Makeat tacot
Kaneli-sokeripintaiset rapeat tacot täytetään banoffee-tyyliin banaanilla, kinuskilla ja kermalla. Koristele makeat tacot raikkailla marjoilla ja suklaarouheella. Noin 0,35€/annos.*
12 kpl30 - 60 min
Ainekset
12 kpl
- 1/2pkt(à 8 kpl/320 g)Pirkka vehnätortilloja
- 25gvoita sulatettuna
- 1rklsokeria
- 1tlkanelia
- 1/2tlvaniljasokeria
- 1banaani
- n. 1/2dlPirkka kinuskikastiketta
- 1/2rs(à 125 g)Pirkka vadelmia tai pensasmustikoita
- 2-3palaaPirkka tummaa leivontasuklaata
Valmistus
30 - 60 min- Leikkaa kustakin tortillasta ison lasin (⌀ 9 cm) ja pienen veitsen avulla kolme pientä pyörylää. Aseta ne tacon muotoon taitettuna muffinipellin kääntöpuolelle kolojen väliin.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia. Tarkkaile etteivät reunat pääse palamaan. Anna jäähtyä muffinipellillä, jotta tacokuorte kovettuvat muotoonsa.
- Sivele kuorien ulkopinnalle sulatettua voita. Ripottele pinnalle kaneli-sokeria.
- Vaahdota kerma ja mausta vaniljasokerilla. Pane kerma pursotinpussiin ilman tyllaa. Kuori banaani ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.
- Lusikoi tacojen sisälle banaania, valuta päälle kinuskikastiketta ja pursota kermaa. Koristele marjoilla ja rouhitulla suklaalla.
Tiesitkö että...
Hävikkivinkki! Leikkaa tortillojen reunoista palasia, sivele öljyllä ja paista 200-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia. Tarkkaile etteivät reunat pääse palamaan. Ripottele pinnalle suolaa ja tarjoa tortillasipseinä. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 12/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kommentoi