Raparperi-mansikkajälkiruoka
Raparperi-mansikkajälkiruoka on alkukesän herkku!
- 6 annosta
- alle 30 min
- 60,1 kcal / 100 g
Ainekset
6 annosta
- 250g(5-6 dl)raparperipaloja
- 1dlsokeria
- 2dlvettä
- 1/4-1/2tlminttua
- 1ps(500 g)Pirkka suomalaisia mansikoita (pakaste)
Koristeeksi
- sitruunamelissan lehtiä
Lisäksi
- Pirkka vaniljajäätelöä tai maustamatonta
- jogurttia
Valmistus
alle 30 min- Kaada raparperipalat kattilaan. Lisää sokeri ja vesi. Keitä noin 5 minuuttia, kunnes raparperit ovat soseutuneet. Mausta mintulla ja anna jäähtyä.
- Kaada kohmeiset mansikat tehosekoittimeen tai monitoimikoneen kulhoon ja soseuta. Lisää jäähtynyt raparperiseos mansikkasoseen joukkoon ja sekoita.
- Kaada jälkiruoka tarjoilukulhoon ja koristele tuoreilla sitruunamelissan lehdillä. Tarjoa lisäksi vaniljajäätelöä tai maustamatonta jogurttia.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 60,1 kcal251 kJ
- Proteiinia 0,41 g
- Hiilihydraatteja13,1 g
- Rasvaa0,02 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi