Suodatinkahvi, papukahvi, pannukahvi, pikakahvi ja espresso sopivat kahvikupin lisäksi myös moniin erilaisiin juomiin ja maustavat niin jälkiruoat kuin suolaisetkin herkut. Tässä 10 kahvi-inspiraatiota kokeiltavaksesi.
Kahvi maustaa nämäkin herkut
- Cold brew on kylmäuutettu kahvi, joka virkistää kesähelteillä jos kuuma kahvi ei maistu.
- Alkoholiton versio kuuluisasta irish coffeesta voisi olla vaikkapa kermavaahdolla hunnutettu appelsiinikahvi.
- Mokkapalat on lapsillekin maistuva leivonnaisklassiko, jonka kuorrutteessa maistuu kahvi. Kokeile mokkapaloja myös lakuversiona
- Kahvi maustaa monet täytekakut ja sopii erityisesti suklaisiin kakkuihin. Naked cake eli nakukakku saa kostukkeensa kahvista.
- Täytetyt lihapullat kahvikastikkeessa. Kyllä, kahvi maustaa myös suolaisia ruokia!
Ranskalainen paahto hurmaa
- Suklainen café au lait on suklainen versio maitokahvista. Tumma ranskalainen paahto antaa juomaan täyteläisen kahvin maun.
Espressosta voimakasta makua
- Vahva espresso maustaa klassisen jälkiruoan, italialaisen tiramisun pohjan Savoiardi-keksit.
- Tiramisukääretortussa espressolla kostutetaan sekä kääretortun pohja että täyte.
- Valkosuklaa-espressovanukas on täyteläinen jälkiruoka kahvin ja valkosuklaan ystäville.
Pikakahvista syntyy pikainen jääkahvi
- Frappe eli jääkahvi syntyy pikakahvista, maidosta, jääpaloista ja sokerista. Frappe maistuu erityisesti lämpimänä kesäpäivänä, mutta toimii kermavaahdolla ja kaakaojauheella koristeltuna myös virkistävänä kahvidrinkkinä.