Kymmenen kahvi-inspiraatiota
Julkaistu 10.4.2018Suomalaiset ovat kahvikansana aivan omaa luokkaansa. Kahvi kuuluu sekä arkeen että juhlaan ja ilman kahvikupposta ei moni saa päiväänsä edes käyntiin.
Suodatinkahvi, papukahvi, pannukahvi, pikakahvi ja espresso sopivat kahvikupin lisäksi myös moniin erilaisiin juomiin ja maustavat niin jälkiruoat kuin suolaisetkin herkut. Tässä 10 kahvi-inspiraatiota kokeiltavaksesi.
Kahvi maustaa nämäkin herkut
- Cold brew on kylmäuutettu kahvi, joka virkistää kesähelteillä jos kuuma kahvi ei maistu.
- Alkoholiton versio kuuluisasta irish coffeesta voisi olla vaikkapa kermavaahdolla hunnutettu appelsiinikahvi.
- Mokkapalat on lapsillekin maistuva leivonnaisklassiko, jonka kuorrutteessa maistuu kahvi. Kokeile mokkapaloja myös lakuversiona
- Kahvi maustaa monet täytekakut ja sopii erityisesti suklaisiin kakkuihin. Naked cake eli nakukakku saa kostukkeensa kahvista.
- Täytetyt lihapullat kahvikastikkeessa. Kyllä, kahvi maustaa myös suolaisia ruokia!
Ranskalainen paahto hurmaa
- Suklainen café au lait on suklainen versio maitokahvista. Tumma ranskalainen paahto antaa juomaan täyteläisen kahvin maun.
Espressosta voimakasta makua
- Vahva espresso maustaa klassisen jälkiruoan, italialaisen tiramisun pohjan Savoiardi-keksit.
- Tiramisukääretortussa espressolla kostutetaan sekä kääretortun pohja että täyte.
- Valkosuklaa-espressovanukas on täyteläinen jälkiruoka kahvin ja valkosuklaan ystäville.
Pikakahvista syntyy pikainen jääkahvi
- Frappe eli jääkahvi syntyy pikakahvista, maidosta, jääpaloista ja sokerista. Frappe maistuu erityisesti lämpimänä kesäpäivänä, mutta toimii kermavaahdolla ja kaakaojauheella koristeltuna myös virkistävänä kahvidrinkkinä.