• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Karpalo-kaurakuulat

Karpalo-kaurakuulat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 60 kpl
  • yli 60 min
  • 80 kcal / annos (15g)

Ainekset

n. 60 kpl

Taikina

    • 200gvoita tai margariinia huoneenlämpöisenä
    • 1 1/2dltomusokeria
    • 1tlvaniljasokeria
    • 1tlkanelia
    • 1iso kananmuna
    • 4 1/2dl(300 g)vehnäjauhoja
    • 1/2tlleivinjauhetta
    • 2rklmaitoa

Valmistus

yli 60 min
  1. Sulata voi pannulla. Sekoita joukkoon kaurahiutaleet. Lisää sokeri ja paahda hiutaleet pannulla käännellen kauniin ruskeiksi ja rapeiksi. Kaada lautaselle jäähtymään. Hienonna karpalot terävällä veitsellä työlaudan päällä.
  2. Vatkaa rasva ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää kaneli ja muna ja jatka vatkaamista. Sekoita jauhoihin leivinjauhe ja lisää taikinaan. Lisää lopuksi maito ja sekoita taikina nopeasti sähkövatkaimella.
  3. Sekoita 1/3 paahdetuista kaurahiutaleista ja puolet hienonnetuista karpaloista taikinan joukkoon. Sekoita loput keskenään lautasella.
  4. Ota taikinasta lusikalla nokareita ja pyöritä ne käsin palloiksi, joiden halkaisija on 2-2 1/2 cm. Jauhota tarvittaessa käsiä. Kierittele taikinapallot karpalo-kauraseoksessa ja asettele pellille leivinpaperin päälle tasaisin välein.
  5. Paista karpalo-kaurakuulia 175 asteessa uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 15 minuuttia. Tarjoa kahvipöydässä.

Ravintosisältö perannos 15g100 g

  • 80 kcal335 kJ
  • Proteiinia1 g
  • Hiilihydraatteja10 g
  • Rasvaa4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille3