Ylioppilaspikkuleivät eli ylioppilaat
- Annosmäärän. 40 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
Ainekset
1 pkt (400 g) | tai |
n. 100 g | tai |
hopeakuulia tai | |
n. 1 dl | kiinteää vadelmahilloa tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 637 kJ / 392 kcal |
Rasva | 19,2 g |
josta tyydyttynyttä | 9,2 g |
Hiilihydraatit | 47,4 g |
josta sokereita | 24,3 g |
Proteiini | 5,4 g |
Suola | 0,2 g |
Valmistus
Kauli sulanut murotaikina noin 3 mm paksuiseksi levyksi. Käytä jauhoja apuna tarvittaessa. Ota taikinasta pieniä pyöreitä pikkuleipiä esimerkiksi lasilla, jonka halkaisija on 4 cm. Pane pikkuleivät leivinpaperin päälle pellille ja paista 200 asteessa hieman keskitasoa ylempänä noin 6 minuuttia. Jäähdytä pikkuleipäpohjat.
Sulata suklaa vesihauteessa. Kasta 40:n pikkuleivän reuna suklaaseen. Paina siihen heti hopeakuula lyyraksi. Asettele suklaareunaiset pikkuleivät esimerkiksi leikkuulaudan reunalle kuivumaan. Suklaata voi tarvittaessa kuumentaa varovasti uudelleen.
Levitä hillo jäljelle jääneille (40:lle) pikkuleiville. Paina hillo- ja suklaapuolikkaat päällekkäin. Säilytä rasiassa kuivassa ja viileässä paikassa. Pane pikkuleipäkerrosten väliin leivinpaperia, jotta pikkuleivät eivät tartu toisiinsa.
Vinkki! Pikkuleivät voit myös pakastaa. Pakasta ne esimerkiksi tarjottimen päällä ja lado jäätyneinä pakastusrasiaan. Pane ylioppilaat tarjolle vierekkäin, jotta suklaakoriste säilyy kauniina.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka murotaikina 400g pakasteHinta 2,15/kpl5,37/kg
- Karl Fazer Taloussuklaalevy 200gHinta 4,45/kpl22,25/kg
- Plussa-etu −9 %Pirkka Leppis Strösseli salmiakki-mansikka 50gPlussa-kortillaEtuhinta 2,70/2 kpl27,00/kgIlman Plussa-korttia 1,49/kpl (29,80/kg)
- Sunnuntai murotaikina 400g laktoositon pakasteHinta 3,49/kpl8,73/kg
- Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina makea 380 g pakasteHinta 1,89/kpl4,97/kg
- Plussa-etu −15 %Panda suklaa 145g tumma suklaa RFAPlussa-kortillaEtuhinta 4,50/2 kpl15,52/kgIlman Plussa-korttia 2,65/kpl (18,28/kg)
- Karl Fazer Tumma Suklaa 47% suklaalevy 200gHinta 4,45/kpl22,25/kg
- Plussa-etu −9 %Pirkka Amppari Mansikka-sitrus strösseli 50gPlussa-kortillaEtuhinta 2,70/2 kpl27,00/kgIlman Plussa-korttia 1,49/kpl (29,80/kg)
- Meira kirjava strösseli 55g leivontakoriste pussiHinta 1,25/kpl22,73/kg
- Den Gamle Fabrik enemmän marjaa vähemmän sokeria vadelmahillo 270gHinta 5,55/kpl20,56/kg
- Plussa-etu −13 %St. Dalfour Vadelmahillo 284gPlussa-kortillaEtuhinta 3,59/kpl12,64/kgIlman Plussa-korttia 4,15/kpl (14,61/kg)
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min1,7(6 arviota)
- 30 - 60 min5,0(6 arviota)
- 30 - 60 min3,0(1 arvio)
- yli 60 min4,0(30 arviota)
- alle 30 min4,0(2 arviota)
- yli 60 min4,3(26 arviota)
- yli 60 min3,5(8 arviota)
- yli 60 min4,1(74 arviota)
Arvostele resepti
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenKyselijä, tuotteen voi pakastaa valmiina. Pakasta ne vaikka tarjottimen päällä ja laita pakastusrasiaan vasta jäätyneenä. Laita pikkuleivät tarjolle vierekkäin, jotta suklaakoriste pysyy kauniina.
- Kyselijä6 vuotta sittenVoiko nämä pakastaa siis valmiina eli hillot ja suklaat päällä?
- Sari6 vuotta sittenMillä merkillä on hyvä kiinteä vadelmahillo? Vai voisiko käyttää paremminkin vadelmamarmeladia? Onnistumisprosentin pitäisi olla nyt 100%, joten vinkkejä kaivataan :)