Luonnonkalapizza
- Annosmäärä4 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Kananmunaton
- Laktoositon
- Kananmunaton
Ainekset
Napolilaistyylinen pizzataikina | |
---|---|
600 g (n. 9 dl) | tai |
1/2 g (n. 1/6 tl) | Pirkka kuivahiivaa tai |
410 g (n. 4,1 dl) | kylmää vettä tai |
15 g (n. 3/4 rkl) | hienoa merisuolaa tai |
Täytteet | |
2 rs (à 180 g) | tai |
1 dl | tuoretta tilliä hienonnettuna tai |
2 ps (à 150 g) | tai |
2 prk (à 150 g/115 g) | tai |
Pinnalle | |
4 tl | tai |
tuoretta tilliä tai | |
sitruunankuorta raastettuna tai | |
mustapippuria myllystä tai |
Ravintosisältö
Energia | 898 kJ / 214 kcal |
Rasva | 8,5 g |
josta tyydyttynyttä | 4,2 g |
Hiilihydraatit | 22,2 g |
josta sokereita | 1,4 g |
Proteiini | 11,7 g |
Suola | 1,2 g |
Valmistus
Sekoita jauhot, hiiva ja kylmä vesi kulhossa. Anna taikinan tekeytyä huoneenlämmössä peitettynä noin tunnin ajan. Taikinaa ei tarvitse vielä vaivata.
Lisää suola ja vaivaa taikinaa 5–10 minuuttia, kunnes taikina on sileää, eikä tartu kulhoon tai käsiin. (Jos taikina tuntuu liian kuivalta/jauhoiselta, lisää 1–2 rkl vettä.) Anna taikinan levätä peitettynä 15 minuuttia.
Muotoile taikinasta sileäpintainen pallo taittelemalla sitä reunoiltaan itsensä alle niin, että sen pinta kiristyy. Kohota taikinaa kulhossa peitettynä huoneenlämmössä noin 6 tuntia.
Jaa taikina pöydällä neljään osaan ja muotoile palat pyöreiksi pulliksi (à 250 g). Kohota pizzapullia tiiviisti peitettyinä 2–3 vuorokautta jääkaapissa.
Nosta pizzapullat huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista. Jauhota pizzapullat kauttaaltaan karkeilla jauhoilla. Painele taikinan kaasut keskeltä reunoille ja venytä nyrkkien varassa ohuiksi pohjiksi.
Notkista tuorejuusto haarukan avulla. Sekoita joukkoon hienonnettu tilli. Levitä seos pizzapohjien päälle. Jätä noin 2 cm reunoilta täyttämättä. Ripottele päälle juustomuru ja sen päälle vielä valutettu pizzakala.
Siirrä pizzat yksi kerrallaan pizzalapiolla mahdollisimman kuumaan uuniin paistumaan esilämmitetylle pizzakivelle tai uunipellille. Kotiuunissa 250–300 asteessa pizza paistuu 3–5 minuutissa, kuumassa pizzauunissa nopeammin.
Valuta pizzoille lopuksi sitruunaöljyä ja viimeistele tuoreella tillillä, sitruunankuorella ja rouhitulla mustapippurilla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka Parhaat erittäin vahva pizzajauho 00-vehnäjauho 1kg PizzanpaistajatHinta 2,59/kpl2,59/kg
- Plussa-etu −7 %Pirkka kuivahiiva 4x11gPlussa-kortillaEtuhinta 2,20/2 kpl25,00/kgIlman Plussa-korttia 1,19/kpl (27,05/kg)
- Meira Merisuola 800g hieno Voimakas ja aromikasHinta 1,35/kpl1,69/kg
- Pirkka tuorejuusto ruohosipuli 180g laktoositonHinta 1,99/kpl11,06/kg
- Pirkka suomalainen tilli ruukussaHinta 1,49/kpl
- Pirkka Parhaat pizzajuustomuru 150 g Pizzanpaistajat laktoositonHinta 3,15/kpl21,00/kg
- Pirkka Parhaat pizzakala rypsiöljyssä 150g/115g PizzanpaistajatHinta 3,39/kpl29,48/kg
- Pirkka Parhaat maustettu ekstra-neitsytoliiviöljy sitruuna 250ml PizzanpaistajatHinta 5,99/kpl23,96/l
- Pirkka mustapippuri kokonainen 75gHinta 1,99/kpl26,53/kg
- Sunnuntai kuivahiiva 4x11 gHinta 1,39/kpl31,59/kg
- Sunnuntai kuivahiiva 10x11 gHinta 3,09/kpl28,09/kg
- Jozo hieno merisuola 500gHinta 2,49/kpl4,98/kg
- Meira merisuola 450g hieno, jodioituHinta 1,75/kpl3,89/kg
- Pirkka tilli 50gHinta 2,19/kpl43,80/kg
- Arla Posketon Pizzajuusto raaste 350gHinta 4,95/kpl14,14/kg
- Ahvenanmaan 150g pizzajuustoraasteHinta 2,25/kpl15,00/kg
- Sitruuna luomuHinta n. 1,69/kpl9,95/kg
- Sitruuna kgHinta n. 0,45/kpl2,39/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Meira Mustapippuri 60g kokonainenHinta 2,45/kpl40,83/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,5(4 arviota)
- yli 60 min4,0(21 arviota)
- yli 60 min3,6(44 arviota)
- 30 - 60 min4,3(13 arviota)
- yli 60 min3,5(8 arviota)
- 30 - 60 min3,8(21 arviota)
- yli 60 min3,8(40 arviota)
- yli 60 min4,2(35 arviota)