• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Valkosipulidippi

Valkosipulidippi
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 157 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta
    • 3keskikokoista kokonaistaPirkka valkosipulia
    • 2rklöljyä
    • 1prk(2 dl)Pirkka Kevyt kermaviiliä
    • 1tlsitruunanmehua
    • ripaussuolaa
    • mustapippuria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Pane kokonaiset valkosipulit uunipelille leivinpaperin päälle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia välillä käännellen. Anna valkosipulien jäähtyä hieman ennen kuorimista.
  2. Irrota valkosipulin kynnet kannasta ja purista kuoresta pehmennyt valkosipuli kulhoon. Lisää öljy ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Sekoita jäähtyneeseen seokseen kermaviili. Mausta sitruunanmehulla, suolalla ja mustapippurilla. Säilyy jääkaapissa pari päivää. Tarjoa broilerin, lihan, kasvisten tai lohkoperunoiden kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 157 kcal658 kJ
  • Proteiinia4,2 g
  • Hiilihydraatteja7,88 g
  • Rasvaa12,2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille7
  • Kokkailija20.3.2016

    Nyt taidetaan puhua valkosipulin kynsistä eikä kokonaisista valkosipuleista? Muuten taitaa tulla melko stydiä tavaraa..