• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Lihapullavuoka

Lihapullavuoka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 450 kcal / annos (330g)

Ainekset

4 annosta
    • 400gPirkka naudan jauhelihaa
    • 1viipalekuivahtanutta ruisleipää hienonnettuna
    • tai
    • 1/2dlkorppujauhoja
    • 1dlvettä
    • 1sipuli
    • 1kananmuna
    • n. 1 1/2tlbasilikaa
    • 1tloreganoa
    • 1tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria

Tomaattikastike

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sekoita hienonnettu leipä ja vesi kulhossa. Kuori ja hienonna sipuli. Lisää kulhoon jauheliha, sipuli, muna ja mausteet. Sekoita tasaiseksi. Muotoile taikinasta tanko kostutetun leikkuulaudan päällä. Jaa se 32 osaan. Pyörittele pieniksi lihapyöryköiksi leivinpaperoidulle pellille ja paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
  2. Valmista paistamisen aikana kastike. Kuori ja hienonna sipuli. Paloittele tomaatti. Kuullota sipulit öljyssä kattilassa, lisää tomaatit ja sekoita. Kaada kattilaan tomaattimurska ja vesi. Mausta kastike ja keitä hiljalleen muutama minuutti. Viipaloi mozzarella.
  3. Kaada tomaattikastike pitkänomaiseen uunivuokaan. Ota kypsät lihapullat uunista ja levitä ne vuokaan. Lado päälle mozzarellakiekot. Gratinoi uunin ylätasolla noin 5 minuuttia, kunnes juusto sulaa. Koristele vuoka tuoreilla basilikan lehdillä.
  4. Tarjoa esimerkiksi keitetyn ohran kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 330g100 g

  • 450 kcal1 880 kJ
  • Proteiinia35 g
  • Hiilihydraatteja26 g
  • Rasvaa23 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 19 arvostelua