Sima
Kotisima kuuluu vappuun. Kuka voi vastustaa itse tehtyä simaa ja munkkeja?
- yli 60 min
- 87,1 kcal / annos
Ainekset
- 8lvettä
- 3-4sitruunaa
- 1/2kgfariinisokeria
- 1/2kgsokeria
- 1/4tltuorehiivaa
Valmistus
yli 60 min- Pese sitruunat hyvin harjalla. Kuori sitruunoiden keltainen osa ja purista mehut. Pane kuoret ja sokerit 10 litran sankoon.
- Kiehauta puolet vedestä ja kaada sokerien päälle. Mikäli haluat tummempaa simaa käytä ainoastaan fariinisokeria (1 kg). Lisää loput vedestä sekä sitruunoiden mehut. Lisää haaleaan seokseen hiiva.
- Pullota sima seuraavana päivänä. Lisää jokaiseen pulloon teelusikallinen sokeria ja muutama rusina. Sulje pullojen korkit löyhästi, sillä paine pulloissa kasvaa käymisen jatkuessa. Sima valmistuu noin viikossa viileässä paikassa, huoneenlämmössä se valmistuu noin kolmessa päivässä.
- Säilytä sima viileässä paikassa ja käytä noin viikon kuluessa. Reseptillä tulee noin 9 litraa valmista simaa.
Kategoriat
Sesongit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 100 g
- 87,1 kcal364 kJ
- Proteiinia 0,04 g
- Hiilihydraatteja21,7 g
- Rasvaa0,04 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Mietin tässä, että jos on 8kg vettä ja 1kg sokeria, niin kuinka hiilihydraatteja kertyy 21,7g per 100g? Tosi paljon rusinoita? Vertailun vuoksi kaupan sokerilimsoissa on noin 10g / 100g hiilaria.
diabeetikon isä, pahoittelut että ravintosisällöt ovat aiheuttaneet ihmetystä. Simassa on sokeria noin 10,8 g/100 g ja 21,7 g/ annos (2 dl).
Aika mautonta. Itse laitoin 5 litraa, 4 sitruunaa, 400g fariinisokeria ja puoli tl tuorehiivaa
Paras sima tulee perinteisellä ohjeella jossa on sitruunasta keltaiset kuoret mukana sekä sitruuna ohuina viipaleina josta on valkoinen osa poistettu tarkkaan :D
Jeebuz, siman käyminen jatkuu vielä pullossakin. Jos pullot sulkee tiiviisti, paine sisällä kasvaa ja pullot voivat pullistua kuvailemallasi tavalla. Lisäsimme reseptiin tarkennuksen, että korkit kannattaa sulkea löyhästi.
Lol. Taitaa tulla vahvaa simaa. Kauniit muovipullot on paisunu lauantaimakkaran näköisiks pötköiks. No, ei mua haittaa, ei tätä lapselle ois tarjottu muutenkaan.
Leipuri hiiva, kiitos huomiostasi. Vinkissä on ollut tosiaan liian suuri kuivahiivan määrä. Välitän palautteesi eteenpäin.
Miksi kuivahiivaa käsketään laittaa nelinkertainen määrä tuorehiivaan verrattuna? Leivonnassahan kuivahiivaa laitetaan juuri päinvastoin paljon vähemmän kuin tuorehiivaa? Olen juuri tehnyt 8 litran satsin teelusikallisella kuivahiivaa ja se kuohuu jo nyt, oltuaan vasta puoli vuorokautta ämpärissä. Pullotin sen tässä vaiheessa ja painetta on jo nyt ihan reilusti pulloissa. Taitaa tulla oikein kunnon kuohujuomaa... Harmittaa, kun tein ohjeen mukaan ajattelematta asiaa ennen kuin oli liian myöhäistä! Mutta korjatkaa ohjeeseen vähemmäksi se kuivahiivan määrä, niin onnistuu tämä soman teko toisella kertaa!