UuniohrapuuroTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Uuniohrapuuro

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton
Perinteinen uuniohrapuuro hautuu uunissa pehmeän maukkaaksi. Puuron valmistus uunissa käy kätevästi, sillä sitä ei tarvitse hämmennellä eikä se pala pohjaan.
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
1 l
 
täysmaitoa
tai
1 dl
 
vettä
tai
3/4 tl
 
suolaa
tai
2 dl
 
tai

Ravintosisältö

Energia
460 kJ / 110 kcal
Rasva
3,5 g
josta tyydyttynyttä
2,1 g
Hiilihydraatit
14,6 g
josta sokereita
4,4 g
Proteiini
4 g
Suola
0,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Voitele uunivuoka. Mittaa vuoan pohjalle ohrat ja suola. Kaada vuokaan maito. Huuhtele tölkki vedellä ja kaada se vuokaan.

Kypsennä 175 asteessa alimmalla tasolla noin 1 tunti 30 minuuttia. Anna puuron vetäytyä peitettynä noin 10 minuuttia.

Tarjoa puuro mehukeiton, marjojen tai voisilmän kanssa.

Vinkki! Voit valmistaa puuron maidon sijaan myös kaurapohjaisista tuotteista. Käytä puuroon tällöin 1 tlk (0,75 l) Pirkka kaurajuomaa ja 1 tlk (2 dl) Pirkka kaurakasvirasvasekoitetta.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Valio luomu vanhanajan täysmaito 1l
    Hinta 1,79/kpl
    1,79/l
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka esikypsytetty rikottu ohrasuurimo 1kg
    Hinta 2,09/kpl
    2,09/kg
  • Pirkka suomalainen täysmaito 1l
    Hinta 1,29/kpl
    1,29/l
  • Valio vapaan lehmän täysmaito 1l
    Hinta 1,55/kpl
    1,55/l
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Torino täysjyväohra 500 g
    Hinta 2,59/kpl
    5,18/kg
  • Korpelan Myllyn rikottu ohraryyni 500 g
    Hinta 1,79/kpl
    3,58/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,5 (232 arviota)

  • Jonssonin äiskä
    5 kuukautta sitten
    Kannattaa käyttää leivinuunissa esim ritilää pohjalla ja puurovuoan päälle voi loppupuolella laittaa folion. Hautuu miedommaksi lämmössäkin.
  • Cherry
    1 vuosi sitten
    Liian kuuma uuni?
  • Ei kolmatta kertaa
    1 vuosi sitten
    Kokeiltu kaksi kertaa puuhellan uunissa. Lasivuoka ihan mustana ja paljon puuroa jäi pohjalle joka oli tummaksi käristinyt 🤔missä vika? Hyvin voideltu vuoka