Omenaranskalaiset ja karamellidippi
Omenaranskalaiset valmistuvat helposti uuden sadon omenoista. Karamellinen dippikastike on täydellinen seuralainen uppopaistetuille makeille ranskalaisille. www.beachhousekitchen.fi
- 4 annosta
- alle 30 min
Ainekset
4 annosta
- 8kplomenoita
- 4rklmaissitärkkelystä
- 4rklsokeria
- 1tlkanelia
Uppopaistamiseen
- 1/2lPirkka rypsiöljyä
Karamellidippi
- 1prk(á 200 g)Pirkka turkkilaista jogurttia
- 1dlPirkka kinuskikastike
Valmistus
alle 30 min- Pese, kuori ja lohko omenat neljään osaan. Poista siemenkodat. Siivuta osiot ohuiksi lohkoiksi.
- Kuumenna öljy kattilassa 180-asteiseksi.
- Kierittele omenanlohkot maissitärkkelysjauhoissa.
- Nosta omenalohkot (kahdessa erässä) öljyyn ja anna kiehua noin 3-4 minuutin ajan kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita.
- Tee dippi: sekoita lusikalla kinuskikastike ja jogurtti sekaisin ja nosta kylmään.
- Nosta uppopaistetut omenalohkot valumaan talouspaperin päälle hetkeksi.
- Sekoita keskenään kulhossa sokeri ja kaneli.
- Pyörittele omenalohkot sokeri-kaneliseoksessa.
- Tarjoa heti dipin kanssa.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Leivonta ja jälkiruoat Sesongit Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Sama homma kuin Virpillä. Omenoista tuli ihan lötköjä mössökasoja eikä minkään sortin ruskistumista tapahtunut. Luulen myös, että omenalajikkeella on merkitystä.
Miten tuo uppopaisto oikein tehdään? Meillä rupes koko kämppä savuamaan siitä kuumasta öljystä ja nyt palohälytin huutaa ja silmiä kirvelee ihan hulluna :D Ja meillä on vielä ihan uusi ja tehokas liesituuletin pauhaamassa tossa täysillä...
Savumerkki, uppopaistossa on tärkeää, että öljyn lämpötila on oikea. Öljyn ei kuulu savuta tai kirvellä silmiä. Jos näin on käynyt, on öljy voinut päästä liian kuumaksi.
Laitoin maissitärkkelyksen omenoiden pintaan ennen paistamista. Joka tapauksessa tulos oli kamala lötkö. Johtui ehkä väärästä omenalajikkeesta. En tiedä lajiketta, mutta syödessä kova ja kirpeä. Täysin epäonnistunut lopputulos, joka meni roskiin 97 %. Ei maistunut itselle, ei lapsille.
Virpi, harmillista kuulla, että omenaranskalaiset eivät olleet mielestäsi hyviä. Omenalajike vaikuttaa toki ranskalaisten makuun ja koostumukseen. Reseptin tehnyt bloggaaja on käyttänyt suomalaisia uuden sadon omenoita.
Tuisku, maissitärkkelyksen avulla omenoihin saadaa rapeampi pinta.
Mihin omenaranskalaisissa tarvitaan maissitärkkelystä?