Luovuimme 1.8. Internet Explorer -selaimen tuesta. Parhaan käyttökokemuksen saamiseksi suosittelemme vaihtamaan johonkin seuraavista Mozilla Firefox, Safari, Google Chrome tai Microsoft Edge.
SimaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Sima

Kotisima kuuluu vappuun. Kuka voi vastustaa itse tehtyä simaa ja munkkeja?

  • yli 60 min
  • 87,1 kcal / annos

Ainekset

    • 8lvettä
    • 2-3sitruunaa
    • 1/2kgfariinisokeria
    • 1/2kgsokeria
    • 1/4tltuorehiivaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Pese sitruunat hyvin harjalla. Kuori sitruunoiden keltainen osa ja purista mehut. Pane kuoret ja sokerit 10 litran sankoon.
  2. Kiehauta puolet vedestä ja kaada sokerien päälle. Mikäli haluat tummempaa simaa käytä ainoastaan fariinisokeria (1 kg). Lisää loput vedestä sekä sitruunoiden mehut. Lisää haaleaan seokseen hiiva.
  3. Pullota sima seuraavana päivänä. Lisää jokaiseen pulloon teelusikallinen sokeria ja muutama rusina. Sulje pullojen korkit löyhästi, sillä paine pulloissa kasvaa käymisen jatkuessa. Sima valmistuu noin viikossa viileässä paikassa, huoneenlämmössä se valmistuu noin kolmessa päivässä.
  4. Säilytä sima viileässä paikassa ja käytä noin viikon kuluessa. Reseptillä tulee noin 9 litraa valmista simaa.

Kategoriat

Ravintosisältö per annos 100 g

  • 87,1 kcal364 kJ
  • Proteiinia 0,04 g
  • Hiilihydraatteja21,7 g
  • Rasvaa0,04 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Lisää tästä reseptin raaka-aineita ostoslistallesi

Valikoima ja hinnat kaupasta K‑Citymarket Iso Omena
Iso Omena
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Sitruuna kg
    Sitruuna kg
    0,51/kpl2,69/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka Luomu sitruuna
    Pirkka Luomu sitruuna
    0,72/kpl4,29/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Dansukker Fariinisokeri 500g
    Dansukker Fariinisokeri 500g
    1,49/kpl2,98/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka sokeri 1 kg
    Pirkka sokeri 1 kg
    0,69/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Dansukker Taloussokeri 1kg
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    0,89/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    1,35/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka kivettömät rusinat 250 g
    Pirkka kivettömät rusinat 250 g
    2,15/kpl8,60/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka kalifornian kivetön rusina 6x42g
    Pirkka kalifornian kivetön rusina 6x42g
    2,35/kpl9,33/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka luomu kivetön rusina 150g
    Pirkka luomu kivetön rusina 150g
    1,49/kpl9,93/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 143 arvostelua
  • diabeetikon isä1.5.2019

    Mietin tässä, että jos on 8kg vettä ja 1kg sokeria, niin kuinka hiilihydraatteja kertyy 21,7g per 100g? Tosi paljon rusinoita? Vertailun vuoksi kaupan sokerilimsoissa on noin 10g / 100g hiilaria.

  • K-Kuluttajapalvelu1.5.2019

    diabeetikon isä, pahoittelut että ravintosisällöt ovat aiheuttaneet ihmetystä. Simassa on sokeria noin 10,8 g/100 g ja 21,7 g/ annos (2 dl).

  • Imho27.4.2019

    Aika mautonta. Itse laitoin 5 litraa, 4 sitruunaa, 400g fariinisokeria ja puoli tl tuorehiivaa

  • mummo keski-suomesta23.4.2019

    Paras sima tulee perinteisellä ohjeella jossa on sitruunasta keltaiset kuoret mukana sekä sitruuna ohuina viipaleina josta on valkoinen osa poistettu tarkkaan :D

  • Jeebuz3.5.2017

    Lol. Taitaa tulla vahvaa simaa. Kauniit muovipullot on paisunu lauantaimakkaran näköisiks pötköiks. No, ei mua haittaa, ei tätä lapselle ois tarjottu muutenkaan.

  • K-Kuluttajapalvelu3.5.2017

    Jeebuz, siman käyminen jatkuu vielä pullossakin. Jos pullot sulkee tiiviisti, paine sisällä kasvaa ja pullot voivat pullistua kuvailemallasi tavalla. Lisäsimme reseptiin tarkennuksen, että korkit kannattaa sulkea löyhästi.

  • Leipuri Hiiva25.4.2017

    Miksi kuivahiivaa käsketään laittaa nelinkertainen määrä tuorehiivaan verrattuna? Leivonnassahan kuivahiivaa laitetaan juuri päinvastoin paljon vähemmän kuin tuorehiivaa? Olen juuri tehnyt 8 litran satsin teelusikallisella kuivahiivaa ja se kuohuu jo nyt, oltuaan vasta puoli vuorokautta ämpärissä. Pullotin sen tässä vaiheessa ja painetta on jo nyt ihan reilusti pulloissa. Taitaa tulla oikein kunnon kuohujuomaa... Harmittaa, kun tein ohjeen mukaan ajattelematta asiaa ennen kuin oli liian myöhäistä! Mutta korjatkaa ohjeeseen vähemmäksi se kuivahiivan määrä, niin onnistuu tämä soman teko toisella kertaa!

  • K-Kuluttajapalvelu25.4.2017

    Leipuri hiiva, kiitos huomiostasi. Vinkissä on ollut tosiaan liian suuri kuivahiivan määrä. Välitän palautteesi eteenpäin.