• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Ylioppilaspikkuleivät eli ylioppilaat

Hauskat ylioppilaslakkia muistuttavat pikkuleivät on helppo valmistaa jo etukäteen kevään ylioppilasjuhlia varten.
Ylioppilaspikkuleivät eli ylioppilaat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 40 kpl
  • yli 60 min
  • 420 kcal / 100 g

Ainekset

n. 40 kpl

Valmistus

yli 60 min
  1. Kauli sulanut murotaikina noin 3 mm paksuiseksi levyksi. Käytä jauhoja apuna tarvittaessa. Ota taikinasta pieniä pyöreitä pikkuleipiä esimerkiksi lasilla, jonka halkaisija on 4 cm. Pane pikkuleivät leivinpaperin päälle pellille ja paista 200 asteessa hieman keskitasoa ylempänä noin 6 minuuttia. Jäähdytä pikkuleipäpohjat.
  2. Sulata suklaa vesihauteessa. Kasta 40:n pikkuleivän reuna suklaaseen. Paina siihen heti hopeakuula lyyraksi. Asettele suklaareunaiset pikkuleivät esimerkiksi leikkuulaudan reunalle kuivumaan. Suklaata voi tarvittaessa kuumentaa varovasti uudelleen.
  3. Levitä hillo jäljelle jääneille (40:lle) pikkuleiville. Paina hillo- ja suklaapuolikkaat päällekkäin. Säilytä rasiassa kuivassa ja viileässä paikassa. Pane pikkuleipäkerrosten väliin leivinpaperia, jotta pikkuleivät eivät tartu toisiinsa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Pikkuleivät voit myös pakastaa. Pakasta ne esimerkiksi tarjottimen päällä ja lado jäätyneinä pakastusrasiaan. Pane ylioppilaat tarjolle vierekkäin, jotta suklaakoriste säilyy kauniina.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 420 kcal1 760 kJ
  • Proteiinia5,42 g
  • Hiilihydraatteja50,6 g
  • Rasvaa21,8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 6 arvostelua