• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Punertava nakkikastikeTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Punertava nakkikastike

Punertava nakkikastike saa makua ja väriä tomaattipyreestä ja ketsupista.

  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 144 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta
    • 3rkljuoksevaa rasvaseosta
    • 3/4dlvehnäjauhoja
    • 6dlmaitoa
    • 1pkt(300 g)Pirkka kuorettomia nakkeja
    • 1tlbasilikaa
    • 2rklPirkka ketsuppia
    • ripaussuolaa
    • ruohosipulia

Valmistus

alle 30 min
  1. Kuumenna rasva pinnoitetussa kattilassa. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää maito ja sekoita koko ajan, kunnes kastike alkaa saostua. Anna kiehua vielä pari minuuttia koko ajan sekoittaen.
  2. Lisää joukkoon viipaloidut nakit ja basilika. Kiehauta kastike. Mausta ketsupilla ja tomaattipyreellä. Lisää tarvittaessa ripaus suolaa.
  3. Ripottele joukkoon hienonnettua ruohosipulia. Tarjoa nakkikastike perunoiden tai perunasoseen sekä ruisleivän kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 144 kcal602 kJ
  • Proteiinia6,02 g
  • Hiilihydraatteja6,91 g
  • Rasvaa10,4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 2 arvostelua