Marinoidut päärynät ja sitruunajäätelö
Päärynäkammat keitetään kypsiksi mausteisessa liemessä. Sitruunajäätelö on raikas makupari makeille päärynöille. Ne maistuvat myös jogurtin kanssa tarjottuna.
4 annostaalle 30 min190 kcal / annos (180g)
Ainekset
4 annosta
- 2(n. 500 g)päärynää
Marinadi
- 1dlvettä
- 1/2dlsokeria
- 1/2tlPirkka kardemummaa
- 1limetti
Siruunajäätelö
- 1tlsitruunankuorta raastettuna
- 2tlsitruunanmehua
- (1 tlPirkka juoksevaa hunajaa)
Pinnalle
- 75gvalkosuklaacashewpähkinöitä
- sitruunamelissan lehtiä
Valmistus
alle 30 min- Mittaa laakeaan kattilaan vesi, sokeri, kardemumma ja kiehauta seos. Lisää joukkoon hyvin pestyn limetin raastettu kuori (n. 1 tl) ja mehu (n. 2 1/2 rkl).
- Kuori ja puolita päärynät. Poista siemenkodat. Leikkaa päärynät kammoiksi, niin että päärynää jää hieman kantaan kiinni, ja aseta ne varovasti lastalla kattilaan. Anna kiehua 5-10 minuuttia niin että päärynät ovat kypsiä.
- Valmista sillä aikaa sitruunajäätelö. Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori ja purista mehu. Sekoita sauvasekoittimella jäätelön kanssa sekaisin. Mausta halutessasi hunajalla ja nosta takaisin pakastimeen.
- Nosta päärynät varovasti lastalla tai reikäkauhalla tarjoilulautaselle ja lisää nökäre jäätelöä. Koristele hienonnetuilla pähkinöillä tai sitruunamelissan lehdillä.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 180g100 g
- 190 kcal807 kJ
- Proteiinia 2 g
- Hiilihydraatteja28 g
- Rasvaa8 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi