Lasagne
- Annosmäärä5–6 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Mehevä lasagne on italialainen klassikkoruoka, joka maistuu koko perheelle. Jauhelihakastike ja juustokastike takaavat herkullisen lopputuloksen.
Ainekset
5–6 annosta
9–11 (n. 180 g) | tai |
Jauhelihakastike | |
---|---|
400 g | tai |
2 isoa | sipulia tai |
1 rkl | öljyä tai |
1 tlk (500 g) | tai |
1 dl | vettä tai |
1 tl | tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
2 tl | tai |
1 tl | tai |
Juustokastike | |
3–4 rkl (n. 40 g) | tai |
1 dl | tai |
1 l | tai |
1/2 tl | tai |
ripaus | mustapippuria tai |
100 g | tai |
Pinnalle | |
50 g | tai |
Valmistus
yli 60 min
Ruskista jauheliha ja hienonnetut sipulit öljyssä paistokasarissa.
Lisää kasariin tomaattimurska, vesi, suola ja mustapippuri. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen kannen alla noin 20 minuuttia. Mausta oreganolla ja timjamilla.
Juustokastiketta varten sulata kattilassa rasva ja sekoita joukkoon vehnäjauhot.
Kaada kattilaan puolet maidosta. Kuumenna ja sekoita tasaiseksi. Lisää loppu maito. Sekoita koko ajan ja keitä pari minuuttia. Lisää suola, mustapippuri ja juustoraaste.
Voitele suorakaiteen muotoinen vuoka. Kaada vuoan pohjalle jauhelihakastiketta ja levitä päälle lasagnelevyjä. Kaada levyjen päälle jauheliha- ja juustokastiketta. Täytä näin kaksi seuraavaa kerrosta. Viimeisen lasagnelevykerroksen päälle tulee vain juustokastiketta ja pinnalle juustoraastetta.
Paista uunin alatasolla 200 asteessa 30–40 minuuttia. Anna lasagnen vetäytyä peitettynä noin 10 minuuttia ennen tarjoamista. Tarjoa salaatin kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,9(163 arviota)
- yli 60 min4,1(164 arviota)
- yli 60 min4,2(94 arviota)
- 30 - 60 min3,8(170 arviota)
- yli 60 min4,2(35 arviota)
- yli 60 min4,0(199 arviota)
- yli 60 min4,0(97 arviota)
- yli 60 min3,8(988 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (782 arviota)
- Karvinen1 kuukausi sittenTuli vetistä, suosittelen vähentämään vettä reilusti ja korvaamalla esim toisella purkilla tomaatti murskaa. Kannattaa antaa jäähtyä myös kunnolla ennen tarjoilua. Lisätkää reilusti mausteita ja suolaa. Esim 2 lihakuutiota. Jos tästä haluaa hieman ravitsevamman voi lisätä esim porkkanaa yms muita kasviksia!
- Lepa1 kuukausi sittenMiksei ole uunin lämpötilaa reseptissä?
- Kotkokki2 kuukautta sittenHyvä ohje.Helppoja selkee.Tulee mehevä lasagne.Todellakin litra valko/juustokastiketta sopiva määrä.Lasagne levyt imaisee ylimääräiset nesteet ja koostumus juuri oikea mehevä. Jatkoon.
- Jou5 kuukautta sittenLitra maitoa on ihan liikaa juustokastikkeeseen. Puolet siit riittää tähän reseptiin.
- Buongustaio1 vuosi sittenErinomainen lasagne. Tosin kokin pitää käyttää aivojaan päätellessään ainesmääriä. Itse laitan mausteita aina maun mukaan, ohjeet ovat suuntaa antavia. Lasagnelevyjä lisään niin monta kerrosta kuin astiaan mahtuu ja kastiketta riittää, astiasta riippuen ainakin neljä kerrosta. Lasagnelevyt imevät liian tuntuisen nesteen itseensä ja kiinteyttävät lasagnen. Astian ei tarvitse olla suorakaiteen muotoinen, vaan lasagnelevyjä voi murtaa sopivan kokoisiksi. Ne kypsyvät kyllä pieninäkin paloina. Oma astiani on ikivanha savivuoka, joka on kuin suoraan Nonnan keittiöstä. Ja vielä: tomaattikastikkeeseen aina lusikallinen hunajaa mukaan.
- Soossi1 vuosi sittenLaita tomaattikastiketta ja jauhelihaa tuplamäärä
- Ei jatkoon1 vuosi sittenJauhelihakastiketta tuli tällä reseptillä kovin vähän ja juustokastiketta taasen melkein puolet liikaa. En laittanut koko määrää juustokastiketta, onneksi. Sai maustaa reilulla kädellä, että oli syötävää, joten ohjeen mukaisesti maustettuna olisi tullut mautonta ja vetistä mössöä. Sorry, mutta ei enää tällä reseptillä.
- Arkijuusto1 vuosi sittenJauhelihakastiketta ihan liian vähän, juustokastiketta liikaa. Meni hukkaan juusto ja maito. Kastike myös maistuu mannapuurolta, eikä juustolta. Ei jauhelihaa riittänyt kun pohjalle ja 1 kerrokseen. Ei prkl
- Markku-Kalevi1 vuosi sittenOlipa muuten reilusti juustokastiketta. Ois varmaan 7dl maitoa riittäny.
- Lasagne al forno1 vuosi sittenJuustokastikkeen vuoksi ruoasta tuli vetistä, noin 7dl maitoa olisi sopivampi määrä. Lisäsin reilusti mausteita, mm. valkosipulijauhetta, sillä reseptin tuotos olisi ollut kovin mauton. En tee tällä reseptillä toiste.
- Lena1 vuosi sittenSopiko lasagnalle nauta-sika liha ?
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenLena, lasagnen valmistuksessa voi käyttää sika-nautajauhelihaa.
- Maija2 vuotta sittenLuottoreseptini! Lisään juustokastikkeeseen vielä vähän muskottipähkinää. Nam!
- Mymmeli2 vuotta sittenMittasuhteet ihan pielessä. Litra maitoa ei sakene desillä vehnäjauhoja ja valkokastiketta on ihan liikaa jauhelihakastikkeeseen nähden ja/tai 9 lasagnelevylle
- Ile2 vuotta sittenTosi mautonta tuli. Kannattais lisätä lihaliemikuutio ja valkosipulin kynsi murskattuna niin maistuisi jollekin.
- soijakokki2 vuotta sittenTosi kiva perusohje. Korvasin ohjeesta jauhelihan soijarouheella (jonka maustoin liemikuutiolla). Heitin mukaan tekstuuria tuomaan myös porkkanaa ja pari jämäkasvista jääkaapista + reilusti yrttimausteita, ja tuli tosi hyvää. Tätä ohjetta käytän varmasti lasagnen pohjana jatkossakin :)
- w.p2 vuotta sittenOhjeessa sanotaan: "Viimeisen lasagnelevykerroksen päälle tulee vain juustokastiketta ja pinnalle juustoraastetta" Kokki teki itse väärin, kun laittoi kuitenkin kumpaakin kastiketta, ja päälle raasteen.
- J2 vuotta sittenPuoli litraa liikaa maitoa. Pilalle meni lasagne.
- Kristiina3 vuotta sittenTomaattikastikkeisiin kannattaa lisätä hieman sokeria. Tasapainottaa makua.
- Amatööri3 vuotta sittenOnneksi ostin isomman määrän jauhelihaa, olisi jäänyt kovin "tyhjäksi".. Ihmetytti että juustokastiketta on litran verran, mutta jauhelihaa 400g
- Parempaakin tehnyt3 vuotta sittenOlipa mauton versio lasagnesta. Oikeaan lasagneen tarvitaan enemmän mausteita, nyt maku oli pannukakkumainen.
- Seppo693 vuotta sittenOletteko kokeilleet jauhelihan korvaamista soijarouheella?
- britta3 vuotta sittenJuustokastikkeen ja päälle tulevan juuston määrät ovat vaihtuneet keskenään reptissä jos vertaa videon ohjeeseen.
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenbritta, lasagne on testattu reseptissä lukevilla määrillä. Toki halutessaan esimerkiksi lasagnen päälle voi juustoraastetta laittaa hiukan reilumminkin.
- Kokkaaja3 vuotta sittenHei. Tekisin kymmenelle. Montako levya tulee ja monenko kertasena tulee jauhelihakastike ja juustokastike tahan ohjeeseen. Kiitos
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenKokkaaja, reseptillä tulee noin 5-6 annosta, joten kaksinkertaisesta reseptistä tulee noin 10-12 annosta.
- Juli3 vuotta sittenIhan jees, liian vetistä oman makuun.
- Arkikokkailija4 vuotta sittenJust täydellinen!
- Saara4 vuotta sittenUunissa on. Saa nähdä. Tähän asti tenty valmis pakkauksessa. Oli ainakin helppo itse tehdä.
- Onnistunut lasagne4 vuotta sittenEnsimmäistä kertaa ajattelin tehdä lasagnea niin, että teen kastikkeita myöten kaiken itse. Ajattelin valkata tän reseptin....Aineksia laitoin puolet enemmän, mitä reseptissä, niin riittää pidempäänkin ja muillekin.....Ai että tuli hyvää :)