Omenaranskalaiset ja karamellidippi
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Omenaranskalaiset valmistuvat helposti uuden sadon omenoista. Karamellinen dippikastike on täydellinen seuralainen uppopaistetuille makeille ranskalaisille. www.beachhousekitchen.fi
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
8 kpl | omenoita tai |
4 rkl | maissitärkkelystä tai |
4 rkl | sokeria tai |
1 tl | tai |
Uppopaistamiseen | |
---|---|
1/2 l | Pirkka rypsiöljyä tai |
Karamellidippi | |
1 prk (á 200 g) | tai |
1 dl | tai |
Valmistus
alle 30 min
Pese, kuori ja lohko omenat neljään osaan. Poista siemenkodat. Siivuta osiot ohuiksi lohkoiksi.
Kuumenna öljy kattilassa 180-asteiseksi.
Kierittele omenanlohkot maissitärkkelysjauhoissa.
Nosta omenalohkot (kahdessa erässä) öljyyn ja anna kiehua noin 3–4 minuutin ajan kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita.
Tee dippi: sekoita lusikalla kinuskikastike ja jogurtti sekaisin ja nosta kylmään.
Nosta uppopaistetut omenalohkot valumaan talouspaperin päälle hetkeksi.
Sekoita keskenään kulhossa sokeri ja kaneli.
Pyörittele omenalohkot sokeri-kaneliseoksessa. Tarjoa heti dipin kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Maizena maissitärkkelys jauho 400 gHinta 2,89/kpl7,23/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- Pirkka kaneli 15 g jauhettuHinta 0,69/kpl46,00/kg
- Pirkka turkkilainen jogurtti 200g laktoositonHinta 1,45/kpl7,25/kg
- Pirkka kinuskikastike 2dl laktoositonHinta 1,69/kpl8,45/l
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,09/kpl1,09/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Meira Luomu Ceylon Kaneli 22g jauhettu RKHinta 2,35/kpl106,82/kg
- Santa Maria Kaneli jauhettu, pussi 22gHinta 0,89/kpl40,45/kg
- Pysyvästi edullinenKeiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,15/kpl4,30/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,25/kpl8,50/l
- Arla Lempi turkkilainen 10% jogurtti 150g laktoositonHinta 0,99/kpl6,60/kg
- Valio Hyvä suomalainen Arki turkkilainen jogurtti 400g laktoositonHinta 1,85/kpl4,63/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,6(137 arviota)
- alle 30 min4,4(47 arviota)
- 30 - 60 min3,8(6 arviota)
- 30 - 60 min3,3(99 arviota)
- 30 - 60 min3,9(102 arviota)
- alle 30 min5,0(1 arvio)
- 30 - 60 min4,2(6 arviota)
- 30 - 60 min3,8(6 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,2 (14 arviota)
- Koemaistaja Mortti7 kuukautta sittenKolmatta mahdollisuutta en anna. Kuvan mukaisia ranskalaisia ei vain tule, eikä rapeuttakaan ole kuin häivähdys. 3-4 minuuttia 180°c öljyllä ei vielä anna edes väriä pintaan, vaikka paistaa ~7:ssä erässä. Kuudessa, seitsemässä minuutissa alkaa jo löytyä väriä, muttei juurikaan rapeampaa. Rapeutta ei myöskään saa kuumemmalla öljyllä (+210°) eikä edes seitin ohuilla omenapaloilla.
- surublues4 vuotta sittenSama homma kuin Virpillä. Omenoista tuli ihan lötköjä mössökasoja eikä minkään sortin ruskistumista tapahtunut. Luulen myös, että omenalajikkeella on merkitystä.
- Savumerkki7 vuotta sittenMiten tuo uppopaisto oikein tehdään? Meillä rupes koko kämppä savuamaan siitä kuumasta öljystä ja nyt palohälytin huutaa ja silmiä kirvelee ihan hulluna :D Ja meillä on vielä ihan uusi ja tehokas liesituuletin pauhaamassa tossa täysillä...
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenSavumerkki, uppopaistossa on tärkeää, että öljyn lämpötila on oikea. Öljyn ei kuulu savuta tai kirvellä silmiä. Jos näin on käynyt, on öljy voinut päästä liian kuumaksi.
- Virpi7 vuotta sittenLaitoin maissitärkkelyksen omenoiden pintaan ennen paistamista. Joka tapauksessa tulos oli kamala lötkö. Johtui ehkä väärästä omenalajikkeesta. En tiedä lajiketta, mutta syödessä kova ja kirpeä. Täysin epäonnistunut lopputulos, joka meni roskiin 97 %. Ei maistunut itselle, ei lapsille.
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenVirpi, harmillista kuulla, että omenaranskalaiset eivät olleet mielestäsi hyviä. Omenalajike vaikuttaa toki ranskalaisten makuun ja koostumukseen. Reseptin tehnyt bloggaaja on käyttänyt suomalaisia uuden sadon omenoita.
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenTuisku, maissitärkkelyksen avulla omenoihin saadaa rapeampi pinta.
- Tuisku7 vuotta sittenMihin omenaranskalaisissa tarvitaan maissitärkkelystä?