• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Raparperi-mansikkakiisseliTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Raparperi-mansikkakiisseli

Raparperi-mansikkakiisseli on nopea ja makea jälkiruoka. Kirpsakka raparperikiisseli saa makeutta mansikoista. Tarjoa hunajalla maustetun kermavaahdon kanssa.

  • 6 annosta
  • alle 30 min
  • 273 kcal / annos (300g)

Ainekset

6 annosta
    • 7-8dl(400 g)raparperinpaloja
    • 8dlvettä
    • 1 1/2dlsokeria
    • 1dlvettä
    • n. 1/2ltuoreita mansikoita tai
    • pakastemansikoita

Lisäksi

    • 2dlkuohukermaa
    • 3rklPirkka juoksevaa hunajaa

Valmistus

alle 30 min
  1. Leikkaa raparperit parin sentin paloiksi ja keitä ne sokerilla maustetussa vedessä hajoavan pehmeiksi.
  2. Sekoita kylmään veteen perunajauhot. Nosta kattila kuumalta liedeltä ja kaada suurus joukkoon ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen. Anna kiisselin vielä kiehahtaa ja siirrä pois liedeltä.
  3. Lisää tuoreet lohkotut mansikat tai jäiset pakastemansikat. Kaada raparperi-mansikkakiisseli kulhoon ja ripottele pinnalle sokeria. Vaahdota kerma ja mausta hunajalla. Tarjoa jäähtyneen kiisselin kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 300g100 g

  • 273 kcal1 140 kJ
  • Proteiinia1,5 g
  • Hiilihydraatteja36,9 g
  • Rasvaa13,5 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 45 arvostelua