Grillin puhdistus sujuu kädenkäänteessä

Grillin puhdistus sujuu kädenkäänteessä

Päivitetty 21.3.2023

Puhdas grilli on grillimestarin paras työpari. Katso, miten grillin puhdistus onnistuu käden käänteessä!

Grilli on hyvä puhdistaa jokaisen käytön jälkeen, mutta erityisesti ennen kevään tai kesän ensimmäistä grillausta kannattaa talviteloiltaan otettu grilli puhdistaa perusteellisemmin. Grillin puhdistuksessa apuna toimivat tietysti Pirkka-tuotteet.

Grillin peruspuhdistus

1. Voitele öljyllä.
Voitele grilliritilä öljyllä aina ennen grillauksen aloittamista. Näin ruoka irtoaa siitä helpommin. Älä kuitenkaan käytä oliiviöljyä, sillä se härskiintyy helposti, jättäen ruokaan ikävän maun. Levitä öljy sudin sijaan talouspaperilla, niin vältyt tulen leimahtamiselta. Ritilän voitelemisen apuna voit käyttää grillipihtejä.

2. Puhdista kuumana.
Ruoka lähtee helpoiten irti vielä kuumasta grillistä. Puhdista ritilä messinkisellä tai ruostumattomasta teräksestä valmistetulla harjalla ja kuivalla rätillä. Puhdista grillin sisäpuoli rypistetyllä foliolla.

3. Putsaa polttimot.
Anna grillin jäähtyä ennen kuin raaputat lian polttimoista grilliharjalla. Voit myös käydä polttimoiden reiät läpi ohuella neulalla tukosten varalta.

4.Tyhjennä rasvakaukalo.
Tyhjennä ja puhdista grillin pohjalta löytyvä rasvakaukalo.

Grillin perusteellinen puhdistus

1. Käytä puhdistusainetta.
Ajoittain grillille on hyvä tehdä kunnollinen puhdistus. Putsaa silloin ritilä ja grillin sisäpuoli karhealla pesusienellä, kuumalla vedellä ja grillimallille tarkoitetulla puhdistusaineella. Huuhtele tämän jälkeen vedellä, kuivaa rätillä ja öljyä lopuksi ruokaöljyllä.

2. Tarkista sihdit.
Polttimoiden päissä oleviin sihteihin voi kertyä pölyä tai kosteutta, mikä huonontaa grillin tehoa.

3. Kuuraa ulkopuoli.
Pese grilli ulkopuolelta joko saippuavedellä tai grillin pintamateriaalille tarkoitetulla pesuaineella.