Ohraryynipuuro
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Kananmunaton
Uunissa kypsäksi haudutettava ohraryynipuuro on palkitsee tekijänsä. Tämän taivaallinen puuro ei synny käden käänteessä, mutta on sitäkin herkullisempaa.
- Kananmunaton
Ainekset
6 annosta
2 dl | kokonaisia ohrasuurimoita tai |
5 dl | vettä tai |
1 l | täysmaitoa tai |
1 tl | suolaa tai |
Ravintosisältö
Energia | 295 kJ / 70 kcal |
Rasva | 2,3 g |
josta tyydyttynyttä | 1,4 g |
Hiilihydraatit | 9,3 g |
josta sokereita | 3 g |
Proteiini | 2,6 g |
Suola | 0,5 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Liota kokonaisia ohraryynejä kylmässä vedessä yli yön. Siivilöi ryynit tilavaan (noin 4 l) kannelliseen kattilaan, jonka voi panna uuniin.
Lisää vesi ja keitä ryynejä, kunnes saostuvat. Lisää maito ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan pohjia myöten hämmentäen. Sulje kansi ja nosta kattila uunin alimmalle tasolle 150 asteeseen ja kypsennä noin kaksi tuntia. Sekoita muutaman kerran kypsennyksen aikana.
Mausta kypsä puuro suolalla ja piilota joukkoon kuorittu manteli. Tarjoa maidon ja kanelin, sekahedelmäkeiton tai puolukkakastikkeen kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Korpelan Myllyn Kokonainen Ohrasuurimo 600gHinta 2,25/kpl3,75/kg
- Pysyvästi edullinenValio luomu vanhanajan täysmaito 1lHinta 1,45/kpl1,45/l
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Riihipuoti Kokonainen Ohrasuurimo 1kg luomuHinta 4,69/kpl4,69/kg
- Pirkka suomalainen täysmaito 1lHinta 1,29/kpl1,29/l
- Valio vapaan lehmän täysmaito 1lHinta 1,55/kpl1,55/l
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,8(115 arviota)
- 30 - 60 min3,8(249 arviota)
- yli 60 min4,5(235 arviota)
- yli 60 min4,0(178 arviota)
- yli 60 min3,8(31 arviota)
- 30 - 60 min3,4(117 arviota)
- yli 60 min3,8(19 arviota)
- 30 - 60 min3,8(14 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,2 (40 arviota)
- Puolukka1 kuukausi sitten2 tuntia ei riitä 150 asteessa. Ainakin 3 tuntia on oltava. Itse kypsytän rikotuista ohrasuurimoista tehdyn puuron 150 C 3 tuntia. On kypsää ja maistuvaa.
- One K2 vuotta sittenRyynit raakoja, pitää keittää kauemmin, ettei jää kurjkkua karhimaan, kysykää satakuntalaisilta,