Kahvi-taatelikakku
Mehevä kahvi-taatelikakku säilyy pitkään. Se sopii hyvin ruokalahjaksi tai myyjäisiin.
25 palaayli 60 min120 kcal / annos (40g)
Ainekset
25 palaa
- 3dlvahvaa kahvijuomaa (Pirkka Costa Rica ranskalainen paahto)
- 1ps(200 g)Pirkka pehmeitä taateleita
- 2dlsokeria
- 2kananmunaa
- 3 1/2dlvehnäjauhoja
- 1 1/2tlleivinjauhetta
- 1/2tlruokasoodaa
- 1tlvanilliinisokeria
- 1tlkanelia
- 1/2tlkardemummaa
Valmistus
yli 60 min- Voitele ja korppujauhota 1,8 litran rengasvuoka. Keitä vahva kahvi eli 1 1/2 mittaa kahvijauhetta/kkp. Hienonna taatelit veitsellä. Pane ne isohkoon teräskattilaan, jossa mahdut tekemään koko taikinan. Lisää kahvi ja sokeri. Keitä, kunnes taatelit hieman pehmenevät, 10-15 minuuttia. Soseuta seos sauvasekoittimella.
- Paloittele rasva taateleiden joukkoon. Sekoita, kunnes rasva on sulanut. Anna soseen jäähtyä kädenlämpöiseksi.
- Vatkaa munat sähkövatkaimella yksitellen taateliseoksen joukkoon.
- Sekoita jauhot, leivinjauhe, sooda, vanilliinisokeri, kaneli ja kardemumma keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan. Vältä turhaa sekoittamista, ettei taikina sitkisty. Lusikoi taikina vuokaan. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 55 minuuttia. Tarkista kypsyys. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
Tiesitkö että...
Vinkki! Taateleiden tilalla voit käyttää kuivattuja luumuja.Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat
Ravintosisältö per annos 40g100 g
- 120 kcal505 kJ
- Proteiinia 1 g
- Hiilihydraatteja16 g
- Rasvaa5 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Tein gluteenittomana ja lisäsin saksanpähkinöitä mukaan. 2dl punaista maitoa voin lisäämisen jälkeen. Gluteenittoman on aina oltava löysä taikina. Hyvää tuli!