Säilötyt sitruunatTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Säilötyt sitruunat

Säilötyt sitruunat sopivat sellaisenaan Lähi-idän ruokien lisäkkeeksi tai pilkottuna marokkolaisten patojen kuten taginen joukkoon mausteeksi. Noin 3,70€/litra*

  • 1 litra
  • yli 60 min

Ainekset

1 litra
    • 6-8(800 g)Luomu sitruunaa
    • 4-6rklsuolaa
    • 1rklsokeria
    • 2laakerinlehteä
    • 1kanelitanko
    • kiehuvaa vettä

Valmistus

yli 60 min
  1. Pese sitruunat huolellisesti ja leikkaa 4-6 sitruunaa lohkoiksi.
  2. Lado lohkot joko yhteen isoon tai kahteen pienempään steriloituun lasipurkkiin. Ripottele väliin suola ja sokeri. Survo sitruunoita hieman, jotta ne ovat purkissa tiiviisti.
  3. Laita purkkiin myös laakerinlehti ja kanelitanko sekä kahden sitruunan puristettu mehu (1 dl). Kaada päälle vielä kiehuvan kuumaa vettä niin, että sitruunat juuri ja juuri peittyvät.
  4. Kääntele purkkia, jotta mausteet sekoittuvat tasaisesti. Laita purkki jääkaappiin ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintään kaksi viikkoa.
  5. Tarjoa suolaisena lisäkkeenä sellaisenaan Lähi-idän pataruokien kanssa. Voit silputa sitruunoita myös esimerkiksi taginen joukkoon.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 01/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kommentoi

Arvosana reseptille 3 arvostelua