Kahvi-taatelikakku
- Annosmäärä25 palaa
- Valmistusaikayli 60 min
Mehevä kahvi-taatelikakku säilyy pitkään. Se sopii hyvin ruokalahjaksi tai myyjäisiin.
Ainekset
25 palaa
3 dl | tai |
1 ps (200 g) | tai |
2 dl | sokeria tai |
200 g | tai |
2 | kananmunaa tai |
3 1/2 dl | vehnäjauhoja tai |
1 1/2 tl | leivinjauhetta tai |
1/2 tl | ruokasoodaa tai |
1 tl | vanilliinisokeria tai |
1 tl | tai |
1/2 tl | kardemummaa tai |
Valmistus
yli 60 min
Voitele ja korppujauhota 1,8 litran rengasvuoka. Keitä vahva kahvi eli 1 1/2 mittaa kahvijauhetta/kkp. Hienonna taatelit veitsellä. Pane ne isohkoon teräskattilaan, jossa mahdut tekemään koko taikinan. Lisää kahvi ja sokeri. Keitä, kunnes taatelit hieman pehmenevät, 10–15 minuuttia. Soseuta seos sauvasekoittimella.
Paloittele rasva taateleiden joukkoon. Sekoita, kunnes rasva on sulanut. Anna soseen jäähtyä kädenlämpöiseksi.
Vatkaa munat sähkövatkaimella yksitellen taateliseoksen joukkoon.
Sekoita jauhot, leivinjauhe, sooda, vanilliinisokeri, kaneli ja kardemumma keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan. Vältä turhaa sekoittamista, ettei taikina sitkisty. Lusikoi taikina vuokaan. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 55 minuuttia. Tarkista kypsyys. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
Vinkki! Taateleiden tilalla voit käyttää kuivattuja luumuja.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,2(66 arviota)
- yli 60 min4,0(68 arviota)
- 30 - 60 min4,1(93 arviota)
- yli 60 min4,0(70 arviota)
- yli 60 min4,6(133 arviota)
- yli 60 min4,1(58 arviota)
- 30 - 60 min4,3(32 arviota)
- 30 - 60 min4,5(6 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (146 arviota)
- Emppu28 päivää sittenTeen hiukan reilumman annoksen kahvia, niin saa juoksevamman taikinan ja mehukkuutta tulee lisää. Namnam!
- Kokeileva leipuri6 vuotta sittenTein gluteenittomana ja lisäsin saksanpähkinöitä mukaan. 2dl punaista maitoa voin lisäämisen jälkeen. Gluteenittoman on aina oltava löysä taikina. Hyvää tuli!