Shrub-juoma
Shrub on viinietikasta ja marjoista tai hedelmistä tehty etikkasiirappi, josta syntyvät kesän raikkaimmat juomasekoitukset. Valitsetko mansikan, kirsikan vai sitruunan? Noin 0,85€/annos.*
n. 15 annostayli 60 min
Ainekset
n. 15 annosta
Mansikkashrub
- 250gmansikoita (tuore tai pakaste)
- 2dlsokeria
- 2dlomenaviinietikkaa
- mintun lehtiä
Kirsikkashrub
- 250gPirkka Parhaat kirsikoita (pakaste) tai
- tuoreita kirsikoita
- 2dlsokeria
- 2dlomenaviinietikka
Sitruunashrub
- 2(n. 250 g)luomusitruunaa
- 2dlsokeria
- 2dlomenaviinietikkaa
- sitruunamelissan lehtiä
Lisäksi
- 1plo(1,5 l)Pirkka kivennäisvettä
Valmistus
yli 60 min- Valitse minkä makuisen shrubin haluat valmistaa.
- Mansikkashrub: Jos käytät tuoreita mansikoita, leikkaa niistä kannat pois. Pakastemarjat voit käyttää jäisinä. Sekoita sokeri etikan joukkoon kannussa tai isossa lasipurkissa. Lisää mansikat ja sekoita hyvin.
- Kirsikkashrub: Leikkaa kohmeiset kirsikat puoliksi. Sekoita sokeri etikan joukkoon kannussa tai isossa lasipurkissa. Lisää kirsikat ja sekoita hyvin.
- Sitruunashrub: Pese sitruunat huolellisesti ja leikkaa viipaleiksi. Sekoita sokeri etikan joukkoon kannussa tai isossa lasipurkissa. Lisää sitruunaviipaleet ja sekoita hyvin.
- Anna shrubien maustua jääkaapissa 1-2 vuorokautta. Sekoita juomia muutaman kerran maustumisen aikana.
- Siivilöi shrubit tiheän siivilän läpi. Paseeraa mansikoita ja kirsikoita, eli painele marjoja siivilää vasten lusikalla, jotta saat marjoista mahdollisimman paljon makua talteen. Kaada lasiin noin 1/4 dl shrubia ja noin 1 dl kivennäisvettä. Viimeistele jäillä ja tuoreilla yrteillä. Valmista shrubetikkaa tulee noin 4 dl/maku.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 02/2022. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Erityisruokavaliot
Kommentoi