Omenaranskalaiset ja karamellidippi
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Omenaranskalaiset valmistuvat helposti uuden sadon omenoista. Karamellinen dippikastike on täydellinen seuralainen uppopaistetuille makeille ranskalaisille. www.beachhousekitchen.fi
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
8 kpl | omenoita tai |
4 rkl | maissitärkkelystä tai |
4 rkl | sokeria tai |
1 tl | tai |
Uppopaistamiseen | |
---|---|
1/2 l | Pirkka rypsiöljyä tai |
Karamellidippi | |
1 prk (á 200 g) | tai |
1 dl | tai |
Valmistus
alle 30 min
Pese, kuori ja lohko omenat neljään osaan. Poista siemenkodat. Siivuta osiot ohuiksi lohkoiksi.
Kuumenna öljy kattilassa 180-asteiseksi.
Kierittele omenanlohkot maissitärkkelysjauhoissa.
Nosta omenalohkot (kahdessa erässä) öljyyn ja anna kiehua noin 3–4 minuutin ajan kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita.
Tee dippi: sekoita lusikalla kinuskikastike ja jogurtti sekaisin ja nosta kylmään.
Nosta uppopaistetut omenalohkot valumaan talouspaperin päälle hetkeksi.
Sekoita keskenään kulhossa sokeri ja kaneli.
Pyörittele omenalohkot sokeri-kaneliseoksessa. Tarjoa heti dipin kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Maizena maissitärkkelys jauho 400 gHinta 3,09/kpl7,73/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Pirkka rypsiöljy 450mlHinta 2,29/kpl5,09/l
- Pirkka kaneli 15 g jauhettuHinta 0,69/kpl46,00/kg
- Pirkka turkkilainen jogurtti 200g laktoositonHinta 1,39/kpl6,95/kg
- Pirkka kinuskikastike 2dl laktoositonHinta 1,69/kpl8,45/l
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,59/kpl1,59/kg
- K-Menu sokeri 1 kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Pirkka rypsiöljy 900mlHinta 3,99/kpl4,43/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,35/kpl8,70/l
- Pirkka Luomu kaneli 37gHinta 1,99/kpl53,78/kg
- Santa Maria Kaneli jauhettu 55gHinta 1,35/kpl24,55/kg
- Pirkka turkkilainen jogurtti 1kg laktoositonHinta 4,49/kpl4,49/kg
- Valio Hyvä suomalainen Arki turkkilainen jogurtti 400g laktoositonHinta 1,85/kpl4,63/kg
- Maitomaa kaura-kinuskikastike 2dlHinta 2,75/kpl13,75/l
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min5,0(1 arvio)
- 30 - 60 min3,8(5 arviota)
- alle 30 min4,5(29 arviota)
- 30 - 60 min3,6(10 arviota)
- 30 - 60 min3,9(12 arviota)
- 30 - 60 min5,0(1 arvio)
- 30 - 60 min4,6(129 arviota)
- alle 30 min
Arvostele resepti
ka. 3,4 (12 arviota)
- surublues3 vuotta sittenSama homma kuin Virpillä. Omenoista tuli ihan lötköjä mössökasoja eikä minkään sortin ruskistumista tapahtunut. Luulen myös, että omenalajikkeella on merkitystä.
- Savumerkki5 vuotta sittenMiten tuo uppopaisto oikein tehdään? Meillä rupes koko kämppä savuamaan siitä kuumasta öljystä ja nyt palohälytin huutaa ja silmiä kirvelee ihan hulluna :D Ja meillä on vielä ihan uusi ja tehokas liesituuletin pauhaamassa tossa täysillä...
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenSavumerkki, uppopaistossa on tärkeää, että öljyn lämpötila on oikea. Öljyn ei kuulu savuta tai kirvellä silmiä. Jos näin on käynyt, on öljy voinut päästä liian kuumaksi.
- Virpi5 vuotta sittenLaitoin maissitärkkelyksen omenoiden pintaan ennen paistamista. Joka tapauksessa tulos oli kamala lötkö. Johtui ehkä väärästä omenalajikkeesta. En tiedä lajiketta, mutta syödessä kova ja kirpeä. Täysin epäonnistunut lopputulos, joka meni roskiin 97 %. Ei maistunut itselle, ei lapsille.
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenVirpi, harmillista kuulla, että omenaranskalaiset eivät olleet mielestäsi hyviä. Omenalajike vaikuttaa toki ranskalaisten makuun ja koostumukseen. Reseptin tehnyt bloggaaja on käyttänyt suomalaisia uuden sadon omenoita.
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenTuisku, maissitärkkelyksen avulla omenoihin saadaa rapeampi pinta.
- Tuisku5 vuotta sittenMihin omenaranskalaisissa tarvitaan maissitärkkelystä?