Kaikki irti grillikaudesta!

Kaikki irti grillikaudesta!

Grillaus on meille sydämen asia. Siksi kokosimme yhteen kaiken, mitä tarvitset huikeaan grillaussesonkiin!

Grillaus on enemmän kuin ruoanlaiton tapa. Se on rentoa ajanvietettä läheisten kanssa ulkosalla, huumaavia tuoksuja kesäillassa, kuuman ritilän sihahduksen sinfoniaa ja makuelämyksiä, jotka vain grilliraidat voivat saada aikaiseksi.

Ota grillipihdit esiin ja tutustu K-Koekeittiön testaamiin herkullisiin grilliresepteihin ja ammattilaisten tulenkestäviin grillausvinkkeihin. Grillikauden kuumimmat uutuustuotteet ja grillaustrendeistä inspiroituminen takaavat, että grillattua tulee muutakin kuin perinteistä grillimakkaraa – vaikka ei siinäkään toki mitään vikaa ole. Jokainen grillimestari grillatkoon omalla tavallaan omia suosikkiherkkujaan kesällä 2022!

K‑Citymarket Iso Omena
Tänään7–22
Huomenna su 29.1.10–22
ma 30.1.7–22
ti 31.1.7–22
ke 1.2.7–22
to 2.2.7–22
pe 3.2.7–22

Grillataan ribsejä

Suussa sulavat ribsit ovat pääosassa kun grilliviikonloppua vietetään Amerikan tyyliin. Ribsit ovat hyvä esimerkkki slow foodista eli hitaasti kypsennetystä ruoasta. Kärsivällisyys on ribsien valmistuksessa valttia ja chillailu sallittua. Mehevän maukas lopputulos on vaivan arvoinen! Ribsit valmistetaan pääasiassa naudan tai porsaan kylkipaloista. Naudan liha on voimakkaamman makuista ja kuivempaa, kun taas porsaan liha pehmeämpää ja rasvaisempaa.

Lue artikkeli ›

Grillit ja grillaustarvikkeet

Olitpa sitten käytännöllinen pikagrillaaja, ajan kanssa hifistelijä tai ihan mitä vaan siltä väliltä, kesän grillivalikoimasta löydät tarpeisiisi sopivat grillit ja grillaustarvikkeet. Tutustu valikoimaan ja lue myös vinkit grillin valintaan sekä grillin puhdistukseen.

Lue artikkeli ›

  Huippukokin burgerit: Top 10

  Top Chef-voittaja, Naughty BRGR-hampurilaisketjun omistaja Akseli Herlevi on todellinen burgerien asiantuntija! Katso, millaisia herkullisia hampurilaisreseptejä hän on suunnitellut K-Ruoalle. Naughty Burger-nimikkotuotteilla loihdit kesän parhaat hampurilaiset. Maistuisiko originaali Naughty BRGR, raikas avokado-halloumiburgeri tai nimensä veroinen mässyburgeri?

  Lue artikkeli ›

  Näin grillaat mehevän pihvin

  Omassa grillissä kypsennetyt mehevät ja mureat grillipihvit ovat monen suosikkiruokaa ja kesän grillibileiden varma hitti. Jotta lopputulos olisi mieluinen, kannattaa kerrata tärkeimmät vaiheet naudan ja porsaan pihvien grillauksessa.

  Lue artikkeli ›
  Oikea kypsyysaste takaa grillatessa parhaan lopputuloksen! Tiedätkö, mikä on sopiva naudanpihvin sisälämpötila, entäs täydellisen roseen lampaanlihan?
  Grillaajan tärkeät lämpötilat ›

  Grillikasvikset

  Vegegrillauksen värikäs maailma vie helposti mennessään, sillä valinnanvaraa riittää koko hevi-osaston täydeltä. Nyrkkisääntö on, että mitä hitaammin kypsyvä kasvis on, sitä enemmän se vaatii esivalmisteluja ja sitä kauempana lämmönlähteestä se grillataan. Monet kasvikset kypsyvät grillissä parhaiten miedolla lämmöllä ahkerasti käännellen.

  Lue artikkeli ›

  Mikä marinadi?

  Marinadi antaa lihalle makua, mutta myös mureuttaa sekä öljyn myötä mehevöittää lihaa ennen paistamista. Perusmarinadin pohja on 2 osaa öljyä ja 1 osa hapanta nestettä (kuten viinietikka, viini, siideri tai jogurtti) sekä suola tai suolainen maustekastike, kuten soijakastike ja pippuri. Katso muunnokset marinaideista kullekin raaka-aineelle!

  Lue artikkeli ›

  Näin savustat

  Savustaminen on paitsi huipputrendikästä, myös perheen yhteistä kesäruoanlaittoa parhaimmillaan! Savustaminen antaa ruoalle ainutlaatuisen aromin. Eikä nyt tarvitse enää tyytyä ainoastaan kalan savustamiseen - nyt savustetaan kalan lisäksi juustoja, kasviksia ja lihaa! Hallitsetko savustamisen taidon?

  Lue artikkeli ›