Omenaranskalaiset ja karamellidippiReseptin takana bloggaaja

Omenaranskalaiset ja karamellidippi

Omenaranskalaiset valmistuvat helposti uuden sadon omenoista. Karamellinen dippikastike on täydellinen seuralainen uppopaistetuille makeille ranskalaisille. www.beachhousekitchen.fi

  • 4 annosta
  • alle 30 min

Ainekset

4 annosta
    • 8kplomenoita
    • 4rklmaissitärkkelystä
    • 4rklsokeria
    • 1tlkanelia

Uppopaistamiseen

    • 1/2lPirkka rypsiöljyä

Karamellidippi

Valmistus

alle 30 min
  1. Pese, kuori ja lohko omenat neljään osaan. Poista siemenkodat. Siivuta osiot ohuiksi lohkoiksi.
  2. Kuumenna öljy kattilassa 180-asteiseksi.
  3. Kierittele omenanlohkot maissitärkkelysjauhoissa.
  4. Nosta omenalohkot (kahdessa erässä) öljyyn ja anna kiehua noin 3-4 minuutin ajan kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita.
  5. Tee dippi: sekoita lusikalla kinuskikastike ja jogurtti sekaisin ja nosta kylmään.
  6. Nosta uppopaistetut omenalohkot valumaan talouspaperin päälle hetkeksi.
  7. Sekoita keskenään kulhossa sokeri ja kaneli.
  8. Pyörittele omenalohkot sokeri-kaneliseoksessa.
  9. Tarjoa heti dipin kanssa.

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Maizena maissitärkkely jauho 400 g
    Maizena maissitärkkely jauho 400 g
    1,89/kpl4,73/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Pirkka sokeri 1 kg
    0,89/kpl
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    0,99/kpl
  • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    1,35/kpl
  • Pirkka kaneli jauhettu 15 g
    Pirkka kaneli jauhettu 15 g
    0,55/kpl36,67/kg
  • K-Menu Kaneli jauhettu 250g
    K-Menu Kaneli jauhettu 250g
    2,99/kpl11,96/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Meira kaneli jauhettu 85g
    Meira kaneli jauhettu 85g
    1,95/kpl22,94/kg
  • Pirkka rypsiöljy 450ml
    Pirkka rypsiöljy 450ml
    1,69/kpl3,76/l
  • Pirkka rypsiöljy 900ml
    Pirkka rypsiöljy 900ml
    2,49/kpl2,77/l
  • Pirkka kylmäpuristettu rypsiöljy 500ml
    Pirkka kylmäpuristettu rypsiöljy 500ml
    2,99/kpl5,98/l
  • Pirkka turkkilainen jogurtti 200g laktoositon
    Pirkka turkkilainen jogurtti 200g laktoositon
    1,19/kpl5,95/kg
  • Pirkka turkkilainen jogurtti 1kg laktoositon
    Pirkka turkkilainen jogurtti 1kg laktoositon
    3,49/kpl
  • Valio turkkilainen jogurtti 400 g laktoositon
    Valio turkkilainen jogurtti 400 g laktoositon
    2,15/kpl5,38/kg
  • Pirkka kinuskikastike 300g
    Pirkka kinuskikastike 300g
    2,65/kpl8,83/kg
  • O'hoj Kinuskikastike 350 g
    O'hoj Kinuskikastike 350 g
    3,95/kpl11,29/kg
  • O'hoj Suolainen kinuski 350g
    O'hoj Suolainen kinuski 350g
    3,95/kpl11,29/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille 11 arvostelua
  • surublues13.6.2020

    Sama homma kuin Virpillä. Omenoista tuli ihan lötköjä mössökasoja eikä minkään sortin ruskistumista tapahtunut. Luulen myös, että omenalajikkeella on merkitystä.

  • Savumerkki19.10.2017

    Miten tuo uppopaisto oikein tehdään? Meillä rupes koko kämppä savuamaan siitä kuumasta öljystä ja nyt palohälytin huutaa ja silmiä kirvelee ihan hulluna :D Ja meillä on vielä ihan uusi ja tehokas liesituuletin pauhaamassa tossa täysillä...

  • K-Kuluttajapalvelu19.10.2017

    Savumerkki, uppopaistossa on tärkeää, että öljyn lämpötila on oikea. Öljyn ei kuulu savuta tai kirvellä silmiä. Jos näin on käynyt, on öljy voinut päästä liian kuumaksi.

  • Virpi6.10.2017

    Laitoin maissitärkkelyksen omenoiden pintaan ennen paistamista. Joka tapauksessa tulos oli kamala lötkö. Johtui ehkä väärästä omenalajikkeesta. En tiedä lajiketta, mutta syödessä kova ja kirpeä. Täysin epäonnistunut lopputulos, joka meni roskiin 97 %. Ei maistunut itselle, ei lapsille.

  • K-Kuluttajapalvelu6.10.2017

    Virpi, harmillista kuulla, että omenaranskalaiset eivät olleet mielestäsi hyviä. Omenalajike vaikuttaa toki ranskalaisten makuun ja koostumukseen. Reseptin tehnyt bloggaaja on käyttänyt suomalaisia uuden sadon omenoita.

  • K-Kuluttajapalvelu5.10.2017

    Tuisku, maissitärkkelyksen avulla omenoihin saadaa rapeampi pinta.

  • Tuisku5.10.2017

    Mihin omenaranskalaisissa tarvitaan maissitärkkelystä?