LasagneTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Lasagne

Lasagne on koko perheen suosikkiruokaa. Reilusta satsista riittää syötävää isompaankin nälkään.

  • 5-6 annosta
  • yli 60 min
  • 128 kcal / 100 g

Ainekset

5-6 annosta

Jauhelihakastike

    • 400gPirkka naudan jauhelihaa
    • 2isoasipulia
    • 1rklöljyä
    • 1dlvettä
    • 1tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • 2tloreganoa
    • 1tltimjamia

Juustokastike

Pinnalle

Valmistus

yli 60 min
  1. Ruskista jauheliha ja hienonnetut sipulit öljyssä paistokasarissa. Lisää kasariin tomaattimurska, vesi, suola ja mustapippuri. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen kannen alla noin 20 minuuttia. Mausta oreganolla ja timjamilla.
  2. Juustokastiketta varten sulata kattilassa rasva ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Kaada kattilaan puolet maidosta. Kuumenna ja sekoita tasaiseksi. Lisää loppu maito. Sekoita koko ajan ja keitä pari minuuttia. Lisää suola, mustapippuri ja juustoraaste.
  3. Voitele suorakaiteen muotoinen vuoka. Kaada vuoan pohjalle jauhelihakastiketta ja levitä päälle lasagnelevyjä. Kaada levyjen päälle jauheliha- ja juustokastiketta. Täytä näin kaksi seuraavaa kerrosta. Viimeisen lasagnelevykerroksen päälle tulee vain juustokastiketta ja pinnalle juustoraastetta.
  4. Paista uunin alastasolla 200 asteessa 30-40 minuuttia. Anna lasagnen vetäytyä peitettynä noin 10 minuuttia ennen tarjoamista. Tarjoa salaatin kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 128 kcal535 kJ
  • Proteiinia7,31 g
  • Hiilihydraatteja10 g
  • Rasvaa6,5 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 200 arvostelua
  • Kotikokki5321.10.2018

    Uunissa valmistumassa..kotikokki0

  • Juusom3.9.2018

    Voiko kalomääri tosiaan pitää paikaansa? Tuntuu oudon vähältä juustoa, vehnää ja rasvaa sisältävään ruokaan. Esim Finelli ilmoittaa peruslasagnen kalorimääräksi yli 170 kcal.

  • K-Kuluttajapalvelu3.9.2018

    Juusom, reseptin ravintoarvot ovat suuntaa-antavia ja ne on laskettu raaka-aineiden perusteella. Välitän palautteesi tiedoksi eteenpäin.

  • Lasagnen ystävä9.3.2018

    Tiedossaan on näinkin hyvä resepti lasagneen, mutta kehtaavat myydä sitä pirkka lasagnea kaupoissa, joka on enemmän porkkanalaatikko kuin lasagne. Ilmeisesti pitää tuo pirkka lasagnekin pistää boikottiin, saarioisten kun on ollut jo yli 20 vuotta boikotissa. Toki pitää kokeilla kyseistä reseptiä, ja todellakin ilman porkkanaa, joka ei liha lasagneen kuulu tippaakaan.

  • Tonppa21.2.2018

    Aivan sairaan hyvää kiitos!! Toki itselle tuli vain 2 kerrosta ja vikaan kierrokseen tuli sekä tomaatti että juustokastiketta. Silti 5/5

  • Bo Stik28.1.2018

    Hyvää tuli. Lisäsin reseptiin valkosipulia.

  • Ville30.11.2017

    Olen yleensä sovaltanut reseptejä, mutta nyt tein juuri niin kuin reseptissä luki. Videonkin katsoin jälkikäteen ja naureskelin kuinka "hällä väliä"-meiningillä asiassa mentiin eteenpäin. Myös resepti erosi hieman videon ja kirjoitetun välillä. Kootessa lasagnea huomasin, että jauhelihakastiketta ja juustokastiketta oli hyvässä suhteessa. Alkuun kyllä pelkäsin, että juustokastiketta jäisi reilusti yli, mutta noin 1/3 kastikkeesta per kerros oli oikein hyvä määrä. Juustoraastetta(50g) lasagnen päälle laittaessa tuntui, että sitä oli liian vähän. Itse kun olin päättänyt olla poikkeamatta reseptistä, niin jatkoin vaan menemään. Koko teos yllätti uunista noustessa ja 50g juustoa näytti riittäneen. Annoin lasagnen seistä 15 minuuttia folion alla ennen tarjoilua, hyvää tuli! Jos tekisin uudelleen tällä reseptillä, lisäisin jauhelihakastikkeeseen enemmän mausteita. Jopa valmis seos jauhelihamaustetta olisi toiminut. Lisäisin myös basilikaa jauhelihakastikkeeseen, sekä muutaman lehden annoksen päälle. Pyöreällä, esim. kakkumuotilla saa lasagnesta houkuttelevan näköisen lautaselle.

  • Musketti7.3.2017

    Vaihda juustokastikkeen 1/2tl pippuri 1tl muskottipähkinään. Poista vesi jauhelihakastikkeesta ja lisää myös pyreetä sekaan. Näillä pikku muutoksilla tästä tulee 5/5.

  • **27.1.2017

    Hyvänmakuinen lasagne! Tuli vain hieman liian löysää, eli seuraavalla kerralla jätän jauhelihakastikkeesta veden pois ja vähennän hieman juustokastikkeen määrää.

  • Nitta8.1.2017

    Hyvä ja helppo tehdä maukas

  • ON!7.10.2016

    hyvää on