Omenaranskalaiset ja karamellidippiReseptin takana bloggaaja

Omenaranskalaiset ja karamellidippi

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton
Omenaranskalaiset valmistuvat helposti uuden sadon omenoista. Karamellinen dippikastike on täydellinen seuralainen uppopaistetuille makeille ranskalaisille. www.beachhousekitchen.fi
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
8 kpl
 
omenoita
tai
4 rkl
 
maissitärkkelystä
tai
4 rkl
 
sokeria
tai
1 tl
 
tai

Uppopaistamiseen

1/2 l
 
Pirkka rypsiöljyä
tai

Karamellidippi

1 prk (á 200 g)
 
tai
1 dl
 
tai

Valmistus

alle 30 min

Pese, kuori ja lohko omenat neljään osaan. Poista siemenkodat. Siivuta osiot ohuiksi lohkoiksi.

Kuumenna öljy kattilassa 180-asteiseksi.

Kierittele omenanlohkot maissitärkkelysjauhoissa.

Nosta omenalohkot (kahdessa erässä) öljyyn ja anna kiehua noin 3–4 minuutin ajan kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita.

Tee dippi: sekoita lusikalla kinuskikastike ja jogurtti sekaisin ja nosta kylmään.

Nosta uppopaistetut omenalohkot valumaan talouspaperin päälle hetkeksi.

Sekoita keskenään kulhossa sokeri ja kaneli.

Pyörittele omenalohkot sokeri-kaneliseoksessa. Tarjoa heti dipin kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Maizena maissitärkkelys jauho 400 g
    Hinta 2,89/kpl
    7,23/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,49/kpl
    1,49/kg
  • Pirkka kaneli 15 g jauhettu
    Hinta 0,69/kpl
    46,00/kg
  • Pirkka rypsiöljy 450ml
    Hinta 2,25/kpl
    5,00/l
  • Pirkka turkkilainen jogurtti 200g laktoositon
    Hinta 1,39/kpl
    6,95/kg
  • Pirkka kinuskikastike 2dl laktoositon
    Hinta 1,69/kpl
    8,45/l
  • Omena Paulared/Lobo
    Hinta n. 0,25/kpl
    1,59/kg
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,55/kpl
    1,55/kg
  • K-Menu sokeri 1 kg
    Hinta 1,29/kpl
    1,29/kg
  • Meira Luomu Ceylon Kaneli 22g jauhettu RK
    Hinta 2,35/kpl
    106,82/kg
  • Santa Maria Kaneli jauhettu, pussi 22g
    Hinta 0,89/kpl
    40,45/kg
  • Keiju rypsiöljy 0,5l
    Hinta 2,35/kpl
    4,70/l
  • Neito rypsiöljy 500ml
    Hinta 4,25/kpl
    8,50/l
  • Arla Lempi turkkilainen 10% jogurtti 150g laktoositon
    Hinta 0,99/kpl
    6,60/kg
  • Valio Hyvä suomalainen Arki turkkilainen jogurtti 400g laktoositon
    Hinta 1,85/kpl
    4,63/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,2 (14 arviota)

  • Koemaistaja Mortti
    2 kuukautta sitten
    Kolmatta mahdollisuutta en anna. Kuvan mukaisia ranskalaisia ei vain tule, eikä rapeuttakaan ole kuin häivähdys. 3-4 minuuttia 180°c öljyllä ei vielä anna edes väriä pintaan, vaikka paistaa ~7:ssä erässä. Kuudessa, seitsemässä minuutissa alkaa jo löytyä väriä, muttei juurikaan rapeampaa. Rapeutta ei myöskään saa kuumemmalla öljyllä (+210°) eikä edes seitin ohuilla omenapaloilla.
  • surublues
    4 vuotta sitten
    Sama homma kuin Virpillä. Omenoista tuli ihan lötköjä mössökasoja eikä minkään sortin ruskistumista tapahtunut. Luulen myös, että omenalajikkeella on merkitystä.
  • Savumerkki
    6 vuotta sitten
    Miten tuo uppopaisto oikein tehdään? Meillä rupes koko kämppä savuamaan siitä kuumasta öljystä ja nyt palohälytin huutaa ja silmiä kirvelee ihan hulluna :D Ja meillä on vielä ihan uusi ja tehokas liesituuletin pauhaamassa tossa täysillä...
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 vuotta sitten
    Savumerkki, uppopaistossa on tärkeää, että öljyn lämpötila on oikea. Öljyn ei kuulu savuta tai kirvellä silmiä. Jos näin on käynyt, on öljy voinut päästä liian kuumaksi.
  • Virpi
    6 vuotta sitten
    Laitoin maissitärkkelyksen omenoiden pintaan ennen paistamista. Joka tapauksessa tulos oli kamala lötkö. Johtui ehkä väärästä omenalajikkeesta. En tiedä lajiketta, mutta syödessä kova ja kirpeä. Täysin epäonnistunut lopputulos, joka meni roskiin 97 %. Ei maistunut itselle, ei lapsille.
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 vuotta sitten
    Virpi, harmillista kuulla, että omenaranskalaiset eivät olleet mielestäsi hyviä. Omenalajike vaikuttaa toki ranskalaisten makuun ja koostumukseen. Reseptin tehnyt bloggaaja on käyttänyt suomalaisia uuden sadon omenoita.
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 vuotta sitten
    Tuisku, maissitärkkelyksen avulla omenoihin saadaa rapeampi pinta.
  • Tuisku
    6 vuotta sitten
    Mihin omenaranskalaisissa tarvitaan maissitärkkelystä?