Helppo vadelmalevykakku
Vadelmalevykakussa on helppo sekoitettava taikina. Mehevyyttä kakkuun tuovat mantelijauhe sekä vaalea siirappi. Koristele pinta rennosti tuorejuusto-kermalla sekä vadelmilla. Noin 1,20€/annos.*
12 palaa30 - 60 min
Ainekset
12 palaa
- 1dlrypsiöljyä
- 1dl+ 2 rklDansukker Luomu vaaleaa siirappia
- 1/2dlsokeria
- 2tlleivinjauhetta
- 1tlvaniljasokeria
- 1tlkardemummaa
- 1ps(200 g)Pirkka vadelmia (pakaste)
Pinnalle
- 1tlk(2 dl)Pirkka laktoositonta vispikermaa
- 1rs(180 g)Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
- 2rklsokeria
- 2tlvaniljasokeria
- 1rs(125 g)Pirkka vadelmia (tuoreita)
- marenkeja
- tuoretta timjamia
Valmistus
30 - 60 min- Sekoita maito, kananmunat, öljy, siirappi (1 dl) ja sokeri lusikalla kulhossa.
- Sekoita jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kardemumma toisessa kulhossa. Lisää jauhot maito-munaseokseen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Kääntele jäiset vadelmat taikinaan.
- Vuoraa suorakaiteenmuotoinen vuoka (n. 20 cm x 28 cm) leivinpaperilla. Voitele kevyesti rypsiöljyllä.
- Paista 200-asteisessa uunissa hieman keskitasoa alempana noin 30 minuuttia. Nosta leivinpaperin avulla pois vuoasta jäähtymään ritilän päälle.
- Pistele vielä lämpimän kakun pintaa cocktailtikulla. Sivele pintaan siirappia (2 rkl).
- Vaahdota kerma, sekoita joukkoon tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun pintaan. Koristele vadelmilla, marengeilla ja tuoreella timjamilla. Valuta lopuksi pinnalle hiukan vaaleaa siirappia. Voit tarjota siirappia myös erikseen kakun kanssa.
Katso video
Tiesitkö että...
Leivinpaperi on helpompi asetella vuokaan, kun rypistät sen ennen laittamista. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 02/2022. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Erityisruokavaliot
Kommentoi