Sima Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Sima

  • Annosmäärä45 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Kotisima kuuluu vappuun. Kuka voi vastustaa itse tehtyä simaa ja munkkeja?
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

45 annosta
8 l
 
vettä
tai
3–4
 
sitruunaa
tai
1/2 kg
 
fariinisokeria
tai
1/2 kg
 
sokeria
tai
1/4 tl
 
tuorehiivaa
tai
 
tai

Ravintosisältö

Energia
286 kJ / 68 kcal
Rasva
0 g
josta tyydyttynyttä
0 g
Hiilihydraatit
16,6 g
josta sokereita
16,5 g
Proteiini
0,1 g
Suola
0 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Pese sitruunat hyvin harjalla. Kuori sitruunoiden keltainen osa ja purista mehut. Pane kuoret ja sokerit 10 litran sankoon.

Kiehauta puolet vedestä ja kaada sokerien päälle. Mikäli haluat tummempaa simaa käytä ainoastaan fariinisokeria (1 kg). Lisää loput vedestä sekä sitruunoiden mehut. Lisää haaleaan seokseen hiiva.

Pullota sima seuraavana päivänä. Lisää jokaiseen pulloon teelusikallinen sokeria ja muutama rusina. Sulje pullojen korkit löyhästi, sillä paine pulloissa kasvaa käymisen jatkuessa. Sima valmistuu noin viikossa viileässä paikassa, huoneenlämmössä se valmistuu noin kolmessa päivässä.

Säilytä sima viileässä paikassa ja käytä noin viikon kuluessa. Reseptillä tulee noin 9 litraa valmista simaa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Tuorehiiva 50 g leivinhiiva
    Hinta 0,27/kpl
    5,40/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,49/kpl
    1,49/kg
  • Dansukker Luomu fariinisokeri 500g
    Hinta 2,95/kpl
    5,90/kg
  • Sitruuna kg
    Hinta n. 0,45/kpl
    2,39/kg
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,59/kpl
    1,59/kg
  • K-Menu sokeri 1 kg
    Hinta 1,39/kpl
    1,39/kg
  • Dansukker fariinisokeri 500g
    Hinta 1,85/kpl
    3,70/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,8 (592 arviota)

  • Tinsku
    4 kuukautta sitten
    Soopankokille: ei mene pieleen, voit käyttää pelkkää sitruunanmehua ja hyvää tulee. ( Vrt. Dansukkerin simaohje). Näin olen tehnyt simaa useita kertoja.
  • IT
    5 kuukautta sitten
    Paras sima ohje! Tällä ohjeella tehty simaa jo ainakin 5 vuoden ajan. Sukulaisetkin tilaavat tätä minulta joka vuosi aina uudestaan ja uudestaan :)
  • Repa
    5 kuukautta sitten
    Erittäin hyvää
  • Soopankokki
    5 kuukautta sitten
    Ou nou! Laitoin sitruunoiden mehutkin sankoon ja kippasin kiehuvan veden, meniköhän se pilalle 🤦🏻‍♀️!?
  • Vanha siman tekijä😂👋☀️
    5 kuukautta sitten
    Näin ”vanhana siman tekijänä” olen kerran kokeillut tuota sitruuna- mehun rutistusta siman joukkoon, ei simasta mielestäni simaa tullut, vaan vanhalla ohjeella, sitruunan kuoret ja kaikki valkoinen pois sitruunoista ja siivuina lillumaan siman joukkoon ja sitten tietysti siivilöidään kaikki ylimääräiset pullottaessa pois. Mukavaa ja simaista vappua👋🥰
  • Elmeri
    5 kuukautta sitten
    Moilaselle, sulaessaan sokeri nostaa nestemäärää, aine kun ei häviä minnekään..
  • Krisu
    1 vuosi sitten
    Raparperista tulee myös aivan mahtava sima!
  • Siman ystävä
    1 vuosi sitten
    En ymmärrä miksi simaan täytyis laittaa noin paljon sokeria. Minä teen paljon vähemmällä sokerilla, ja lisäksi voi laittaa keinotekoista makeutusainetta(diabeetikot) niin saa todella hyvää janojuomaa. Kaikki meillä tykkää tällaisesta simasta.
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    Kysynpä vaan, ohjeen mukaan valmista simaa tulee tosiaan noin 9 dl. Veden lisäksi valmistuksessa käytetään sitruunan mehua, joka lisää nesteen määrään sitruunoiden määrästä ja koosta riippuen.
  • Kysynpä vaan
    2 vuotta sitten
    Miten 8litrasta vettä tulee 9litraa valmista simaa?
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 vuotta sitten
    diabeetikon isä, pahoittelut että ravintosisällöt ovat aiheuttaneet ihmetystä. Simassa on sokeria noin 10,8 g/100 g ja 21,7 g/ annos (2 dl).
  • Imho
    4 vuotta sitten
    Aika mautonta. Itse laitoin 5 litraa, 4 sitruunaa, 400g fariinisokeria ja puoli tl tuorehiivaa
  • mummo keski-suomesta
    4 vuotta sitten
    Paras sima tulee perinteisellä ohjeella jossa on sitruunasta keltaiset kuoret mukana sekä sitruuna ohuina viipaleina josta on valkoinen osa poistettu tarkkaan :D
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 vuotta sitten
    Jeebuz, siman käyminen jatkuu vielä pullossakin. Jos pullot sulkee tiiviisti, paine sisällä kasvaa ja pullot voivat pullistua kuvailemallasi tavalla. Lisäsimme reseptiin tarkennuksen, että korkit kannattaa sulkea löyhästi.
  • Jeebuz
    6 vuotta sitten
    Lol. Taitaa tulla vahvaa simaa. Kauniit muovipullot on paisunu lauantaimakkaran näköisiks pötköiks. No, ei mua haittaa, ei tätä lapselle ois tarjottu muutenkaan.
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 vuotta sitten
    Leipuri hiiva, kiitos huomiostasi. Vinkissä on ollut tosiaan liian suuri kuivahiivan määrä. Välitän palautteesi eteenpäin.
  • Leipuri Hiiva
    6 vuotta sitten
    Miksi kuivahiivaa käsketään laittaa nelinkertainen määrä tuorehiivaan verrattuna? Leivonnassahan kuivahiivaa laitetaan juuri päinvastoin paljon vähemmän kuin tuorehiivaa? Olen juuri tehnyt 8 litran satsin teelusikallisella kuivahiivaa ja se kuohuu jo nyt, oltuaan vasta puoli vuorokautta ämpärissä. Pullotin sen tässä vaiheessa ja painetta on jo nyt ihan reilusti pulloissa. Taitaa tulla oikein kunnon kuohujuomaa... Harmittaa, kun tein ohjeen mukaan ajattelematta asiaa ennen kuin oli liian myöhäistä! Mutta korjatkaa ohjeeseen vähemmäksi se kuivahiivan määrä, niin onnistuu tämä soman teko toisella kertaa!