Valkosipulidippi Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Valkosipulidippi

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton
Helppo valkosipulidipppi sopii moneen.
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
3 keskikokoista kokonaista
 
Pirkka valkosipulia
tai
2 rkl
 
öljyä
tai
1 prk (2 dl)
 
tai
1 tl
 
sitruunanmehua
tai
ripaus
 
suolaa
tai
 
mustapippuria
tai

Ravintosisältö

Energia
614 kJ / 147 kcal
Rasva
10,6 g
josta tyydyttynyttä
2,2 g
Hiilihydraatit
8 g
josta sokereita
2,5 g
Proteiini
4,5 g
Suola
0,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Pane kokonaiset valkosipulit uunipelille leivinpaperin päälle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia välillä käännellen. Anna valkosipulien jäähtyä hieman ennen kuorimista.

Irrota valkosipulin kynnet kannasta ja purista kuoresta pehmennyt valkosipuli kulhoon. Lisää öljy ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Sekoita jäähtyneeseen seokseen kermaviili. Mausta sitruunanmehulla, suolalla ja mustapippurilla. Säilyy jääkaapissa pari päivää. Tarjoa broilerin, lihan, kasvisten tai lohkoperunoiden kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Alavuden Luomurypsiöljy kylmäp. 250ml
    Hinta 4,75/kpl
    19,00/l
  • Pirkka vähälaktoosinen kevyt kermaviili 200g
    Hinta 0,59/kpl
    2,95/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • K-Menu valkosipuli 100g 2lk
    Hinta 0,75/kpl
    7,50/kg
  • Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lk
    Hinta 1,99/kpl
    19,90/kg
  • Pirkka rypsiöljy 450ml
    Hinta 2,25/kpl
    5,00/l
  • Keiju rypsiöljy 0,5l
    Hinta 2,35/kpl
    4,70/l
  • Juustoportti luomu kermaviili 200g
    Hinta 1,45/kpl
    7,25/kg
  • Sitruuna luomu
    Hinta n. 1,18/kpl
    6,95/kg
  • Sitruuna kg
    Hinta n. 0,70/kpl
    3,69/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22g
    Hinta 1,29/kpl
    58,64/kg
  • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Hinta 1,25/kpl
    46,30/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,0 (42 arviota)

  • Valkosipulin ystävä
    10 kuukautta sitten
    Kokonaiset valkosipulit paistaa helpoiten uunissa kun leikkaa sipulista tyven pois, sivelee leikkauspinnan öljyllä ja laittaa leikkauspuoli alaspäin uuniin. Eivät räjähdä ja kynnet on helppo puristaa kuoresta. Ja yleensä kyllä riittää tällä metodilla 15-20 min paistoajaksi.
  • Lemon
    1 vuosi sitten
    Testattu. Oli hyvää paahdettujen juuresten ja kalan kera. Laitoin lopulta kaksi ja puoli valkosipulia. Olisi kestänyt vielä voimakkaamman maun. Paahdettu valkosipuli on lopulta aika mietokin maku.
  • Kaikkea ei kannata kokeilla...
    2 vuotta sitten
    Hyvin räjähti valkosipuli uunissa ja loppupäivä kuluukin sitten uunin puhdistuksessa!
  • Pade
    3 vuotta sitten
    Itse laitoin yhden kokonaisen valkosipulin, mutta ei maistunut juur yhtään valkosipulille. Joten luottaisin tuohon määrään kyllä 👌🏼
  • Kokkailija
    8 vuotta sitten
    Nyt taidetaan puhua valkosipulin kynsistä eikä kokonaisista valkosipuleista? Muuten taitaa tulla melko stydiä tavaraa..