Kahvi-taatelikakku
- Annosmäärä25 palaa
- Valmistusaikayli 60 min
Mehevä kahvi-taatelikakku säilyy pitkään. Se sopii hyvin ruokalahjaksi tai myyjäisiin.
Ainekset
25 palaa
- 3 dl vahvaa kahvijuomaa (Pirkka Costa Rica erittäin tumma paahto)
- 1 ps (200 g) Pirkka pehmeitä taateleita
- 2 dl sokeria
- 200 g Pirkka voita tai leivontamargariinia
- 2 kananmunaa
- 3 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1 1/2 tl leivinjauhetta
- 1/2 tl ruokasoodaa
- 1 tl vanilliinisokeria
- 1 tl kanelia
- 1/2 tl kardemummaa
Ravintosisältö
- Energia1 530 kJ / 366 kcal
- Rasva17,4 g
- josta tyydyttynyttä11,1 g
- Hiilihydraatit45,8 g
- josta sokereita28,1 g
- Proteiini4,7 g
- Suola0,7 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Voitele ja korppujauhota 1,8 litran rengasvuoka. Keitä vahva kahvi eli 1 1/2 mittaa kahvijauhetta/kkp. Hienonna taatelit veitsellä. Pane ne isohkoon teräskattilaan, jossa mahdut tekemään koko taikinan. Lisää kahvi ja sokeri. Keitä, kunnes taatelit hieman pehmenevät, 10–15 minuuttia. Soseuta seos sauvasekoittimella.
- Paloittele rasva taateleiden joukkoon. Sekoita, kunnes rasva on sulanut. Anna soseen jäähtyä kädenlämpöiseksi.
- Vatkaa munat sähkövatkaimella yksitellen taateliseoksen joukkoon.
- Sekoita jauhot, leivinjauhe, sooda, vanilliinisokeri, kaneli ja kardemumma keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan. Vältä turhaa sekoittamista, ettei taikina sitkisty. Lusikoi taikina vuokaan. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 55 minuuttia. Tarkista kypsyys. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
Vinkki! Taateleiden tilalla voit käyttää kuivattuja luumuja.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinen
- Plussa-etu −16 %Plussa-kortillaEtuhinta 3,00/2 kpl7,50/kgIlman Plussa-korttia 1,79/kpl (8,95/kg)
- Pysyvästi edullinen
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(99 arviota)
- yli 60 min4,6(160 arviota)
- yli 60 min4,2(76 arviota)
- yli 60 min4,0(81 arviota)
- yli 60 min3,8(85 arviota)
- yli 60 min4,6(98 arviota)
- yli 60 min3,2(235 arviota)
- yli 60 min3,4(85 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (171 arviota)
- Juusto153 kuukautta sittenTosi hyvä resepti !
- SC1 vuosi sittenVähän liian pieni taikina. Saa tehdä 25% isompana.
- Emppu2 vuotta sittenTeen hiukan reilumman annoksen kahvia, niin saa juoksevamman taikinan ja mehukkuutta tulee lisää. Namnam!
- Kokeileva leipuri8 vuotta sittenTein gluteenittomana ja lisäsin saksanpähkinöitä mukaan. 2dl punaista maitoa voin lisäämisen jälkeen. Gluteenittoman on aina oltava löysä taikina. Hyvää tuli!