Uuniohrapuuro
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Perinteinen uuniohrapuuro hautuu uunissa pehmeän maukkaaksi. Puuron valmistus uunissa käy kätevästi, sillä sitä ei tarvitse hämmennellä eikä se pala pohjaan.
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
- 1 l täysmaitoa
- 1 dl vettä
- 3/4 tl suolaa
- 2 dl Pirkka esikypsytettyjä rikottuja ohrasuurimoita
Ravintosisältö
- Energia460 kJ / 110 kcal
- Rasva3,5 g
- josta tyydyttynyttä2,1 g
- Hiilihydraatit14,6 g
- josta sokereita4,4 g
- Proteiini4 g
- Suola0,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Voitele uunivuoka. Mittaa vuoan pohjalle ohrat ja suola. Kaada vuokaan maito. Huuhtele tölkki vedellä ja kaada se vuokaan.
- Kypsennä 175 asteessa alimmalla tasolla noin 1 tunti 30 minuuttia. Anna puuron vetäytyä peitettynä noin 10 minuuttia.
- Tarjoa puuro mehukeiton, marjojen tai voisilmän kanssa.
Vinkki! Voit valmistaa puuron maidon sijaan myös kaurapohjaisista tuotteista. Käytä puuroon tällöin 1 tlk (0,75 l) Pirkka kaurajuomaa ja 1 tlk (2 dl) Pirkka kaurakasvirasvasekoitetta.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinenValio luomu vanhanajan täysmaito 1lHinta 1,45/kpl1,45/l
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka suomalainen täysmaito 1lHinta 1,35/kpl1,35/l
- Valio vapaan lehmän täysmaito 1lHinta 1,55/kpl1,55/l
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,79/kpl2,98/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Torino täysjyväohra 500 gHinta 2,49/kpl4,98/kg
- Korpelan Myllyn rikottu ohraryyni 500 gHinta 1,79/kpl3,58/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,4(117 arviota)
- yli 60 min3,8(32 arviota)
- yli 60 min3,2(40 arviota)
- yli 60 min4,1(15 arviota)
- yli 60 min3,8(120 arviota)
- yli 60 min4,0(179 arviota)
- yli 60 min4,0(77 arviota)
- 30 - 60 min3,8(249 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,5 (236 arviota)
- Emppu24 päivää sittenMiksi uuniohrapuuron maito juoksuttuu? Muuten puuro on kuitenkin maultaan Hyvää. Juoksuttunut maito vaikuttaa puuron ulkonäköön.
- K-Kuluttajapalvelu24 päivää sittenEmppu, maidon juoksettumista voi aiheuttaa esimerkiksi suola tai se, että maito on alkanut happanemaan.
- Virpi1 kuukausi sittenHyvä
- Jonssonin äiskä1 vuosi sittenKannattaa käyttää leivinuunissa esim ritilää pohjalla ja puurovuoan päälle voi loppupuolella laittaa folion. Hautuu miedommaksi lämmössäkin.
- Cherry2 vuotta sittenLiian kuuma uuni?
- Ei kolmatta kertaa2 vuotta sittenKokeiltu kaksi kertaa puuhellan uunissa. Lasivuoka ihan mustana ja paljon puuroa jäi pohjalle joka oli tummaksi käristinyt 🤔missä vika? Hyvin voideltu vuoka