Valkosuklaamutakakku
Valkosuklaamutakakku valloittaa makealla maullaan. Valkosuklaan makupariksi sopii erinomaisesti tuoreet mansikat ja mustikat. Noin 0,60€/annos.*
8 annosta30 - 60 min
Ainekset
8 annosta
- 50gvoita
- 1prk(2 dl)Pirkka kuohukermaa
- 1/2dlsokeria
- 1tlleivinjauhetta
- 1tlvaniljasokeria
- 1kananmuna
- 1/4tlsuolaa
- 2dlvehnäjauhoja
Koristeluun
- mansikoita
- pensasmustikoita
Valmistus
30 - 60 min- Vuoraa irtopohjavuoan (ø 20 cm) pohja leivinpaperilla.
- Paloittele suklaa. Mittaa voi ja kerma kattilaan. Kuumenna sekoittaen, kunnes voi on sulanut. Ota kattila pois liedeltä, lisää suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Anna jäähtyä hetki ja lisää joukkoon muna, sokeri ja suola. Sekoita kierrevatkaimella.
- Yhdistä loput kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
- Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 20-25 minuuttia. Kakku ei ruskistu uunissa. Kakun kuuluu olla reunoilta ja pinnalta kypsynyt, mutta keskeltä hieman valuva ja taikinainen. Irrota hieman jäähtynyt kakku vuoasta. Koristele jäähtynyt kakku sulatetulla valkosuklaalla ja tuoreilla marjoilla. Huom! Tarkkaile kakun paistoaikaa, koska uunien tehot vaihtelevat.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 03/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kommentoi
Tosi maukasta! Tehtiin tyttären kanssa pullamyyjäisiin kolme kakkua, ja kaikki tuli ostettua!❤️👍🏻 Pitää tehdä useammin.💗
Ei tullu yhtään saman näkönen ku kuvassa, ei ollu yhtään ”mutainen” vaan oli liian kiintee
Everything looks tasty😍
Tuli tosi hyvää! Kaikki vieraatkin kehuivat. Entistä parempaa seuraavana päivänä. Oli noin vartin uunissa mutta 25cm irtopohjavuoassa. Pakko tehdä lisää!
Hyvä ja helppo resepti, onnistunut jo parikin kertaa täydellisesti. Kannattaa tosiaan tarkkailla paistoaikaa, jos jollain jo vartissa tulee valmista. Omassa uunissa tasalämmöllä alimmalla tasolla 175 asteessa 30 minuutin paistoajalla tullut hyvä, 20 minuutin kohdalla on vielä koko kakku reunoja myöten lötkö.
kuivakakkua
Omasta uunista ei kyllä tälle kakulle sopivaa paistoaikaa parillakaan kokeilulla ole löytynyt, aina tuloksena miedosti valkosuklaalle vivahtavaa kuivakakkua :D
Leipuri, kiitos hyvästä huomiostasi. Valkosuklaamutakakkuun tulee yksi kananmuna. Ohjelmassa taikinaan on valitettavasti laitettu virheellisesti kolme kananmunaa.
Reseptin mukaan tulee vain yksi kananmuna, Harri laittaa ohjelmassa kolme? Vai tekikö kolminkertaisen annoksen..
Maku aika mieto, maistui suklaahippukeksiltä ilman suklaahippuja ja vaikka paistoin vain 15 minuuttia niin meni ylikypsäksi ja ruskistui.