Raparperikiisseli
Raparperikiisseli on varma kevään merkki. Raparperikiisseli valmistuu nopeasti ja maistuu välipalana tai jälkiruokana kermavaahdon kanssa.
6 annostaalle 30 min
Ainekset
6 annosta
- 7-8dl(n. 400 g)raparperinpaloja
- 8dlvettä
- 1 1/2dlsokeria
Suurus
- 1dlvettä
Valmistus
alle 30 min- Leikkaa raparperit parin sentin paloiksi ja keitä ne sokerilla maustetussa vedessä hajoavan pehmeiksi.
- Valmista suurus sekoittamalla kylmään veteen perunajauhot. Nosta kattila kuumalta liedeltä ja kaada suurus joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Anna kiisselin vielä kiehahtaa ja siirrä pois liedeltä.
- Kaada raparperikiisseli kulhoon ja ripottele pinnalle sokeria. Tarjoa jäähtyneen kiisselin kanssa esimerkiksi kermavaahtoa.
Kategoriat
Teemat Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kommentoi