Valkosipulidippi
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Helppo valkosipulidipppi sopii moneen.
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
3 keskikokoista kokonaista | Pirkka valkosipulia tai |
2 rkl | öljyä tai |
1 prk (2 dl) | tai |
1 tl | sitruunanmehua tai |
ripaus | suolaa tai |
mustapippuria tai |
Ravintosisältö
Energia | 614 kJ / 147 kcal |
Rasva | 10,6 g |
josta tyydyttynyttä | 2,2 g |
Hiilihydraatit | 8 g |
josta sokereita | 2,5 g |
Proteiini | 4,5 g |
Suola | 0,5 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Pane kokonaiset valkosipulit uunipelille leivinpaperin päälle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia välillä käännellen. Anna valkosipulien jäähtyä hieman ennen kuorimista.
Irrota valkosipulin kynnet kannasta ja purista kuoresta pehmennyt valkosipuli kulhoon. Lisää öljy ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Sekoita jäähtyneeseen seokseen kermaviili. Mausta sitruunanmehulla, suolalla ja mustapippurilla. Säilyy jääkaapissa pari päivää. Tarjoa broilerin, lihan, kasvisten tai lohkoperunoiden kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Alavuden Luomurypsiöljy kylmäp. 250mlHinta 4,75/kpl19,00/l
- Pirkka vähälaktoosinen kevyt kermaviili 200gHinta 0,59/kpl2,95/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- K-Menu valkosipuli 100g 2lkHinta 0,75/kpl7,50/kg
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,99/kpl19,90/kg
- Pirkka rypsiöljy 450mlHinta 2,25/kpl5,00/l
- Keiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,35/kpl4,70/l
- Juustoportti luomu kermaviili 200gHinta 1,45/kpl7,25/kg
- Sitruuna luomuHinta n. 1,18/kpl6,95/kg
- Sitruuna kgHinta n. 0,70/kpl3,69/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,25/kpl46,30/kg
Voisit pitää myös näistä
- alle 5 min4,5(2 arviota)
- 30 - 60 min4,0(25 arviota)
- alle 15 min
- alle 15 min4,1(8 arviota)
- alle 15 min4,0(2 arviota)
- alle 15 min4,0(32 arviota)
- 30 - 60 min3,9(8 arviota)
- alle 5 min4,9(9 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (42 arviota)
- Valkosipulin ystävä10 kuukautta sittenKokonaiset valkosipulit paistaa helpoiten uunissa kun leikkaa sipulista tyven pois, sivelee leikkauspinnan öljyllä ja laittaa leikkauspuoli alaspäin uuniin. Eivät räjähdä ja kynnet on helppo puristaa kuoresta. Ja yleensä kyllä riittää tällä metodilla 15-20 min paistoajaksi.
- Lemon1 vuosi sittenTestattu. Oli hyvää paahdettujen juuresten ja kalan kera. Laitoin lopulta kaksi ja puoli valkosipulia. Olisi kestänyt vielä voimakkaamman maun. Paahdettu valkosipuli on lopulta aika mietokin maku.
- Kaikkea ei kannata kokeilla...2 vuotta sittenHyvin räjähti valkosipuli uunissa ja loppupäivä kuluukin sitten uunin puhdistuksessa!
- Pade3 vuotta sittenItse laitoin yhden kokonaisen valkosipulin, mutta ei maistunut juur yhtään valkosipulille. Joten luottaisin tuohon määrään kyllä 👌🏼
- Kokkailija8 vuotta sittenNyt taidetaan puhua valkosipulin kynsistä eikä kokonaisista valkosipuleista? Muuten taitaa tulla melko stydiä tavaraa..