Hyppää sisältöön
Kahvi-taatelikakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kahvi-taatelikakku

  • Annosmäärä25 palaa
  • Valmistusaikayli 60 min
Mehevä kahvi-taatelikakku säilyy pitkään. Se sopii hyvin ruokalahjaksi tai myyjäisiin.

    Ainekset

    25 palaa

    Ravintosisältö

    • Energia
      1 530 kJ / 366 kcal
    • Rasva
      17,4 g
    • josta tyydyttynyttä
      11,1 g
    • Hiilihydraatit
      45,8 g
    • josta sokereita
      28,1 g
    • Proteiini
      4,7 g
    • Suola
      0,7 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min
    1. Voitele ja korppujauhota 1,8 litran rengasvuoka. Keitä vahva kahvi eli 1 1/2 mittaa kahvijauhetta/kkp. Hienonna taatelit veitsellä. Pane ne isohkoon teräskattilaan, jossa mahdut tekemään koko taikinan. Lisää kahvi ja sokeri. Keitä, kunnes taatelit hieman pehmenevät, 10–15 minuuttia. Soseuta seos sauvasekoittimella.
    2. Paloittele rasva taateleiden joukkoon. Sekoita, kunnes rasva on sulanut. Anna soseen jäähtyä kädenlämpöiseksi.
    3. Vatkaa munat sähkövatkaimella yksitellen taateliseoksen joukkoon.
    4. Sekoita jauhot, leivinjauhe, sooda, vanilliinisokeri, kaneli ja kardemumma keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan. Vältä turhaa sekoittamista, ettei taikina sitkisty. Lusikoi taikina vuokaan. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 55 minuuttia. Tarkista kypsyys. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
    Vinkki! Taateleiden tilalla voit käyttää kuivattuja luumuja.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,0 (171 arviota)

    • Juusto15
      3 kuukautta sitten
      Tosi hyvä resepti !
    • SC
      1 vuosi sitten
      Vähän liian pieni taikina. Saa tehdä 25% isompana.
    • Emppu
      2 vuotta sitten
      Teen hiukan reilumman annoksen kahvia, niin saa juoksevamman taikinan ja mehukkuutta tulee lisää. Namnam!
    • Kokeileva leipuri
      8 vuotta sitten
      Tein gluteenittomana ja lisäsin saksanpähkinöitä mukaan. 2dl punaista maitoa voin lisäämisen jälkeen. Gluteenittoman on aina oltava löysä taikina. Hyvää tuli!