• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Omenaranskalaiset ja karamellidippiReseptin takana bloggaaja

Omenaranskalaiset ja karamellidippi

Omenaranskalaiset valmistuvat helposti uuden sadon omenoista. Karamellinen dippikastike on täydellinen seuralainen uppopaistetuille makeille ranskalaisille. www.beachhousekitchen.fi

  • 4 annosta
  • alle 30 min

Ainekset

4 annosta
    • 8kplomenoita
    • 4rklmaissitärkkelystä
    • 4rklsokeria
    • 1tlkanelia

Uppopaistamiseen

    • 1/2lPirkka rypsiöljyä

Karamellidippi

    • 1pkt(á 200 g)Pirkka turkkilainen jogurtti
    • 1dlPirkka kinuskikastike

Valmistus

alle 30 min
  1. Pese, kuori ja lohko omenat neljään osaan. Poista siemenkodat. Siivuta osiot ohuiksi lohkoiksi.
  2. Kuumenna öljy kattilassa 180-asteiseksi.
  3. Kierittele omenanlohkot maissitärkkelysjauhoissa.
  4. Nosta omenalohkot (kahdessa erässä) öljyyn ja anna kiehua noin 3-4 minuutin ajan kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita.
  5. Tee dippi: sekoita lusikalla kinuskikastike ja jogurtti sekaisin ja nosta kylmään.
  6. Nosta uppopaistetut omenalohkot valumaan talouspaperin päälle hetkeksi.
  7. Sekoita keskenään kulhossa sokeri ja kaneli.
  8. Pyörittele omenalohkot sokeri-kaneliseoksessa.
  9. Tarjoa heti dipin kanssa.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 8 arvostelua
  • Savumerkki19.10.2017

    Miten tuo uppopaisto oikein tehdään? Meillä rupes koko kämppä savuamaan siitä kuumasta öljystä ja nyt palohälytin huutaa ja silmiä kirvelee ihan hulluna :D Ja meillä on vielä ihan uusi ja tehokas liesituuletin pauhaamassa tossa täysillä...

  • K-Kuluttajapalvelu19.10.2017

    Savumerkki, uppopaistossa on tärkeää, että öljyn lämpötila on oikea. Öljyn ei kuulu savuta tai kirvellä silmiä. Jos näin on käynyt, on öljy voinut päästä liian kuumaksi.

  • Virpi6.10.2017

    Laitoin maissitärkkelyksen omenoiden pintaan ennen paistamista. Joka tapauksessa tulos oli kamala lötkö. Johtui ehkä väärästä omenalajikkeesta. En tiedä lajiketta, mutta syödessä kova ja kirpeä. Täysin epäonnistunut lopputulos, joka meni roskiin 97 %. Ei maistunut itselle, ei lapsille.

  • K-Kuluttajapalvelu6.10.2017

    Virpi, harmillista kuulla, että omenaranskalaiset eivät olleet mielestäsi hyviä. Omenalajike vaikuttaa toki ranskalaisten makuun ja koostumukseen. Reseptin tehnyt bloggaaja on käyttänyt suomalaisia uuden sadon omenoita.

  • K-Kuluttajapalvelu5.10.2017

    Tuisku, maissitärkkelyksen avulla omenoihin saadaa rapeampi pinta.

  • Tuisku5.10.2017

    Mihin omenaranskalaisissa tarvitaan maissitärkkelystä?