• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Valkosuklaa-espressovanukas

Ihanan täyteläiset valkosuklaa-espressovanukkaat voit tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä.
Valkosuklaa-espressovanukas
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • 30 - 60 min
  • 250 kcal / annos (80g)

Ainekset

5 annosta
    • 1pkt(100 g)Pirkka valkosuklaata
    • 1dlespressojuomaa
    • 1tlk(2 dl)Pirkka kuohukermaa
    • 2rklsokeria
    • 3Pirkka Luomu kananmunan keltuaista

Valmistus

30 - 60 min
  1. Rouhi valkosuklaa ja siirrä metalliseen tai lasiseen kulhoon. Valmista espresso tai erittäin vahvaa suodatinkahvia.
  2. Mittaa kerma, kahvi ja sokeri pinnoitettuun kattilaan. Kiehauta seos, mutta älä keitä.
  3. Kaada kuuma kermaseos suklaan päälle. Anna seoksen hetken olla ja sekoita tasaiseksi. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
  4. Erottele keltuaiset. Säästä valkuaiset vaikka marenkien tekoon. Vatkaa keltuaiset huolellisesti suklaamassan joukkoon.
  5. Jaa seos uuninkestäviin vuokiin tai kuppeihin (n. 1 dl/ kuppi). Kypsennä vesihauteessa uunissa 150 asteessa 40-50 minuuttia tai kunnes seos on hieman hyytynyt. Kypsennysaika riippuu astian koosta ja paksuudesta.
  6. Jäähdytä hetki ja nosta vanukkaat jääkaappiin maustumaan noin kahdeksi tunniksi.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 80g100 g

  • 250 kcal1 050 kJ
  • Proteiinia4 g
  • Hiilihydraatteja15 g
  • Rasvaa20 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 3 arvostelua