VerigreippisimaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Verigreippisima

Verigreippi ja minttu maustavat siman raikkaan pirteäksi. Noin 0,25 €/annos*

  • 10 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

10 annosta
    • 2(4 dl)verigreippin mehu
    • 15keskikokoista vahvan mintun lehteä
    • 3 1/2lvettä
    • 250gDansukker Fariinisokeria
    • 3dlsokeria
    • 1/5tltuorehiivaa (herneen kokoinen pala)

Lisäksi

    • sokeria
    • rusinoita

Valmistus

yli 60 min
  1. Purista greipistä mehu. Huuhtele mintunoksat huolellisesti kylmällä vedellä.
  2. Kuumenna puolet vedestä kiehuvaksi isossa teräskattilassa. Ota kattila liedeltä ja lisää sokerit, greippimehu, mintunlehdet ja loput vedestä.
  3. Anna siman jäähtyä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva ensin noin 1 dl simapohjaa ja lisää seos sitten kattilaan muun nesteen sekaan.
  4. Jätä huoneenlämpöön päiväksi, kunnes seos alkaa käydä.
  5. Siivilöi ja pullota puhtaisiin pulloihin. Lisää jokaiseen pulloon 1 tl sokeria ja muutama rusina.
  6. Nosta pullot jääkaappiin. Sima on valmista vajaassa viikossa, kun rusinat nousevat pintaan. Säilytä sima jääkaapissa löyhästi korkitettuna ja käytä noin viikon kuluessa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille