• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Siskonmakkarakastike

Siskonmakkaroista valmistettuun makkarakastikkeeseen tulee muun muassa paprikaa ja sinappia.
Siskonmakkarakastike
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 115 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta
    • 1pkt(400-500 g)siskonmakkaroita
    • 2rkljuoksevaa rasvaseosta
    • 1(200 g)paprika
    • 1(120 g)sipuli
    • 2rklvehnäjauhoja
    • 4dlvettä
    • 1tlk(2 1/2 dl)Valio 3 sipulin ruokakermaa
    • ripausmustapippuria
    • persiljaa

Valmistus

alle 30 min
  1. Purista siskonmakkaroista pieniä nokareita pannulle ja ruskista ne rasvassa. Siirrä makkarat lautaselle.
  2. Kuutioi paprika ja hienonna sipuli. Kuullota kasvikset rasvassa. Ripottele pinnalle jauhot. Siirrä pannu kuumalta levyltä ja sekoita joukkoon vesi. Siirrä pannu takaisin levylle ja kiehauta. Lisää makkarat, ruokakerma, sinappi, tomaattipyree ja pippuri. Hauduta kastiketta noin 5 minuuttia.
  3. Ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa. Tarjoa siskonmakkara-sipulikastikkeen lisäksi perunoita ja salaattia.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 115 kcal482 kJ
  • Proteiinia3,89 g
  • Hiilihydraatteja3,11 g
  • Rasvaa9,88 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 15 arvostelua