OhraryynipuuroTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Ohraryynipuuro

  • 6 annosta
  • yli 60 min
  • 69,4 kcal / 100 g

Ainekset

6 annosta
    • 2dlkokonaisia ohrasuurimoita
    • 5dlvettä
    • 1ltäysmaitoa
    • 1tlsuolaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Liota kokonaisia ohraryynejä kylmässä vedessä yli yön. Siivilöi ryynit tilavaan (noin 4 l) kannelliseen kattilaan, jonka voi panna uuniin.
  2. Lisää vesi ja keitä ryynejä, kunnes saostuvat. Lisää maito ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan pohjia myöten hämmentäen. Sulje kansi ja nosta kattila uunin alimmalle tasolle 150 asteeseen ja kypsennä noin kaksi tuntia. Sekoita muutaman kerran kypsennyksen aikana.
  3. Mausta kypsä puuro suolalla ja piilota joukkoon kuorittu manteli. Tarjoa maidon ja kanelin, sekahedelmäkeiton tai puolukkakastikkeen kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 69,4 kcal290 kJ
  • Proteiinia2,75 g
  • Hiilihydraatteja9,27 g
  • Rasvaa2,29 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Lisää tästä reseptin raaka-aineita ostoslistallesi

Valikoima ja hinnat kaupasta K‑Citymarket Iso Omena
Iso Omena
  • Myllyn Paras Esikypsytetty Kokonainen Ohrasuurimo 1 kg
    1,55/kpl
  • Pirkka suomalainen täysmaito 1l
    1,07/kpl
  • Valio täysmaito 1 l
    1,25/kpl
  • Valio Kiehu maitojuoma 1l
    1,79/kpl
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,60/kpl
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
  • Himalajan karkea kristallisuola 500g
    4,15/kpl8,30/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 13 arvostelua