Verigreippisima
Verigreippi ja minttu maustavat siman raikkaan pirteäksi. Noin 0,25 €/annos*
- 10 annosta
- yli 60 min
Ainekset
10 annosta
- 2(4 dl)verigreippin mehu
- 15keskikokoista vahvan mintun lehteä
- 3 1/2lvettä
- 250gDansukker Fariinisokeria
- 3dlsokeria
- 1/5tltuorehiivaa (herneen kokoinen pala)
Lisäksi
- sokeria
- rusinoita
Valmistus
yli 60 min- Purista greipistä mehu. Huuhtele mintunoksat huolellisesti kylmällä vedellä.
- Kuumenna puolet vedestä kiehuvaksi isossa teräskattilassa. Ota kattila liedeltä ja lisää sokerit, greippimehu, mintunlehdet ja loput vedestä.
- Anna siman jäähtyä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva ensin noin 1 dl simapohjaa ja lisää seos sitten kattilaan muun nesteen sekaan.
- Jätä huoneenlämpöön päiväksi, kunnes seos alkaa käydä.
- Siivilöi ja pullota puhtaisiin pulloihin. Lisää jokaiseen pulloon 1 tl sokeria ja muutama rusina.
- Nosta pullot jääkaappiin. Sima on valmista vajaassa viikossa, kun rusinat nousevat pintaan. Säilytä sima jääkaapissa löyhästi korkitettuna ja käytä noin viikon kuluessa.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Good