Ohrapuuro
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Perinteinen ohrapuuro hautuu liedellä pehmeän täyteläiseksi. Tarjoa puuro mehukeiton, marjojen tai voisilmän kanssa.
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
2 dl | vettä tai |
1 1/2 dl | tai |
1 l | täysmaitoa tai |
3/4 tl | suolaa tai |
Ravintosisältö
Energia | 372 kJ / 89 kcal |
Rasva | 3,1 g |
josta tyydyttynyttä | 1,9 g |
Hiilihydraatit | 11 g |
josta sokereita | 4,1 g |
Proteiini | 3,4 g |
Suola | 0,5 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Kiehauta vesi kattilassa. Sekoita joukkoon ohrasuurimot. Keitä sekoittaen, kunnes vesi on imeytynyt suurimoihin. Kaada kattilaan maito ja kuumenna sekoittaen.
Sekoita kunnes puuro alkaa saostua eli noin 20 minuuttia. Anna puuron kiehua miedolla lämmöllä vielä noin 25 minuuttia silloin tällöin sekoittaen.
Mausta kypsä ohrapuuro suolalla. Tarjoa mehukeiton, marjojen tai voisilmän kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka suomalainen täysmaito 1lHinta 1,35/kpl1,35/l
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka esikypsytetty rikottu ohrasuurimo 1kgHinta 2,09/kpl2,09/kg
- Valio luomu vanhanajan täysmaito 1lHinta 1,89/kpl1,89/l
- Juustoportti Perhemeijerin täysmaito 1lHinta 1,65/kpl1,65/l
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Elovena rikottu täysjyväohrasuurimo 1 kgHinta 2,65/kpl2,65/kg
- Myllyn Paras Esikypsytetty Rikottu Ohrasuurimo 1 kgHinta 2,39/kpl2,39/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,6(213 arviota)
- yli 60 min3,0(35 arviota)
- yli 60 min3,8(30 arviota)
- 30 - 60 min3,9(184 arviota)
- yli 60 min4,1(15 arviota)
- 30 - 60 min3,9(266 arviota)
- 30 - 60 min4,2(79 arviota)
- 30 - 60 min3,3(6 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,4 (98 arviota)
- Sven3 kuukautta sittenHei,kannattaa laittaa kaksi desiä suurimoita,jos liottaa yön yli.Tulos puuromaisempi.
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenOmppu, kiitos kommentistasi. Reseptin sanamuotoa on nyt muokattu. Toivottavasti se selkeyttää asiaa!
- Omppu1 vuosi sitten"Sekoita --- noin 20 minuuttia. Anna puuron kiehua --- 25 minuuttia silloin tällöin sekoittaen. " Siis ensin 20 minuuttia ja sen jälkeen vielä 25 minuuttia?? Vai yhteensä 25 minuuttia?!? Ohjeissa kannattaa olla tarkka.
- K4 vuotta sittenK