Grillatut raparperit
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Raparperinvarret grillataan kevyesti ja upotetaan kanelisiirappiin vielä kypsymään ja maustumaan. Tarjoa vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kera.
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
6 annosta
3–4 (200 g) | raparperin vartta tai |
2 dl | vettä tai |
2 dl | sokeria tai |
1 tl | tai |
Lisäksi | |
---|---|
1 l | vaniljajäätelöä tai |
9 (45 g) | tai |
Valmistus
30 - 60 min
Huuhtaise raparperinvarret. Leikkaa kuivuneet, puisevat päät pois. Nuoria varsia ei tarvitse kuoria, paksut ja puiset varret kannattaa kuoria. Leikkaa raparperinvarret noin 12 cm:n pituisiksi paloiksi.
Keitä vettä, sokeria ja kanelia, kunnes sokeri on sulanut veteen.
Grillaa raparpereja grillin keskilämmöllä (4–5 minuuttia/puoli), kunnes niihin muodostuu grillistä raidat ja pinta hieman pehmenee, silloin ne ovat saaneet makua ja kypsyminen on alkanut.
Kuumenna siirappi sillä aikaa uudestaan kiehuvaksi ja sammuta liesi.
Nosta grillatut raparperit kuumaan siirappiin maustumaan vähintään 10 minuutiksi.
Tarjoa raparperit vaniljajäätelön ja keksimurun kanssa. Lusikoi päälle hieman siirappia.
Loppu siirappi kannattaa säästää ja käyttää lettujen kanssa tai hedelmäsalaatin kastikkeena.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,9(61 arviota)
- yli 60 min4,1(57 arviota)
- 30 - 60 min3,9(166 arviota)
- yli 60 min4,1(228 arviota)
- yli 60 min3,8(150 arviota)
- 30 - 60 min3,9(15 arviota)
- 30 - 60 min3,8(933 arviota)
- 30 - 60 min3,1(11 arviota)
Arvostele resepti
ka. 2,8 (25 arviota)