Hyppää sisältöön
Ohraryynipuuro Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ohraryynipuuro

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kananmunaton
Uunissa kypsäksi haudutettava ohraryynipuuro on palkitsee tekijänsä. Tämän taivaallinen puuro ei synny käden käänteessä, mutta on sitäkin herkullisempaa.
  • Kananmunaton

Ainekset

6 annosta
2 dl
 
kokonaisia ohrasuurimoita
tai
5 dl
 
vettä
tai
1 l
 
täysmaitoa
tai
1 tl
 
suolaa
tai

Ravintosisältö

Energia
295 kJ / 70 kcal
Rasva
2,3 g
josta tyydyttynyttä
1,4 g
Hiilihydraatit
9,3 g
josta sokereita
3 g
Proteiini
2,6 g
Suola
0,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
Liota kokonaisia ohraryynejä kylmässä vedessä yli yön. Siivilöi ryynit tilavaan (noin 4 l) kannelliseen kattilaan, jonka voi panna uuniin.
Lisää vesi ja keitä ryynejä, kunnes saostuvat. Lisää maito ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan pohjia myöten hämmentäen. Sulje kansi ja nosta kattila uunin alimmalle tasolle 150 asteeseen ja kypsennä noin kaksi tuntia. Sekoita muutaman kerran kypsennyksen aikana.
Mausta kypsä puuro suolalla ja piilota joukkoon kuorittu manteli. Tarjoa maidon ja kanelin, sekahedelmäkeiton tai puolukkakastikkeen kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Korpelan Myllyn Kokonainen Ohrasuurimo 600g
    Hinta 2,25/kpl
    3,75/kg
  • Pysyvästi edullinen
    Valio luomu vanhanajan täysmaito 1l
    Hinta 1,45/kpl
    1,45/l
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Riihipuoti Kokonainen Ohrasuurimo 1kg luomu
    Hinta 4,69/kpl
    4,69/kg
  • Pirkka suomalainen täysmaito 1l
    Hinta 1,29/kpl
    1,29/l
  • Valio vapaan lehmän täysmaito 1l
    Hinta 1,55/kpl
    1,55/l
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,2 (40 arviota)

  • Puolukka
    1 kuukausi sitten
    2 tuntia ei riitä 150 asteessa. Ainakin 3 tuntia on oltava. Itse kypsytän rikotuista ohrasuurimoista tehdyn puuron 150 C 3 tuntia. On kypsää ja maistuvaa.
  • One K
    2 vuotta sitten
    Ryynit raakoja, pitää keittää kauemmin, ettei jää kurjkkua karhimaan, kysykää satakuntalaisilta,