• Erityisruokavaliot

Sima

Kotisima kuuluu vappuun. Kuka voi vastustaa itse tehtyä simaa ja munkkeja?
Sima
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • yli 60 min
  • 87,1 kcal / annos

Ainekset

    • 8lvettä
    • 2-3sitruunaa
    • 1/2kgfariinisokeria
    • 1/2kgsokeria
    • 1/4tltuorehiivaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Pese sitruunat hyvin harjalla. Kuori sitruunoiden keltainen osa ja purista mehut. Pane kuoret ja sokerit 10 litran sankoon.
  2. Kiehauta puolet vedestä ja kaada sokerien päälle. Mikäli haluat tummempaa simaa käytä ainoastaan fariinisokeria (1 kg). Lisää loput vedestä sekä sitruunoiden mehut. Lisää haaleaan seokseen hiiva.
  3. Pullota sima seuraavana päivänä. Lisää jokaiseen pulloon teelusikallinen sokeria ja muutama rusina. Sima valmistuu noin viikossa viileässä paikassa, huoneenlämmössä se valmistuu noin kolmessa päivässä.
  4. Säilytä sima viileässä paikassa ja käytä noin viikon kuluessa. Reseptillä tulee noin 9 litraa valmista simaa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit valmistaa siman myös kuivahiivalla. Kun neste on + 42 asteista (reilusti kädenlämpöistä) ota nestettä noin 2 dl ja sekoita 1 tl kuivahiivaa siihen. Lisää nesteeseen sekoitettu kuivahiiva simaan ja sekoita hyvin.

Ravintosisältö perannos 100 g

  • 87,1 kcal364 kJ
  • Proteiinia0,04 g
  • Hiilihydraatteja21,7 g
  • Rasvaa0,04 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille29