Grillatut raparperit
Raparperinvarret grillataan kevyesti ja upotetaan kanelisiirappiin vielä kypsymään ja maustumaan. Tarjoa vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kera.
6 annosta30 - 60 min
Ainekset
6 annosta
- 3-4(200 g)raparperin vartta
- 2dlvettä
- 2dlsokeria
- 1tlPirkka kanelia
Lisäksi
- 1lvaniljajäätelöä
- 9(45 g)Pirkka kaurakeksiä
Valmistus
30 - 60 min- Huuhtaise raparperinvarret. Leikkaa kuivuneet, puisevat päät pois. Nuoria varsia ei tarvitse kuoria, paksut ja puiset varret kannattaa kuoria. Leikkaa raparperinvarret noin 12 cm:n pituisiksi paloiksi.
- Keitä vettä, sokeria ja kanelia, kunnes sokeri on sulanut veteen.
- Grillaa raparpereja grillin keskilämmöllä (4-5 minuuttia/puoli), kunnes niihin muodostuu grillistä raidat ja pinta hieman pehmenee, silloin ne ovat saaneet makua ja kypsyminen on alkanut.
- Kuumenna siirappi sillä aikaa uudestaan kiehuvaksi ja sammuta liesi.
- Nosta grillatut raparperit kuumaan siirappiin maustumaan vähintään 10 minuutiksi.
- Tarjoa raparperit vaniljajäätelön ja keksimurun kanssa. Lusikoi päälle hieman siirappia.
Tiesitkö että...
Loppu siirappi kannattaa säästää ja käyttää lettujen kanssa tai hedelmäsalaatin kastikkeena.Kategoriat
Sesongit Erityisruokavaliot
Kommentoi