Lasagne

Lasagne on koko perheen suosikkiruokaa. Reilusta satsista riittää syötävää isompaankin nälkään.
Lasagne
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5-6 annosta
  • yli 60 min
  • 128 kcal / 100 g

Ainekset

5-6 annosta

Jauhelihakastike

    • 400gPirkka naudan jauhelihaa
    • 2isoasipulia
    • 1rklöljyä
    • 1dlvettä
    • 1tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • 2tloreganoa
    • 1tltimjamia

Juustokastike

Pinnalle

Lisäksi

    • 1-2ps(à 155 g)Pirkka Palermon salaattisekoitusta

Valmistus

yli 60 min
  1. Ruskista jauheliha ja hienonnetut sipulit öljyssä paistokasarissa. Lisää kasariin tomaattimurska, vesi, suola ja mustapippuri. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen kannen alla noin 20 minuuttia. Mausta oreganolla ja timjamilla.
  2. Juustokastiketta varten sulata kattilassa rasva ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Kaada kattilaan puolet maidosta. Kuumenna ja sekoita tasaiseksi. Lisää loppu maito. Sekoita koko ajan ja keitä pari minuuttia. Lisää suola, mustapippuri ja juustoraaste.
  3. Voitele suorakaiteen muotoinen vuoka. Kaada vuoan pohjalle jauhelihakastiketta ja levitä päälle lasagnelevyjä. Kaada levyjen päälle jauheliha- ja juustokastiketta. Täytä näin kaksi seuraavaa kerrosta. Viimeisen lasagnelevykerroksen päälle tulee vain juustokastiketta ja pinnalle juustoraastetta.
  4. Paista uunin alastasolla 200 asteessa 30-40 minuuttia. Anna lasagnen vetäytyä peitettynä noin 10 minuuttia ennen tarjoamista. Tarjoa salaatin kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 128 kcal535 kJ
  • Proteiinia7,31 g
  • Hiilihydraatteja10 g
  • Rasvaa6,5 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

15