Grillikesä on täällä

Grillikesä on täällä

Grillaus on meille sydämen asia. Siksi kokosimme yhteen kaiken, mitä tarvitset huikeaan grillikesään!

Tuoksuuko mikään enempää kesältä, kuin grillissä tirisevät lihat ja kasvikset? Yli 350 K-Koekeittiön testaamaa reseptiä, ammattilaisten grillausvinkit, sesongin tuoreimmat vihannekset sekä kuumimmat grillikauden uutuustuotteet takaavat, että edessä on mahtava grillikesä. Katso myös kesän 2018 kuumimmat grillitrendit!

Iso Omena
Tänään7 - 22
Huomenna ti 24.04.7 - 22
ke 25.04.7 - 22
to 26.04.7 - 22
pe 27.04.7 - 22
la 28.04.7 - 22
su 29.04.10 - 22
Tulevat poikkeusaukiolot
ma 30.04. Vappuaatto7 - 22
ti 01.05. Vappupäivä10 - 20
to 10.05. Helatorstai10 - 22
su 13.05. Äitienpäivä10 - 22

Grillataan ribsejä

Suussa sulavat ribsit ovat pääosassa kun grilliviikonloppua vietetään Amerikan tyyliin. Ribsit ovat hyvä esimerkkki slow foodista eli hitaasti kypsennetystä ruoasta. Kärsivällisyys on ribsien valmistuksessa valttia ja chillailu sallittua. Mehevän maukas lopputulos on vaivan arvoinen! Ribsit valmistetaan pääasiassa naudan tai porsaan kylkipaloista. Naudan liha on voimakkaamman makuista ja kuivempaa, kun taas porsaan liha pehmeämpää ja rasvaisempaa.

Lue artikkeli ›

Näin grillaat mehevän pihvin

Omassa grillissä kypsennetyt mehevät ja mureat grillipihvit ovat monen suosikkiruokaa ja kesän grillibileiden varma hitti. Jotta lopputulos olisi mieluinen, kannattaa kerrata tärkeimmät vaiheet naudan ja porsaan pihvien grillauksessa.

Lue artikkeli ›
Grillikauden trendeissä näkyy sekä villityksiä maailmalta että perinteisten grilliherkkujen paluu grilliritilöille. Kun yhdistelet eri trendejä, olet todellinen edelläkävijä!
Kesän 2018 grillaustrendit ›

Burgerit ovat grillikauden kuumin trendi

Itse tehdyt hampurilaiset ovat grilliruokien kestosuosikki! Yllätä ystäväsi kokoamalla grillijuhliin mehevä burgeribuffet. Hampurilaisbuffasta jokainen vieras saa koota itselleen sellaisen purilaisen kuin haluaa. Valmista naudanlihasta grillissä mehevät hampurilaispihvit itse leivottujen hampurilaissämpylöiden tai briossisämpylöiden väliin. Viimeisen silauksen täydelliseen hampurilaiseen tuovat itse tehty ketsuppi ja helppo majoneesi.

Lue artikkeli ›
Oikea kypsyysaste takaa grillatessa parhaan lopputuloksen! Tiedätkö, mikä on sopiva naudanpihvin sisälämpötila, entäs täydellisen roseen lampaanlihan?
Grillaajan tärkeät lämpötilat ›

Kevyttä grillausta kasviksilla

Kasvikset ovat monipuolista grillattavaa. Nyrkkisääntö on, että mitä hitaammin kypsyvä kasvis on, sitä enemmän se vaatii esivalmisteluja ja sitä kauempana lämmönlähteestä se grillataan. Monet kasvikset kypsyvät grillissä parhaiten miedolla lämmöllä ahkerasti käännellen.

Lue artikkeli ›

Näin savustat

Savustaminen on paitsi huipputrendikästä, myös perheen yhteistä kesäruoanlaittoa parhaimmillaan! Savustaminen antaa ruoalle ainutlaatuisen aromin. Eikä nyt tarvitse enää tyytyä ainoastaan kalan savustamiseen - nyt savustetaan kalan lisäksi juustoja, kasviksia ja lihaa! Hallitsetko savustamisen taidon?

Lue artikkeli ›

Mikä marinadi?

Marinadi antaa lihalle makua, mutta myös mureuttaa sekä öljyn myötä mehevöittää lihaa ennen paistamista. Perusmarinadin pohja on 2 osaa öljyä ja 1 osa hapanta nestettä (kuten viinietikka, viini, siideri tai jogurtti) sekä suola tai suolainen maustekastike, kuten soijakastike ja pippuri. Katso muunnokset marinaideista kullekin raaka-aineelle!

Lue artikkeli ›

Uusimmat grillausreseptit