Sima Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Sima

  • Annosmäärä45 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Valmistaudu kevään hauskimpaan juhlaan, vappuun, simaa tekemällä. Tuunaa klassikkojuoma mieleisilläsi mauilla. Kokeile myös hauskaa mojitosimaa!
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

45 annosta
8 l
 
vettä
tai
3–4
 
sitruunaa
tai
1/2 kg
 
fariinisokeria
tai
1/2 kg
 
sokeria
tai
1/4 tl
 
tuorehiivaa
tai
 
tai

Ravintosisältö

Energia
192 kJ / 46 kcal
Rasva
0 g
josta tyydyttynyttä
0 g
Hiilihydraatit
11 g
josta sokereita
10,9 g
Proteiini
0,1 g
Suola
0 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Pese sitruunat hyvin harjalla. Kuori sitruunoiden keltainen osa ja purista mehut.

Pane kuoret ja sokerit 10 litran sankoon. Mikäli haluat tummempaa simaa, käytä ainoastaan fariinisokeria (1 kg) ja jos taas haluat täysin vaaleaa simaa, ainoastaan käytä tavallista sokeria (1kg).

Kiehauta puolet vedestä ja kaada sokerien päälle.

Lisää loput vedestä sekä sitruunoiden mehut. Kun seos on jäähtynyt kädenlämpöiseksi (noin 37 astetta), ota siitä tilkka pieneen astiaan ja liuota siihen hiiva. Lisää hiiva siman joukkoon hyvin sekoittaen.

Pullotus

Pullota sima (lasipulloihin) seuraavana päivänä. Lisää jokaiseen pulloon teelusikallinen sokeria ja muutama rusina. Sulje pullojen korkit löyhästi, sillä paine pulloissa kasvaa käymisen jatkuessa.

Sima valmistuu noin viikossa viileässä paikassa, huoneenlämmössä se valmistuu noin kolmessa päivässä.

Säilytä sima viileässä paikassa ja käytä noin viikon kuluessa. Reseptillä tulee noin 9 litraa valmista simaa.

Simamojito on ihanan raikas juoma! Tuunaa simaa mittaamalla lasiin tilkka limetinmehua, tuoretta minttua ja pari limettiviipaletta. Täytä jäillä ja simalla.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Dansukker Luomu fariinisokeri 500g
    Hinta 2,95/kpl
    5,90/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,55/kpl
    1,55/kg
  • Tuorehiiva 50 g leivinhiiva
    Hinta 0,27/kpl
    5,40/kg
  • Pirkka sitruuna
    Hinta n. 0,44/kpl
    2,29/kg
  • Pirkka Luomu sitruuna
    Hinta n. 0,68/kpl
    3,99/kg
  • Dansukker fariinisokeri 500g
    Hinta 2,09/kpl
    4,18/kg
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,59/kpl
    1,59/kg
  • K-Menu sokeri 1 kg
    Hinta 1,34/kpl
    1,34/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,8 (602 arviota)

  • Tinsku
    11 kuukautta sitten
    Soopankokille: ei mene pieleen, voit käyttää pelkkää sitruunanmehua ja hyvää tulee. ( Vrt. Dansukkerin simaohje). Näin olen tehnyt simaa useita kertoja.
  • IT
    11 kuukautta sitten
    Paras sima ohje! Tällä ohjeella tehty simaa jo ainakin 5 vuoden ajan. Sukulaisetkin tilaavat tätä minulta joka vuosi aina uudestaan ja uudestaan :)
  • Repa
    11 kuukautta sitten
    Erittäin hyvää
  • Elmeri
    1 vuosi sitten
    Moilaselle, sulaessaan sokeri nostaa nestemäärää, aine kun ei häviä minnekään..
  • Krisu
    1 vuosi sitten
    Raparperista tulee myös aivan mahtava sima!
  • Siman ystävä
    1 vuosi sitten
    En ymmärrä miksi simaan täytyis laittaa noin paljon sokeria. Minä teen paljon vähemmällä sokerilla, ja lisäksi voi laittaa keinotekoista makeutusainetta(diabeetikot) niin saa todella hyvää janojuomaa. Kaikki meillä tykkää tällaisesta simasta.
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Kysynpä vaan, ohjeen mukaan valmista simaa tulee tosiaan noin 9 dl. Veden lisäksi valmistuksessa käytetään sitruunan mehua, joka lisää nesteen määrään sitruunoiden määrästä ja koosta riippuen.
  • Kysynpä vaan
    3 vuotta sitten
    Miten 8litrasta vettä tulee 9litraa valmista simaa?
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 vuotta sitten
    diabeetikon isä, pahoittelut että ravintosisällöt ovat aiheuttaneet ihmetystä. Simassa on sokeria noin 10,8 g/100 g ja 21,7 g/ annos (2 dl).
  • Imho
    4 vuotta sitten
    Aika mautonta. Itse laitoin 5 litraa, 4 sitruunaa, 400g fariinisokeria ja puoli tl tuorehiivaa
  • mummo keski-suomesta
    4 vuotta sitten
    Paras sima tulee perinteisellä ohjeella jossa on sitruunasta keltaiset kuoret mukana sekä sitruuna ohuina viipaleina josta on valkoinen osa poistettu tarkkaan :D
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 vuotta sitten
    Jeebuz, siman käyminen jatkuu vielä pullossakin. Jos pullot sulkee tiiviisti, paine sisällä kasvaa ja pullot voivat pullistua kuvailemallasi tavalla. Lisäsimme reseptiin tarkennuksen, että korkit kannattaa sulkea löyhästi.
  • Jeebuz
    6 vuotta sitten
    Lol. Taitaa tulla vahvaa simaa. Kauniit muovipullot on paisunu lauantaimakkaran näköisiks pötköiks. No, ei mua haittaa, ei tätä lapselle ois tarjottu muutenkaan.
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 vuotta sitten
    Leipuri hiiva, kiitos huomiostasi. Vinkissä on ollut tosiaan liian suuri kuivahiivan määrä. Välitän palautteesi eteenpäin.
  • Leipuri Hiiva
    6 vuotta sitten
    Miksi kuivahiivaa käsketään laittaa nelinkertainen määrä tuorehiivaan verrattuna? Leivonnassahan kuivahiivaa laitetaan juuri päinvastoin paljon vähemmän kuin tuorehiivaa? Olen juuri tehnyt 8 litran satsin teelusikallisella kuivahiivaa ja se kuohuu jo nyt, oltuaan vasta puoli vuorokautta ämpärissä. Pullotin sen tässä vaiheessa ja painetta on jo nyt ihan reilusti pulloissa. Taitaa tulla oikein kunnon kuohujuomaa... Harmittaa, kun tein ohjeen mukaan ajattelematta asiaa ennen kuin oli liian myöhäistä! Mutta korjatkaa ohjeeseen vähemmäksi se kuivahiivan määrä, niin onnistuu tämä soman teko toisella kertaa!