• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Makaronilaatikko tummista makaroneista

Syö SEKÄ edullisesti ETTÄ hyvin. Tämäkin resepti vain noin 0,85 €/annos*.
Makaronilaatikko tummista makaroneista
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • yli 60 min
  • 529 kcal / annos (330g)

Ainekset

6 annosta

Munamaito

    • 2kananmunaa
    • 7dlkevytmaitoa
    • 3/4tlsuolaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Keitä makaronit muuten pakkauksen ohjeen mukaan, mutta käytä vettä 2 l. Keittoaika noin 8 minuuttia. Valuta makaronit ja sekoita joukkoon 1/2 rkl öljyä.
  2. Hienonna sipuli. Kuumenna öljy paistinpannussa ja ruskista jauheliha kahdessa erässä. Lisää sipuli ja paprikajauhe. Sekoittele hetki kuumalla pannulla. Mausta jauhelihaseos timjamilla, suolalla ja mustapippurilla. Kaada jauhelihaseos ja makaronit isoon voideltuun vuokaan (vuoan tilavuus noin 3 l). Sekoita.
  3. Sekoita munamaidon ainekset keskenään ja kaada munamaito vuokaan. Kypsennä makaronilaatikkoa 200 asteessa uunin alatasolla noin 45 minuuttia. Anna makaronilaatikon tekeytyä peitettynä hetki ennen tarjoilua.
  4. Tarjoa makaronilaatikon kanssa juustoraastetta, ketsuppia, etikkasäilykkeitä ja raikasta salaattia.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 330g100 g

  • 529 kcal2 210 kJ
  • Proteiinia34,5 g
  • Hiilihydraatteja59,5 g
  • Rasvaa15,9 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille10