Säilötyt sitruunat
Säilötyt sitruunat sopivat sellaisenaan Lähi-idän ruokien lisäkkeeksi tai pilkottuna marokkolaisten patojen kuten taginen joukkoon mausteeksi.
n. 25 annostayli 60 min
Ainekset
n. 25 annosta
- 6-8(800 g)Luomu sitruunaa
- 4-6rklsuolaa
- 1rklsokeria
- 2laakerinlehteä
- 1kanelitanko
- kiehuvaa vettä
Valmistus
yli 60 min- Pese sitruunat huolellisesti ja leikkaa 4-6 sitruunaa lohkoiksi.
- Lado lohkot joko yhteen isoon tai kahteen pienempään steriloituun lasipurkkiin. Ripottele väliin suola ja sokeri. Survo sitruunoita hieman, jotta ne ovat purkissa tiiviisti.
- Laita purkkiin myös laakerinlehti ja kanelitanko sekä kahden sitruunan puristettu mehu (1 dl). Kaada päälle vielä kiehuvan kuumaa vettä niin, että sitruunat juuri ja juuri peittyvät.
- Kääntele purkkia, jotta mausteet sekoittuvat tasaisesti. Laita purkki jääkaappiin ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintään kaksi viikkoa.
- Tarjoa suolaisena lisäkkeenä sellaisenaan Lähi-idän pataruokien kanssa. Voit silputa sitruunoita myös esimerkiksi taginen joukkoon.
Kategoriat
Erityisruokavaliot
Kommentoi