• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Nakki-sipulikastike

Syö sekä edullisesti että hyvin. Tämäkin resepti vain noin 1,00 €/annos.
Nakki-sipulikastike
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 154 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta
    • 1(120 g)sipuli
    • 1rklöljyä
    • 1rklvehnäjauhoja
    • 2dlvettä
    • 1tlk(2 1/2 dl)Valio Crea maustettua ruokakermaa, 3 sipulia
    • 1tltomaattipyreetä
    • 1/2dlruohosipulia hienonnettuna

Valmistus

30 - 60 min
  1. Viipaloi nakit ja hienonna sipuli.
  2. Kuumenna rasva paistokasarissa ja kuullota sipuleita pari minuuttia. Lisää kasariin nakkiviipaleet. Anna ruskistua.
  3. Ripottele päälle vehnäjauhot ja sekoita. Kaada kasariin vesi ja kiehauta. Lisää ruokakerma, tomaattipyree ja ruohosipuli. Kuumenna kiehuvaksi. Tarjoa perunoiden, salaatin ja ruisleivän kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 154 kcal644 kJ
  • Proteiinia5,83 g
  • Hiilihydraatteja3,09 g
  • Rasvaa13 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille8