Lasagne
Lasagne on koko perheen suosikkiruokaa. Reilusta satsista riittää syötävää isompaankin nälkään.
5-6 annostayli 60 min128 kcal / 100 g
Ainekset
5-6 annosta
- 9-11(n. 180 g)Pirkka lasagnelevyä
Jauhelihakastike
- 400gPirkka naudan jauhelihaa
- 2isoasipulia
- 1rklöljyä
- 1tlk(500 g)Pirkka tomaattimurskaa
- 1dlvettä
- 1tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
- 2tloreganoa
- 1tltimjamia
Juustokastike
- 3-4rkl(n. 40 g)margariinia
- 1/2tlsuolaa
- ripausmustapippuria
Pinnalle
Valmistus
yli 60 min- Ruskista jauheliha ja hienonnetut sipulit öljyssä paistokasarissa. Lisää kasariin tomaattimurska, vesi, suola ja mustapippuri. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen kannen alla noin 20 minuuttia. Mausta oreganolla ja timjamilla.
- Juustokastiketta varten sulata kattilassa rasva ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Kaada kattilaan puolet maidosta. Kuumenna ja sekoita tasaiseksi. Lisää loppu maito. Sekoita koko ajan ja keitä pari minuuttia. Lisää suola, mustapippuri ja juustoraaste.
- Voitele suorakaiteen muotoinen vuoka. Kaada vuoan pohjalle jauhelihakastiketta ja levitä päälle lasagnelevyjä. Kaada levyjen päälle jauheliha- ja juustokastiketta. Täytä näin kaksi seuraavaa kerrosta. Viimeisen lasagnelevykerroksen päälle tulee vain juustokastiketta ja pinnalle juustoraastetta.
- Paista uunin alatasolla 200 asteessa 30-40 minuuttia. Anna lasagnen vetäytyä peitettynä noin 10 minuuttia ennen tarjoamista. Tarjoa salaatin kanssa.
Katso video
Kategoriat
Ravintosisältö per 100 g
- 128 kcal535 kJ
- Proteiinia 7,31 g
- Hiilihydraatteja10 g
- Rasvaa6,5 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Erinomainen lasagne. Tosin kokin pitää käyttää aivojaan päätellessään ainesmääriä. Itse laitan mausteita aina maun mukaan, ohjeet ovat suuntaa antavia. Lasagnelevyjä lisään niin monta kerrosta kuin astiaan mahtuu ja kastiketta riittää, astiasta riippuen ainakin neljä kerrosta. Lasagnelevyt imevät liian tuntuisen nesteen itseensä ja kiinteyttävät lasagnen. Astian ei tarvitse olla suorakaiteen muotoinen, vaan lasagnelevyjä voi murtaa sopivan kokoisiksi. Ne kypsyvät kyllä pieninäkin paloina. Oma astiani on ikivanha savivuoka, joka on kuin suoraan Nonnan keittiöstä. Ja vielä: tomaattikastikkeeseen aina lusikallinen hunajaa mukaan.
Laita tomaattikastiketta ja jauhelihaa tuplamäärä
Jauhelihakastiketta tuli tällä reseptillä kovin vähän ja juustokastiketta taasen melkein puolet liikaa. En laittanut koko määrää juustokastiketta, onneksi. Sai maustaa reilulla kädellä, että oli syötävää, joten ohjeen mukaisesti maustettuna olisi tullut mautonta ja vetistä mössöä. Sorry, mutta ei enää tällä reseptillä.
Jauhelihakastiketta ihan liian vähän, juustokastiketta liikaa. Meni hukkaan juusto ja maito. Kastike myös maistuu mannapuurolta, eikä juustolta. Ei jauhelihaa riittänyt kun pohjalle ja 1 kerrokseen. Ei prkl
Olipa muuten reilusti juustokastiketta. Ois varmaan 7dl maitoa riittäny.
Juustokastikkeen vuoksi ruoasta tuli vetistä, noin 7dl maitoa olisi sopivampi määrä. Lisäsin reilusti mausteita, mm. valkosipulijauhetta, sillä reseptin tuotos olisi ollut kovin mauton. En tee tällä reseptillä toiste.
Sopiko lasagnalle nauta-sika liha ?
Lena, lasagnen valmistuksessa voi käyttää sika-nautajauhelihaa.
Luottoreseptini! Lisään juustokastikkeeseen vielä vähän muskottipähkinää. Nam!
Mittasuhteet ihan pielessä. Litra maitoa ei sakene desillä vehnäjauhoja ja valkokastiketta on ihan liikaa jauhelihakastikkeeseen nähden ja/tai 9 lasagnelevylle
Tosi mautonta tuli. Kannattais lisätä lihaliemikuutio ja valkosipulin kynsi murskattuna niin maistuisi jollekin.
Tosi kiva perusohje. Korvasin ohjeesta jauhelihan soijarouheella (jonka maustoin liemikuutiolla). Heitin mukaan tekstuuria tuomaan myös porkkanaa ja pari jämäkasvista jääkaapista + reilusti yrttimausteita, ja tuli tosi hyvää. Tätä ohjetta käytän varmasti lasagnen pohjana jatkossakin :)
Ohjeessa sanotaan: "Viimeisen lasagnelevykerroksen päälle tulee vain juustokastiketta ja pinnalle juustoraastetta" Kokki teki itse väärin, kun laittoi kuitenkin kumpaakin kastiketta, ja päälle raasteen.
Puoli litraa liikaa maitoa. Pilalle meni lasagne.
Tomaattikastikkeisiin kannattaa lisätä hieman sokeria. Tasapainottaa makua.
Onneksi ostin isomman määrän jauhelihaa, olisi jäänyt kovin "tyhjäksi".. Ihmetytti että juustokastiketta on litran verran, mutta jauhelihaa 400g
Olipa mauton versio lasagnesta. Oikeaan lasagneen tarvitaan enemmän mausteita, nyt maku oli pannukakkumainen.
Oletteko kokeilleet jauhelihan korvaamista soijarouheella?
Juustokastikkeen ja päälle tulevan juuston määrät ovat vaihtuneet keskenään reptissä jos vertaa videon ohjeeseen.
britta, lasagne on testattu reseptissä lukevilla määrillä. Toki halutessaan esimerkiksi lasagnen päälle voi juustoraastetta laittaa hiukan reilumminkin.
Hei. Tekisin kymmenelle. Montako levya tulee ja monenko kertasena tulee jauhelihakastike ja juustokastike tahan ohjeeseen. Kiitos
Kokkaaja, reseptillä tulee noin 5-6 annosta, joten kaksinkertaisesta reseptistä tulee noin 10-12 annosta.
Ihan jees, liian vetistä oman makuun.
Just täydellinen!
Uunissa on. Saa nähdä. Tähän asti tenty valmis pakkauksessa. Oli ainakin helppo itse tehdä.
Ensimmäistä kertaa ajattelin tehdä lasagnea niin, että teen kastikkeita myöten kaiken itse. Ajattelin valkata tän reseptin....Aineksia laitoin puolet enemmän, mitä reseptissä, niin riittää pidempäänkin ja muillekin.....Ai että tuli hyvää :)
Kotikokki, tavallinen suorakaiteen muotoinen uunivuoka sopii lasagnen tekemiseen. Useimmat uunivuoat ovat kooltaan noin 35x25cm.
Minkä kokoista vuokaa tässä on käytetty?2,5l vai pienempi
Uunissa valmistumassa..kotikokki0
Voiko kalomääri tosiaan pitää paikaansa? Tuntuu oudon vähältä juustoa, vehnää ja rasvaa sisältävään ruokaan. Esim Finelli ilmoittaa peruslasagnen kalorimääräksi yli 170 kcal.