• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Marinoidut päärynät ja sitruunajäätelö

Päärynäkammat keitetään kypsiksi mausteisessa liemessä. Sitruunajäätelö on raikas makupari makeille päärynöille. Ne maistuvat myös jogurtin kanssa tarjottuna.
Marinoidut päärynät ja sitruunajäätelö
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 190 kcal / annos (180g)

Ainekset

4 annosta

Marinadi

Siruunajäätelö

Pinnalle

Valmistus

alle 30 min
  1. Mittaa laakeaan kattilaan vesi, sokeri, kardemumma ja kiehauta seos. Lisää joukkoon hyvin pestyn limetin raastettu kuori (n. 1 tl) ja mehu (n. 2 1/2 rkl).
  2. Kuori ja puolita päärynät. Poista siemenkodat. Leikkaa päärynät kammoiksi, niin että päärynää jää hieman kantaan kiinni, ja aseta ne varovasti lastalla kattilaan. Anna kiehua 5-10 minuuttia niin että päärynät ovat kypsiä.
  3. Valmista sillä aikaa sitruunajäätelö. Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori ja purista mehu. Sekoita sauvasekoittimella jäätelön kanssa sekaisin. Mausta halutessasi hunajalla ja nosta takaisin pakastimeen.
  4. Nosta päärynät varovasti lastalla tai reikäkauhalla tarjoilulautaselle ja lisää nökäre jäätelöä. Koristele hienonnetuilla pähkinöillä tai sitruunamelissan lehdillä.

Ravintosisältö perannos 180g100 g

  • 190 kcal807 kJ
  • Proteiinia2 g
  • Hiilihydraatteja28 g
  • Rasvaa8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille