Sima
- Annosmäärä45 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Valmistaudu kevään hauskimpaan juhlaan, vappuun, simaa tekemällä. Tuunaa klassikkojuoma mieleisilläsi mauilla. Kokeile myös hauskaa mojitosimaa!
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
45 annosta
8 l | vettä tai |
3–4 | sitruunaa tai |
1/2 kg | fariinisokeria tai |
1/2 kg | sokeria tai |
1/4 tl | tuorehiivaa tai |
tai |
Ravintosisältö
Energia | 192 kJ / 46 kcal |
Rasva | 0 g |
josta tyydyttynyttä | 0 g |
Hiilihydraatit | 11 g |
josta sokereita | 10,9 g |
Proteiini | 0,1 g |
Suola | 0 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Pese sitruunat hyvin harjalla. Kuori sitruunoiden keltainen osa ja purista mehut.
Pane kuoret ja sokerit 10 litran sankoon. Mikäli haluat tummempaa simaa, käytä ainoastaan fariinisokeria (1 kg) ja jos taas haluat täysin vaaleaa simaa, ainoastaan käytä tavallista sokeria (1kg).
Kiehauta puolet vedestä ja kaada sokerien päälle.
Lisää loput vedestä sekä sitruunoiden mehut. Kun seos on jäähtynyt kädenlämpöiseksi (noin 37 astetta), ota siitä tilkka pieneen astiaan ja liuota siihen hiiva. Lisää hiiva siman joukkoon hyvin sekoittaen.
Pullotus
Pullota sima (lasipulloihin) seuraavana päivänä. Lisää jokaiseen pulloon teelusikallinen sokeria ja muutama rusina. Sulje pullojen korkit löyhästi, sillä paine pulloissa kasvaa käymisen jatkuessa.
Sima valmistuu noin viikossa viileässä paikassa, huoneenlämmössä se valmistuu noin kolmessa päivässä.
Säilytä sima viileässä paikassa ja käytä noin viikon kuluessa. Reseptillä tulee noin 9 litraa valmista simaa.
Simamojito on ihanan raikas juoma! Tuunaa simaa mittaamalla lasiin tilkka limetinmehua, tuoretta minttua ja pari limettiviipaletta. Täytä jäillä ja simalla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Dansukker Luomu fariinisokeri 500gHinta 2,95/kpl5,90/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Tuorehiiva 50 g leivinhiivaHinta 0,27/kpl5,40/kg
- Pirkka sitruunaHinta n. 0,47/kpl2,49/kg
- Sitruuna luomuHinta n. 1,44/kpl8,49/kg
- Dansukker fariinisokeri 500gHinta 1,79/kpl3,58/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 1,15/kpl1,15/kg
- Pirkka jumborusina 150gHinta 1,59/kpl10,60/kg
- Pirkka Luomu rusina 150gHinta 1,75/kpl11,67/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,9(175 arviota)
- yli 60 min4,2(234 arviota)
- yli 60 min3,9(47 arviota)
- alle 15 min4,1(81 arviota)
- yli 60 min3,7(27 arviota)
- yli 60 min3,7(47 arviota)
- yli 60 min3,8(159 arviota)
- yli 60 min3,9(21 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (630 arviota)
- Joo8 kuukautta sittenHyväksi todettu resepti, tällä tehnyt siman jo useamman vuoden ajan vappuna.
- Tinsku1 vuosi sittenSoopankokille: ei mene pieleen, voit käyttää pelkkää sitruunanmehua ja hyvää tulee. ( Vrt. Dansukkerin simaohje). Näin olen tehnyt simaa useita kertoja.
- IT1 vuosi sittenParas sima ohje! Tällä ohjeella tehty simaa jo ainakin 5 vuoden ajan. Sukulaisetkin tilaavat tätä minulta joka vuosi aina uudestaan ja uudestaan :)
- Repa1 vuosi sittenErittäin hyvää
- Vanha siman tekijä😂👋☀️1 vuosi sittenNäin ”vanhana siman tekijänä” olen kerran kokeillut tuota sitruuna- mehun rutistusta siman joukkoon, ei simasta mielestäni simaa tullut, vaan vanhalla ohjeella, sitruunan kuoret ja kaikki valkoinen pois sitruunoista ja siivuina lillumaan siman joukkoon ja sitten tietysti siivilöidään kaikki ylimääräiset pullottaessa pois. Mukavaa ja simaista vappua👋🥰
- Elmeri1 vuosi sittenMoilaselle, sulaessaan sokeri nostaa nestemäärää, aine kun ei häviä minnekään..
- Krisu2 vuotta sittenRaparperista tulee myös aivan mahtava sima!
- Siman ystävä2 vuotta sittenEn ymmärrä miksi simaan täytyis laittaa noin paljon sokeria. Minä teen paljon vähemmällä sokerilla, ja lisäksi voi laittaa keinotekoista makeutusainetta(diabeetikot) niin saa todella hyvää janojuomaa. Kaikki meillä tykkää tällaisesta simasta.
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenKysynpä vaan, ohjeen mukaan valmista simaa tulee tosiaan noin 9 dl. Veden lisäksi valmistuksessa käytetään sitruunan mehua, joka lisää nesteen määrään sitruunoiden määrästä ja koosta riippuen.
- Kysynpä vaan3 vuotta sittenMiten 8litrasta vettä tulee 9litraa valmista simaa?
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittendiabeetikon isä, pahoittelut että ravintosisällöt ovat aiheuttaneet ihmetystä. Simassa on sokeria noin 10,8 g/100 g ja 21,7 g/ annos (2 dl).
- mummo keski-suomesta5 vuotta sittenParas sima tulee perinteisellä ohjeella jossa on sitruunasta keltaiset kuoret mukana sekä sitruuna ohuina viipaleina josta on valkoinen osa poistettu tarkkaan :D
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenJeebuz, siman käyminen jatkuu vielä pullossakin. Jos pullot sulkee tiiviisti, paine sisällä kasvaa ja pullot voivat pullistua kuvailemallasi tavalla. Lisäsimme reseptiin tarkennuksen, että korkit kannattaa sulkea löyhästi.
- Jeebuz7 vuotta sittenLol. Taitaa tulla vahvaa simaa. Kauniit muovipullot on paisunu lauantaimakkaran näköisiks pötköiks. No, ei mua haittaa, ei tätä lapselle ois tarjottu muutenkaan.
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenLeipuri hiiva, kiitos huomiostasi. Vinkissä on ollut tosiaan liian suuri kuivahiivan määrä. Välitän palautteesi eteenpäin.