Luovuimme 1.8. Internet Explorer -selaimen tuesta. Parhaan käyttökokemuksen saamiseksi suosittelemme vaihtamaan johonkin seuraavista Mozilla Firefox, Safari, Google Chrome tai Microsoft Edge.
Omenaranskalaiset ja karamellidippiReseptin takana bloggaaja

Omenaranskalaiset ja karamellidippi

Omenaranskalaiset valmistuvat helposti uuden sadon omenoista. Karamellinen dippikastike on täydellinen seuralainen uppopaistetuille makeille ranskalaisille. www.beachhousekitchen.fi

  • 4 annosta
  • alle 30 min

Ainekset

4 annosta
    • 8kplomenoita
    • 4rklmaissitärkkelystä
    • 4rklsokeria
    • 1tlkanelia

Uppopaistamiseen

    • 1/2lPirkka rypsiöljyä

Karamellidippi

Valmistus

alle 30 min
  1. Pese, kuori ja lohko omenat neljään osaan. Poista siemenkodat. Siivuta osiot ohuiksi lohkoiksi.
  2. Kuumenna öljy kattilassa 180-asteiseksi.
  3. Kierittele omenanlohkot maissitärkkelysjauhoissa.
  4. Nosta omenalohkot (kahdessa erässä) öljyyn ja anna kiehua noin 3-4 minuutin ajan kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita.
  5. Tee dippi: sekoita lusikalla kinuskikastike ja jogurtti sekaisin ja nosta kylmään.
  6. Nosta uppopaistetut omenalohkot valumaan talouspaperin päälle hetkeksi.
  7. Sekoita keskenään kulhossa sokeri ja kaneli.
  8. Pyörittele omenalohkot sokeri-kaneliseoksessa.
  9. Tarjoa heti dipin kanssa.

Kategoriat

Lisää tästä reseptin raaka-aineita ostoslistallesi

Valikoima ja hinnat kaupasta K‑Citymarket Iso Omena
Iso Omena
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Omena Lobo Suomi
    Omena Lobo Suomi
    1,99/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Omena Summerred Suomi
    Omena Summerred Suomi
    3,29/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka suomalainen omena 1 kg
    Pirkka suomalainen omena 1 kg
    2,99/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Maizena maissitärkkely jauho 400 g
    Maizena maissitärkkely jauho 400 g
    1,89/kpl4,73/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka sokeri 1 kg
    Pirkka sokeri 1 kg
    0,69/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Dansukker Taloussokeri 1kg
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    0,89/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    1,35/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka kaneli jauhettu 15 g
    Pirkka kaneli jauhettu 15 g
    0,55/kpl36,67/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Sallinen Kaneli jauhettu 350g
    Sallinen Kaneli jauhettu 350g
    4,99/kpl14,26/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle K-Menu Kaneli jauhettu 250g
    K-Menu Kaneli jauhettu 250g
    2,99/kpl11,96/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka rypsiöljy 450ml
    Pirkka rypsiöljy 450ml
    1,59/kpl3,53/l
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka rypsiöljy 900ml
    Pirkka rypsiöljy 900ml
    2,29/kpl2,54/l
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Neito rypsiöljy 500ml
    Neito rypsiöljy 500ml
    3,59/kpl7,18/l
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka turkkilainen jogurtti 200g laktoositon
    Pirkka turkkilainen jogurtti 200g laktoositon
    1,09/kpl5,45/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka turkkilainen jogurtti 1kg laktoositon
    Pirkka turkkilainen jogurtti 1kg laktoositon
    3,49/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Valio turkkilainen jogurtti 400 g laktoositon
    Valio turkkilainen jogurtti 400 g laktoositon
    2,15/kpl5,38/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka kinuskikastike 300g
    Pirkka kinuskikastike 300g
    2,65/kpl8,83/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle O'hoj Kinuskikastike 350 g
    O'hoj Kinuskikastike 350 g
    3,75/kpl10,71/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle O'hoj Suolainen kinuski 350g
    O'hoj Suolainen kinuski 350g
    3,75/kpl10,71/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 10 arvostelua
  • Savumerkki19.10.2017

    Miten tuo uppopaisto oikein tehdään? Meillä rupes koko kämppä savuamaan siitä kuumasta öljystä ja nyt palohälytin huutaa ja silmiä kirvelee ihan hulluna :D Ja meillä on vielä ihan uusi ja tehokas liesituuletin pauhaamassa tossa täysillä...

  • K-Kuluttajapalvelu19.10.2017

    Savumerkki, uppopaistossa on tärkeää, että öljyn lämpötila on oikea. Öljyn ei kuulu savuta tai kirvellä silmiä. Jos näin on käynyt, on öljy voinut päästä liian kuumaksi.

  • Virpi6.10.2017

    Laitoin maissitärkkelyksen omenoiden pintaan ennen paistamista. Joka tapauksessa tulos oli kamala lötkö. Johtui ehkä väärästä omenalajikkeesta. En tiedä lajiketta, mutta syödessä kova ja kirpeä. Täysin epäonnistunut lopputulos, joka meni roskiin 97 %. Ei maistunut itselle, ei lapsille.

  • K-Kuluttajapalvelu6.10.2017

    Virpi, harmillista kuulla, että omenaranskalaiset eivät olleet mielestäsi hyviä. Omenalajike vaikuttaa toki ranskalaisten makuun ja koostumukseen. Reseptin tehnyt bloggaaja on käyttänyt suomalaisia uuden sadon omenoita.

  • K-Kuluttajapalvelu5.10.2017

    Tuisku, maissitärkkelyksen avulla omenoihin saadaa rapeampi pinta.

  • Tuisku5.10.2017

    Mihin omenaranskalaisissa tarvitaan maissitärkkelystä?