Pilahviriisi
Perinteinen aromaattinen intialainen riisi saa värinsä kurkumasta. Värikäs riisi sopii loistavasti eri curry-ruokalajien seuraksi. Noin 0,40€/annos.*
4 annostaalle 30 min
Ainekset
4 annosta
- 1(100 g)sipuli
- 2rklvoita tai kirkastettua voita
- 1rklkurkumaa
- 1/2tlkokonaisia kardemummansiemeniä tai
- 1/2tlrouhittua kardemummaa
- 4kokonaista neilikkaa
- 4 1/2dlkiehuvaa vettä
- 2laakerinlehteä
- 1kanelitanko
- 1/2tlsuolaa
Valmistus
alle 30 min- Huuhtele riisi huolellisesti siivilässä. Kuori ja hienonna sipuli.
- Kuumenna rasva kannellisessa paistokasarissa. Lisää sipuli ja paista noin 5 minuuttia, kunnes sipuli on läpikuultavaa. Lisää kurkuma, kardemumma ja neilikka. Paista vielä minuutin ajan.
- Kaada valutettu riisi pannulle. Lisää vesi, laakerilehdet, kanelitanko ja suola. Kuumenna kiehuvaksi ja laske sitten lämpöä. Hauduta kannen alla noin 15 minuuttia.
- Sammuta lieden lämpö ja anna riisin vetäytyä kannen alla pari minuuttia. Tarjoa riisi lämpimänä intialaisen curryn kanssa.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 8/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Erityisruokavaliot
Kommentoi