Raparperi-mansikkakiisseli

Raparperi-mansikkakiisseli
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • alle 30 min
  • 273 kcal / annos (300g)

Ainekset

6 annosta
    • 7-8dl(400 g)raparperinpaloja
    • 8dlvettä
    • 1 1/2dlsokeria
    • 1dlvettä
    • n. 1/2ltuoreita mansikoita tai
    • pakastemansikoita

Lisäksi

Valmistus

alle 30 min
  1. Leikkaa raparperit parin sentin paloiksi ja keitä ne sokerilla maustetussa vedessä hajoavan pehmeiksi.
  2. Sekoita kylmään veteen perunajauhot. Nosta kattila kuumalta liedeltä ja kaada suurus joukkoon ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen. Anna kiisselin vielä kiehahtaa ja siirrä pois liedeltä.
  3. Lisää tuoreet lohkotut mansikat tai jäiset pakastemansikat. Kaada raparperi-mansikkakiisseli kulhoon ja ripottele pinnalle sokeria. Vaahdota kerma ja mausta hunajalla. Tarjoa jäähtyneen kiisselin kanssa.

Ravintosisältö perannos 300g100 g

  • 273 kcal1 140 kJ
  • Proteiinia1,5 g
  • Hiilihydraatteja36,9 g
  • Rasvaa13,5 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

4