ovat pehmenneet eli noin 25 minuuttia. Sekoittele välillä, niin että levypalat eivät tartu toisiinsa kiinni.
- Lisää lopuksi valutettu ja revitty mozzarella. Anna sulaa hetken ajan ja nosta tarjolle.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Ohjeessa on yksi tekninen virhe selostuksessa josta kokemattomampi ruuanlaittaja saattaa hämääntyä: ”Kuullota öljyssä isossa kattilassa tai kasarissa sipuli ja valkosipulimurska. Lisää jauheliha ja paista se kypsäksi ja kauniin ruskeaksi.” - Jauhelihaa ei siis lisätä valkosipulimurskan ja sipulin joukkoon vaan paistetaan erillään ja mahdollisesti sen jälkeen lisätään se edellä mainittuun sörsseliin.
Kimi, koska kyseessä on yhden kattilan ohje, kaikki ainekset laitetaan samaan kattilaan. Tällöin jauheliha tulee sipulien jälkeen niiden päälle samaan kattilaan ja sen jälkeen samaan lisätään muut ainekset päälle.
Paljonko tuota kermaa lorautettiin?
H.P., reseptiä on viime vuonna muokattu ja siitä on poistettu kokonaan kerma. Ohjeen mukaan reseptiin ei siis kermaa tule.
Helpompi, mutta yhtä herkullinen kuin alkuperäinen versio. Vähemmän myös tiskiä, mikä näin käsitiskarina mieletön plussa. Vahva suositus tälle.
Tästä tuli meidän perheessä hitti 😋 Bertollin tilalla käytän Barillan, Dolmion tmv kastikeainekset yleensä Tomaatti/Basilca (400g) lisäksi 1-1,5 purkillista vettä. Mozarellojen päällä juuri ennen tarjoilua laitan vielä tuoretta Basilicaa, ihanaa, nam😋😋
Hei! Mitä samantapaista kastiketta voisin laittaa tuon bertollin tilalle, kun sitä ei löydy yhdestäkään asuinpaikkakuntani kaupasta?
Lörppönen, Bertollin pastakastikkeen voi korvata myös muiden merkkien valmiilla tomaattipastakastikkeilla.
Tästä tuli kyllä uus lemppari!! Helppo ja nopea ja päihittää uunilasagnen!
Hyvä ohje :)
Vähän liian al dente tuolla kypsennysajalla, annanpa porista vielä. Mozzarellan lisääminen oli virhe, jäi revittynäkin klimpeiksi ja venyy ja vanuu niin moneen suuntaan, että on vaikea syödä.
Reseptissä Bertolli Tomaattipastakastike juustolla ja basilikalla, mutta linkissä Pirkka yrtti tomaattimurska eli kumpaa näistä tuohon ruokaan on tarkoitus laittaa?
SakkeEzmedz, kiitos huomiosta, korjaamme asian!
Miksi kanaliemikuutiot, kun raaka-aineena naudan jauheliha?
Ansku, kanaliemi sopii hyvin lasagneen. Toki voit käyttää halutessasi myös lihalientä.