• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
KaurakeksitTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kaurakeksit

Kaurakeksit ovat helppo ja nopea tehdä, koska taikina vain sekoitetaan. Tämäkin resepti vain n. 0,05€/annos*.

  • n. 20 kpl
  • alle 30 min
  • 419 kcal / 100 g

Ainekset

n. 20 kpl

Valmistus

alle 30 min
  1. Sulata rasva ja anna sen hieman jäähtyä.
  2. Lisää sokeri ja muna sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  3. Nosta kahdella lusikalla pieniä nokareita leivinpaperin päälle pellille.
  4. Paista 200 asteessa 8-10 minuuttia.

Tiesitkö että...

Vinkki! Korvaa 1/2 dl vehnäjauhoista grahamjauhoilla. Lisää taikinaan rusinoita tai kuivattuja karpaloita. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2013. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 419 kcal1 750 kJ
  • Proteiinia6,72 g
  • Hiilihydraatteja43,9 g
  • Rasvaa24 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 109 arvostelua
  • Kaikki17.6.2018

    Tosi pahoja tuli

  • :) 14.6.2018

    Tein gluteenittomina, vihdoin vehnäjauhot vain Virtasalmen viljatuotteen vaaleaan jauhoseokseen sekä gluteenittomiin kaurahiuraleisiin. Todella hyviä eikä levinnyt niinkuin yleensä, oli rapsakoita eikä murentunut niin helposti.

  • Leipuri15.4.2018

    Makeannälkään nopeita ja helppoja keksejä, joihin löytyy aika helposti raaka-aineet kotoa (vaikka vähän muunnellen). Tein kaksinkertaisena ja lisäsin loppuvaiheessa taikinaan mariannerouhetta. Kiva perusohje ja onnistuu mukavasti!

  • leipoja22.3.2018

    Hyviä oli vähän liikaa rasvaa joten piti vähentää muuten hyviä

  • pikkuleipurit3.1.2018

    Jostain syystä keksejä tuli 11 eikä 20, vaikka lusikoimme ruokalusikalla. Taisi olla liian iso ruokalusikka. Keksit myös levisivät enemmän kuin valokuvan keksit.

  • Nami!30.10.2017

    Hyvä ja helppo resepti kaikin puolin!

  • Kanta pää opisto kokkit8.10.2017

    Anteeksi, mutta mitä rasvalle tehdään sulattamisen sekä jäähtymisen jälkeen?

  • K-Kuluttajapalvelu8.10.2017

    Kanta pää opisto kokkit, sulaan, hiukaan jäähtyneeseen rasvaan lisätään sokeri, munat sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet.

  • Tyytyväinen leipoja5.10.2017

    Hyvä resepti!

  • A,V JA H21.9.2017

    Hieno oje. rapeat kaurakeksit.

  • gluteeniton vaihtoehto1.9.2017

    Tein gluteenittomana, vaihtaen jauhot kaura-ja kookosjauhoihin. Puoli teelusikallista psylliumia. Mausteina inkivääriä, kanelia ja kardemummaa. Lisäsin myös rusinoita. Lopputulos todella maistuva. Helppoa ja nopeaa. Sulatin voin mikrossa ja keksit paistoin kiertoilmauunilla. Tuli kaksi pellillistä herkkuja samalla paistolla. Kiitos hyvästä perusohjeesta.

  • Rusinapulla25.7.2016

    Helppoa, nopeaa ja hyvää.

  • raili o25.1.2016

    Korvasin voin rypsiöljyllä (1/2 dl) ja osan jauhoista hienoksi jauhetulla pähkinäsekoituksella +rusinat. Hyvin onnistui ja maistuivat :)