Sima Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Sima

  • Annosmäärä45 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Valmistaudu kevään hauskimpaan juhlaan, vappuun, simaa tekemällä. Tuunaa klassikkojuoma mieleisilläsi mauilla. Kokeile myös hauskaa mojitosimaa!
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

45 annosta
8 l
 
vettä
tai
3–4
 
sitruunaa
tai
1/2 kg
 
fariinisokeria
tai
1/2 kg
 
sokeria
tai
1/4 tl
 
tuorehiivaa
tai
 
tai

Ravintosisältö

Energia
192 kJ / 46 kcal
Rasva
0 g
josta tyydyttynyttä
0 g
Hiilihydraatit
11 g
josta sokereita
10,9 g
Proteiini
0,1 g
Suola
0 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
Pese sitruunat hyvin harjalla. Kuori sitruunoiden keltainen osa ja purista mehut.
Pane kuoret ja sokerit 10 litran sankoon. Mikäli haluat tummempaa simaa, käytä ainoastaan fariinisokeria (1 kg) ja jos taas haluat täysin vaaleaa simaa, ainoastaan käytä tavallista sokeria (1kg).
Kiehauta puolet vedestä ja kaada sokerien päälle.
Lisää loput vedestä sekä sitruunoiden mehut. Kun seos on jäähtynyt kädenlämpöiseksi (noin 37 astetta), ota siitä tilkka pieneen astiaan ja liuota siihen hiiva. Lisää hiiva siman joukkoon hyvin sekoittaen.

Pullotus

Pullota sima (lasipulloihin) seuraavana päivänä. Lisää jokaiseen pulloon teelusikallinen sokeria ja muutama rusina. Sulje pullojen korkit löyhästi, sillä paine pulloissa kasvaa käymisen jatkuessa.
Sima valmistuu noin viikossa viileässä paikassa, huoneenlämmössä se valmistuu noin kolmessa päivässä.
Säilytä sima viileässä paikassa ja käytä noin viikon kuluessa. Reseptillä tulee noin 9 litraa valmista simaa.
Simamojito on ihanan raikas juoma! Tuunaa simaa mittaamalla lasiin tilkka limetinmehua, tuoretta minttua ja pari limettiviipaletta. Täytä jäillä ja simalla.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Dansukker Luomu fariinisokeri 500g
    Hinta 2,95/kpl
    5,90/kg
  • Pysyvästi edullinen
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,39/kpl
    1,39/kg
  • Tuorehiiva 50 g leivinhiiva
    Hinta 0,27/kpl
    5,40/kg
  • Pirkka sitruuna
    Hinta n. 0,47/kpl
    2,49/kg
  • Sitruuna luomu
    Hinta n. 1,44/kpl
    8,49/kg
  • Dansukker fariinisokeri 500g
    Hinta 1,79/kpl
    3,58/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,25/kpl
    1,25/kg
  • K-Menu sokeri 1kg
    Hinta 1,15/kpl
    1,15/kg
  • Pirkka jumborusina 150g
    Hinta 1,59/kpl
    10,60/kg
  • Pirkka Luomu rusina 150g
    Hinta 1,75/kpl
    11,67/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,8 (630 arviota)

  • Joo
    8 kuukautta sitten
    Hyväksi todettu resepti, tällä tehnyt siman jo useamman vuoden ajan vappuna.
  • Tinsku
    1 vuosi sitten
    Soopankokille: ei mene pieleen, voit käyttää pelkkää sitruunanmehua ja hyvää tulee. ( Vrt. Dansukkerin simaohje). Näin olen tehnyt simaa useita kertoja.
  • IT
    1 vuosi sitten
    Paras sima ohje! Tällä ohjeella tehty simaa jo ainakin 5 vuoden ajan. Sukulaisetkin tilaavat tätä minulta joka vuosi aina uudestaan ja uudestaan :)
  • Repa
    1 vuosi sitten
    Erittäin hyvää
  • Vanha siman tekijä😂👋☀️
    1 vuosi sitten
    Näin ”vanhana siman tekijänä” olen kerran kokeillut tuota sitruuna- mehun rutistusta siman joukkoon, ei simasta mielestäni simaa tullut, vaan vanhalla ohjeella, sitruunan kuoret ja kaikki valkoinen pois sitruunoista ja siivuina lillumaan siman joukkoon ja sitten tietysti siivilöidään kaikki ylimääräiset pullottaessa pois. Mukavaa ja simaista vappua👋🥰
  • Elmeri
    1 vuosi sitten
    Moilaselle, sulaessaan sokeri nostaa nestemäärää, aine kun ei häviä minnekään..
  • Krisu
    2 vuotta sitten
    Raparperista tulee myös aivan mahtava sima!
  • Siman ystävä
    2 vuotta sitten
    En ymmärrä miksi simaan täytyis laittaa noin paljon sokeria. Minä teen paljon vähemmällä sokerilla, ja lisäksi voi laittaa keinotekoista makeutusainetta(diabeetikot) niin saa todella hyvää janojuomaa. Kaikki meillä tykkää tällaisesta simasta.
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Kysynpä vaan, ohjeen mukaan valmista simaa tulee tosiaan noin 9 dl. Veden lisäksi valmistuksessa käytetään sitruunan mehua, joka lisää nesteen määrään sitruunoiden määrästä ja koosta riippuen.
  • Kysynpä vaan
    3 vuotta sitten
    Miten 8litrasta vettä tulee 9litraa valmista simaa?
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 vuotta sitten
    diabeetikon isä, pahoittelut että ravintosisällöt ovat aiheuttaneet ihmetystä. Simassa on sokeria noin 10,8 g/100 g ja 21,7 g/ annos (2 dl).
  • mummo keski-suomesta
    5 vuotta sitten
    Paras sima tulee perinteisellä ohjeella jossa on sitruunasta keltaiset kuoret mukana sekä sitruuna ohuina viipaleina josta on valkoinen osa poistettu tarkkaan :D
  • K-Kuluttajapalvelu
    7 vuotta sitten
    Jeebuz, siman käyminen jatkuu vielä pullossakin. Jos pullot sulkee tiiviisti, paine sisällä kasvaa ja pullot voivat pullistua kuvailemallasi tavalla. Lisäsimme reseptiin tarkennuksen, että korkit kannattaa sulkea löyhästi.
  • Jeebuz
    7 vuotta sitten
    Lol. Taitaa tulla vahvaa simaa. Kauniit muovipullot on paisunu lauantaimakkaran näköisiks pötköiks. No, ei mua haittaa, ei tätä lapselle ois tarjottu muutenkaan.
  • K-Kuluttajapalvelu
    7 vuotta sitten
    Leipuri hiiva, kiitos huomiostasi. Vinkissä on ollut tosiaan liian suuri kuivahiivan määrä. Välitän palautteesi eteenpäin.