Kaneliässät
Perinteiset kaneliässät ovat kuuluneet suomalaisten suosikki pikkuleipien joukkoon jo pitkään. Tarjoa kaneliässät kahvin kanssa tai anna lahjaksi.
- n. 40 kpl
- 30 - 60 min
- 414 kcal / 100 g
Ainekset
n. 40 kpl
- 2dlsokeria
- 2kananmunaa
- 5dlvehnäjauhoja
Pinnalle
- 2rklsokeria
Valmistus
30 - 60 min- Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauho ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan. Anna taikinan jähmettyä viileässä.
- Leivo taikinasta ohut tanko. Käytä tarvittaessa jauhoja apuna. Leikkaa tanko noin 8 cm:n pituisiksi pötköiksi. Kierittele pötköt sokeri-kaneliseoksessa ja muotoile ässiksi. Paista 200 asteessa 7-10 minuuttia.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat
Ravintosisältö per 100 g
- 414 kcal1 730 kJ
- Proteiinia 6,23 g
- Hiilihydraatteja50,6 g
- Rasvaa20,5 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Taikinaan myös kanelia 1½ tl. Sitten on perinteinen.
Hyvä perusohje.
Hyviä ja helppo tekoisia