• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Uuniohrapuuro

Perinteinen uuniohrapuuro hautuu uunissa pehmeän maukkaaksi. Puuron valmistus uunissa käy kätevästi, sillä sitä ei tarvitse hämmennellä eikä se pala pohjaan.
Uuniohrapuuro
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • yli 60 min
  • 265 kcal / annos (275g)

Ainekset

4 annosta

Valmistus

yli 60 min
  1. Voitele uunivuoka. Mittaa vuoan pohjalle ohrat ja suola. Kaada vuokaan maito. Huuhtele tölkki vedellä ja kaada se vuokaan.
  2. Kypsennä 175 asteessa alimmalla tasolla noin 1 tunti 30 minuuttia. Anna puuron vetäytyä peitettynä noin 10 minuuttia.
  3. Tarjoa puuro mehukeiton, marjojen tai voisilmän kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 275g100 g

  • 265 kcal1 110 kJ
  • Proteiinia11 g
  • Hiilihydraatteja33,8 g
  • Rasvaa8,3 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 4 arvostelua