• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kahvi-taatelikakku

Mehevä kahvi-taatelikakku säilyy pitkään. Se sopii hyvin ruokalahjaksi tai myyjäisiin.
Kahvi-taatelikakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 25 palaa
  • yli 60 min
  • 120 kcal / annos (40g)

Ainekset

25 palaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Voitele ja korppujauhota 1,8 litran rengasvuoka. Keitä vahva kahvi eli 1 1/2 mittaa kahvijauhetta/kkp. Hienonna taatelit veitsellä. Pane ne isohkoon teräskattilaan, jossa mahdut tekemään koko taikinan. Lisää kahvi ja sokeri. Keitä, kunnes taatelit hieman pehmenevät, 10-15 minuuttia. Soseuta seos sauvasekoittimella.
  2. Paloittele rasva taateleiden joukkoon. Sekoita, kunnes rasva on sulanut. Anna soseen jäähtyä kädenlämpöiseksi.
  3. Vatkaa munat sähkövatkaimella yksitellen taateliseoksen joukkoon.
  4. Sekoita jauhot, leivinjauhe, sooda, vanilliinisokeri, kaneli ja kardemumma keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan. Vältä turhaa sekoittamista, ettei taikina sitkisty. Lusikoi taikina vuokaan. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 55 minuuttia. Tarkista kypsyys. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.

Tiesitkö että...

Vinkki! Taateleiden tilalla voit käyttää kuivattuja luumuja.

Ravintosisältö perannos 40g100 g

  • 120 kcal505 kJ
  • Proteiinia1 g
  • Hiilihydraatteja16 g
  • Rasvaa5 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille22
  • Kokeileva leipuri5.8.2016

    Tein gluteenittomana ja lisäsin saksanpähkinöitä mukaan. 2dl punaista maitoa voin lisäämisen jälkeen. Gluteenittoman on aina oltava löysä taikina. Hyvää tuli!