Hyppää sisältöön
Ohrapuuro Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ohrapuuro

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton
Perinteinen ohrapuuro hautuu liedellä pehmeän täyteläiseksi. Tarjoa puuro mehukeiton, marjojen tai voisilmän kanssa.
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta

Ravintosisältö

  • Energia
    372 kJ / 89 kcal
  • Rasva
    3,1 g
  • josta tyydyttynyttä
    1,9 g
  • Hiilihydraatit
    11 g
  • josta sokereita
    4,1 g
  • Proteiini
    3,4 g
  • Suola
    0,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kiehauta vesi kattilassa. Sekoita joukkoon ohrasuurimot. Keitä sekoittaen, kunnes vesi on imeytynyt suurimoihin. Kaada kattilaan maito ja kuumenna sekoittaen.
  2. Sekoita kunnes puuro alkaa saostua eli noin 20 minuuttia. Anna puuron kiehua miedolla lämmöllä vielä noin 25 minuuttia silloin tällöin sekoittaen.
  3. Mausta kypsä ohrapuuro suolalla. Tarjoa mehukeiton, marjojen tai voisilmän kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pysyvästi edullinen
    Valio luomu vanhanajan täysmaito 1l
    Hinta 1,45/kpl
    1,45/l
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Torino täysjyväohra 500 g
    Hinta 2,49/kpl
    4,98/kg
  • Korpelan Myllyn rikottu ohraryyni 500 g
    Hinta 1,79/kpl
    3,58/kg
  • Pirkka suomalainen täysmaito 1l
    Hinta 1,29/kpl
    1,29/l
  • Valio vapaan lehmän täysmaito 1l
    Hinta 1,55/kpl
    1,55/l
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,4 (117 arviota)

  • Jaakko ja kauhanvarsi
    9 kuukautta sitten
    Hyvä ja helppo ohje, jonka avulla sain todella hyvän puuron syntymään. Varaa aikaa riittävästi puuron tekoon, sillä palaa helposti pohjaan, joten kannattaa miedolla lämmöllä pitää ja pohjaa myöten sekoitella.
  • Sven
    1 vuosi sitten
    Hei,kannattaa laittaa kaksi desiä suurimoita,jos liottaa yön yli.Tulos puuromaisempi.
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Omppu, kiitos kommentistasi. Reseptin sanamuotoa on nyt muokattu. Toivottavasti se selkeyttää asiaa!
  • Omppu
    3 vuotta sitten
    "Sekoita --- noin 20 minuuttia. Anna puuron kiehua --- 25 minuuttia silloin tällöin sekoittaen. " Siis ensin 20 minuuttia ja sen jälkeen vielä 25 minuuttia?? Vai yhteensä 25 minuuttia?!? Ohjeissa kannattaa olla tarkka.
  • K
    6 vuotta sitten
    K