Murotaikina
Murotaikinasta valmistat monenlaisia pikkuleipiä perusohjetta muuntelemalla.
yli 60 min
Ainekset
- 200gPirkka voita
- 1dlsokeria
- 1kananmuna
- 4dlvehnäjauhoja
- 1tlleivinjauhetta
Valmistus
yli 60 min- Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää muna hyvin sekoittaen.Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikina juuri ja juuri tasaiseksi. Vältä turhaa sekoittamista, ettei taikina sitkisty. Anna taikinan levätä jääkaapissa noin 30 minuuttia. (Voit valmistaa taikinan vaikka jo edellisenä iltana.)
- Muotoile taikina käsin pikkuleiviksi tai pursota tankoja, ässiä, kransseja, hevosenkenkiä tai ruusuja. Voit tehdä myös viipalepikkuleipiä. Leivo taikinasta neljä 30 cm:n pituista tankoa, paista ja leikkaa lämpiminä vinoviipaleiksi.
- Paista pikkuleipiä koon ja paksuuden mukaan 200 tai 175 asteessa 8-15 minuuttia.
Tiesitkö että...
Muunteluvinkkejä: - mausta taikina 1-2 tl vaniljasokeria, 1/2-1 tl kardemummaa, 1 tl sitruuna-aromia tai sitruunan raastettua kuorta - korvaa 1/2 dl jauhoista 1/2 dl kaakaojauheella - korvaa 1/2 dl jauhoista 1 dl manteli- tai pähkinäjauhella - korvaa 1-2 dl jauhoista 1-2 dl grahamjauhoja - korvaa 1 dl jauhoista 1 dl perunajauhoillaKategoriat
Leivonta ja jälkiruoat
Kommentoi
Resepti oli helppo, maukas ja sitä voi käyttää niin monella tavalla! 5 tähteä! (olen tehnyt kerran aikaisemmin ja nyt toinen kerta, toivottavasti ei juoksetu 😱)
Hei kaikille vinkkinä vaahdottakaa voi ja sokeri, kunnolla kananmuna voimakkaasti vatkaten/sekoittan ja (jos taikina juoksettu tässä-vaiheessa ei hätää sen voi pelastaa lisäämällä vähän jauhoa voimakkaasti vatkaten)
Eka murotaikina ja onnistu täydellisesti .