• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Sima

Kotisima kuuluu vappuun. Kuka voi vastustaa itse tehtyä simaa ja munkkeja?
Sima
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • yli 60 min
  • 87,1 kcal / annos

Ainekset

    • 8lvettä
    • 2-3sitruunaa
    • 1/2kgfariinisokeria
    • 1/2kgsokeria
    • 1/4tltuorehiivaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Pese sitruunat hyvin harjalla. Kuori sitruunoiden keltainen osa ja purista mehut. Pane kuoret ja sokerit 10 litran sankoon.
  2. Kiehauta puolet vedestä ja kaada sokerien päälle. Mikäli haluat tummempaa simaa käytä ainoastaan fariinisokeria (1 kg). Lisää loput vedestä sekä sitruunoiden mehut. Lisää haaleaan seokseen hiiva.
  3. Pullota sima seuraavana päivänä. Lisää jokaiseen pulloon teelusikallinen sokeria ja muutama rusina. Sima valmistuu noin viikossa viileässä paikassa, huoneenlämmössä se valmistuu noin kolmessa päivässä.
  4. Säilytä sima viileässä paikassa ja käytä noin viikon kuluessa. Reseptillä tulee noin 9 litraa valmista simaa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit valmistaa siman myös kuivahiivalla. Kun neste on + 42 asteista (reilusti kädenlämpöistä) ota nestettä noin 2 dl ja sekoita 1 tl kuivahiivaa siihen. Lisää nesteeseen sekoitettu kuivahiiva simaan ja sekoita hyvin.

Ravintosisältö perannos 100 g

  • 87,1 kcal364 kJ
  • Proteiinia0,04 g
  • Hiilihydraatteja21,7 g
  • Rasvaa0,04 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille53
  • Leipuri Hiiva25.4.2017

    Miksi kuivahiivaa käsketään laittaa nelinkertainen määrä tuorehiivaan verrattuna? Leivonnassahan kuivahiivaa laitetaan juuri päinvastoin paljon vähemmän kuin tuorehiivaa? Olen juuri tehnyt 8 litran satsin teelusikallisella kuivahiivaa ja se kuohuu jo nyt, oltuaan vasta puoli vuorokautta ämpärissä. Pullotin sen tässä vaiheessa ja painetta on jo nyt ihan reilusti pulloissa. Taitaa tulla oikein kunnon kuohujuomaa... Harmittaa, kun tein ohjeen mukaan ajattelematta asiaa ennen kuin oli liian myöhäistä! Mutta korjatkaa ohjeeseen vähemmäksi se kuivahiivan määrä, niin onnistuu tämä soman teko toisella kertaa!

  • K-Kuluttajapalvelu25.4.2017

    Leipuri hiiva, kiitos huomiostasi. Vinkissä on ollut tosiaan liian suuri kuivahiivan määrä. Välitän palautteesi eteenpäin.

  • dewo10.4.2017

    http://www.eräsmies.fi/2017/04/erasmiehen-vappusima-seikkailut.html tuossa ei niin perineteinen vappusima