Ohraryynipuuro

Ohraryynipuuro
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • yli 60 min
  • 69,4 kcal / 100 g

Ainekset

6 annosta
    • 2dlkokonaisia ohrasuurimoita
    • 5dlvettä
    • 1ltäysmaitoa
    • 1tlsuolaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Liota kokonaisia ohraryynejä kylmässä vedessä yli yön. Siivilöi ryynit tilavaan (noin 4 l) kannelliseen kattilaan, jonka voi panna uuniin.
  2. Lisää vesi ja keitä ryynejä, kunnes saostuvat. Lisää maito ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan pohjia myöten hämmentäen. Sulje kansi ja nosta kattila uunin alimmalle tasolle 150 asteeseen ja kypsennä noin kaksi tuntia. Sekoita muutaman kerran kypsennyksen aikana.
  3. Mausta kypsä puuro suolalla ja piilota joukkoon kuorittu manteli. Tarjoa maidon ja kanelin, sekahedelmäkeiton tai puolukkakastikkeen kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 69,4 kcal290 kJ
  • Proteiinia2,75 g
  • Hiilihydraatteja9,27 g
  • Rasvaa2,29 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille2