Omenaranskalaiset ja karamellidippi
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Omenaranskalaiset valmistuvat helposti uuden sadon omenoista. Karamellinen dippikastike on täydellinen seuralainen uppopaistetuille makeille ranskalaisille. www.beachhousekitchen.fi
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
8 kpl | omenoita tai |
4 rkl | maissitärkkelystä tai |
4 rkl | sokeria tai |
1 tl | tai |
Uppopaistamiseen | |
---|---|
1/2 l | Pirkka rypsiöljyä tai |
Karamellidippi | |
1 prk (á 200 g) | tai |
1 dl | tai |
Valmistus
alle 30 min
Pese, kuori ja lohko omenat neljään osaan. Poista siemenkodat. Siivuta osiot ohuiksi lohkoiksi.
Kuumenna öljy kattilassa 180-asteiseksi.
Kierittele omenanlohkot maissitärkkelysjauhoissa.
Nosta omenalohkot (kahdessa erässä) öljyyn ja anna kiehua noin 3–4 minuutin ajan kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita.
Tee dippi: sekoita lusikalla kinuskikastike ja jogurtti sekaisin ja nosta kylmään.
Nosta uppopaistetut omenalohkot valumaan talouspaperin päälle hetkeksi.
Sekoita keskenään kulhossa sokeri ja kaneli.
Pyörittele omenalohkot sokeri-kaneliseoksessa. Tarjoa heti dipin kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Maizena maissitärkkelys jauho 400 gHinta 2,89/kpl7,23/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Pirkka kaneli 15 g jauhettuHinta 0,69/kpl46,00/kg
- Pirkka rypsiöljy 450mlHinta 2,25/kpl5,00/l
- Pirkka turkkilainen jogurtti 200g laktoositonHinta 1,39/kpl6,95/kg
- Pirkka kinuskikastike 2dl laktoositonHinta 1,69/kpl8,45/l
- Omena Paulared/LoboHinta n. 0,25/kpl1,59/kg
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,55/kpl1,55/kg
- K-Menu sokeri 1 kgHinta 1,29/kpl1,29/kg
- Meira Luomu Ceylon Kaneli 22g jauhettu RKHinta 2,35/kpl106,82/kg
- Santa Maria Kaneli jauhettu, pussi 22gHinta 0,89/kpl40,45/kg
- Keiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,35/kpl4,70/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,25/kpl8,50/l
- Arla Lempi turkkilainen 10% jogurtti 150g laktoositonHinta 0,99/kpl6,60/kg
- Valio Hyvä suomalainen Arki turkkilainen jogurtti 400g laktoositonHinta 1,85/kpl4,63/kg
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min5,0(1 arvio)
- 30 - 60 min3,8(5 arviota)
- alle 30 min4,5(37 arviota)
- 30 - 60 min3,5(15 arviota)
- 30 - 60 min5,0(1 arvio)
- 30 - 60 min4,6(135 arviota)
- alle 30 min
- alle 30 min4,1(64 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,2 (14 arviota)
- Koemaistaja Mortti2 kuukautta sittenKolmatta mahdollisuutta en anna. Kuvan mukaisia ranskalaisia ei vain tule, eikä rapeuttakaan ole kuin häivähdys. 3-4 minuuttia 180°c öljyllä ei vielä anna edes väriä pintaan, vaikka paistaa ~7:ssä erässä. Kuudessa, seitsemässä minuutissa alkaa jo löytyä väriä, muttei juurikaan rapeampaa. Rapeutta ei myöskään saa kuumemmalla öljyllä (+210°) eikä edes seitin ohuilla omenapaloilla.
- surublues4 vuotta sittenSama homma kuin Virpillä. Omenoista tuli ihan lötköjä mössökasoja eikä minkään sortin ruskistumista tapahtunut. Luulen my ös, että omenalajikkeella on merkitystä.
- Savumerkki6 vuotta sittenMiten tuo uppopaisto oikein tehdään? Meillä rupes koko kämppä savuamaan siitä kuumasta öljystä ja nyt palohälytin huutaa ja silmiä kirvelee ihan hulluna :D Ja meillä on vielä ihan uusi ja tehokas liesituuletin pauhaamassa tossa täysillä...
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenSavumerkki, uppopaistossa on tärkeää, että öljyn lämpötila on oikea. Öljyn ei kuulu savuta tai kirvellä silmiä. Jos näin on käynyt, on öljy voinut päästä liian kuumaksi.
- Virpi6 vuotta sittenLaitoin maissitärkkelyksen omenoiden pintaan ennen paistamista. Joka tapauksessa tulos oli kamala lötkö. Johtui ehkä väärästä omenalajikkeesta. En tiedä lajiketta, mutta syödessä kova ja kirpeä. Täysin epäonnistunut lopputulos, joka meni roskiin 97 %. Ei maistunut itselle, ei lapsille.
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenVirpi, harmillista kuulla, että omenaranskalaiset eivät olleet mielestäsi hyviä. Omenalajike vaikuttaa toki ranskalaisten makuun ja koostumukseen. Reseptin tehnyt bloggaaja on käyttänyt suomalaisia uuden sadon omenoita.
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenTuisku, maissitärkkelyksen avulla omenoihin saadaa rapeampi pinta.
- Tuisku6 vuotta sittenMihin omenaranskalaisissa tarvitaan maissitärkkelystä?