• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Murotaikina

Murotaikinasta valmistat monenlaisia pikkuleipiä perusohjetta muuntelemalla.
Murotaikina
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • yli 60 min

Ainekset

    • 200gPirkka meijerivoita
    • 1dlsokeria
    • 1kananmuna
    • 4dlvehnäjauhoja
    • 1tlleivinjauhetta

Valmistus

yli 60 min
  1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää muna hyvin sekoittaen.Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikina juuri ja juuri tasaiseksi. Vältä turhaa sekoittamista, ettei taikina sitkisty. Anna taikinan levätä jääkaapissa noin 30 minuuttia. (Voit valmistaa taikinan vaikka jo edellisenä iltana.)
  2. Muotoile taikina käsin pikkuleiviksi tai pursota tankoja, ässiä, kransseja, hevosenkenkiä tai ruusuja. Voit tehdä myös viipalepikkuleipiä. Leivo taikinasta neljä 30 cm:n pituista tankoa, paista ja leikkaa lämpiminä vinoviipaleiksi.
  3. Paista pikkuleipiä koon ja paksuuden mukaan 200 tai 175 asteessa 8-15 minuuttia.

Tiesitkö että...

Muunteluvinkkejä: - mausta taikina 1-2 tl vaniljasokeria, 1/2-1 tl kardemummaa, 1 tl sitruuna-aromia tai sitruunan raastettua kuorta - korvaa 1/2 dl jauhoista 1/2 dl kaakaojauheella - korvaa 1/2 dl jauhoista 1 dl manteli- tai pähkinäjauhella - korvaa 1-2 dl jauhoista 1-2 dl grahamjauhoja - korvaa 1 dl jauhoista 1 dl perunajauhoilla

Kommentoi

Arvosana reseptille9