Grillaus 2022 (1440x550)

Mitä olisi kesä ilman grillimakkaraa?

Päivitetty 8.4.2024

Makkara on suomalaisten vankkumaton grillisuosikki. Eikä ihme, sillä valikoima on valtaisa aina perusmakkarasta erilaisiin maustettuihin ja pihvin muotoon prässättyihin makkaroihin asti. Nappaa parhaat makkarareseptit ja ideat makkaran grillaukseen!

Ennen makkaran grillausta

Makkara kannattaa lämmittää huoneenlämpöiseksi ennen grillausta. Koko paketin voi vaikka upottaa hetkeksi lämpimään veteen. Liian kuumassa grillissä makkara palaa pinnalta ja on sisältä vielä kylmä. Malta siis odottaa grilliisi oikea lämpötila!

Raakamakkarat tuovat vaihtelua grillaukseen

Suomessa grillataan paljon valmiiksi kypsennettyjä makkaroita, joiden valmistukseen grillissä riittää kuumentaminen ja herkullisen pinnan grillaaminen. Maukkaat ja lihaisat raakamakkarat kuitenkin tuovat vaihtelua ja juhlavuutta grillaukseen. Niiden valmistuksessa on usein käytetty lähes pelkästään lihaa, silavaa ja mausteita. Kokeile raakamakkaraa esimerkiksi hodareiden välissä.

Raakamakkaroita löytyy nykyään hyvät valikoimat kaupoista ja voit myös valmistaa niitä itse mieleisistäsi raaka-aineista. Innokkaimmat kotikokit tekevät raakamakkaransa itse. Raakamakkaroita kannattaa grillata hieman alhaisemmalla lämmöllä kuin kypsiä makkaroita, jotta ne myös kypsyvät sisältä.

Grillaa parhaat makkarat näillä resepteillä

Nappaa makkarat grilliin verkkokaupasta

Uudet ideat ja tutut luottoreseptit grillaukseen