Ohrapuuro
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Perinteinen ohrapuuro hautuu liedellä pehmeän täyteläiseksi. Tarjoa puuro mehukeiton, marjojen tai voisilmän kanssa.
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
- 2 dl vettä
- 1 1/2 dl Pirkka esikypsytettyjä rikottuja ohrasuurimoita
- 1 l täysmaitoa
- 3/4 tl suolaa
Ravintosisältö
- Energia372 kJ / 89 kcal
- Rasva3,1 g
- josta tyydyttynyttä1,9 g
- Hiilihydraatit11 g
- josta sokereita4,1 g
- Proteiini3,4 g
- Suola0,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
- Kiehauta vesi kattilassa. Sekoita joukkoon ohrasuurimot. Keitä sekoittaen, kunnes vesi on imeytynyt suurimoihin. Kaada kattilaan maito ja kuumenna sekoittaen.
- Sekoita kunnes puuro alkaa saostua eli noin 20 minuuttia. Anna puuron kiehua miedolla lämmöllä vielä noin 25 minuuttia silloin tällöin sekoittaen.
- Mausta kypsä ohrapuuro suolalla. Tarjoa mehukeiton, marjojen tai voisilmän kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinenValio luomu vanhanajan täysmaito 1lHinta 1,45/kpl1,45/l
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Torino täysjyväohra 500 gHinta 2,49/kpl4,98/kg
- Korpelan Myllyn rikottu ohraryyni 500 gHinta 1,79/kpl3,58/kg
- Pirkka suomalainen täysmaito 1lHinta 1,29/kpl1,29/l
- Valio vapaan lehmän täysmaito 1lHinta 1,55/kpl1,55/l
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,5(236 arviota)
- 30 - 60 min3,8(249 arviota)
- yli 60 min3,8(32 arviota)
- yli 60 min3,2(40 arviota)
- 30 - 60 min3,8(14 arviota)
- yli 60 min3,8(119 arviota)
- yli 60 min4,1(15 arviota)
- 30 - 60 min3,3(6 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,4 (117 arviota)
- Jaakko ja kauhanvarsi9 kuukautta sittenHyvä ja helppo ohje, jonka avulla sain todella hyvän puuron syntymään. Varaa aikaa riittävästi puuron tekoon, sillä palaa helposti pohjaan, joten kannattaa miedolla lämmöllä pitää ja pohjaa myöten sekoitella.
- Sven1 vuosi sittenHei,kannattaa laittaa kaksi desiä suurimoita,jos liottaa yön yli.Tulos puuromaisempi.
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenOmppu, kiitos kommentistasi. Reseptin sanamuotoa on nyt muokattu. Toivottavasti se selkeyttää asiaa!
- Omppu3 vuotta sitten"Sekoita --- noin 20 minuuttia. Anna puuron kiehua --- 25 minuuttia silloin tällöin sekoittaen. " Siis ensin 20 minuuttia ja sen jälkeen vielä 25 minuuttia?? Vai yhteensä 25 minuuttia?!? Ohjeissa kannattaa olla tarkka.
- K6 vuotta sittenK