Itsenäisyyspäivä
Viinit itsenäisyyspäivän menuille

Viinit itsenäisyyspäivän menuille

Itsenäisyyspäivänä nostetaan malja Suomen itsenäisyydelle hyvässä seurassa, hyvän ruoan äärellä - ja tietysti hyvällä viinillä! Viiniposti valitsi itsenäisyyspäivän menuillemme sopivat viinit.

Viinit perinteiselle menulle

Jouluinen graavilohi ja saaristolaisleipä: Black Tower Classic Riesling
Harmonisen puolikuiva ja mutkaton valkoviini, jossa on kalapöydän makuun sopivaa raikasta hapokkuutta ja aromikkuutta, minkä vuoksi se on oiva valinta itsenäisyyspäivän graavilohen ja saaristolaisleivän kylkeen. Black Tower on Suomen suosituin saksalainen viini!

Puolukkainen karjalanpaisti ja paahdettu palsternakka-perunasose: El Coto Crianza
Upea keskitäyteläinen ja pehmeätanniininen Riojan crianza kuuluisalta El Cotolta, joka on Espanjan suosituin Rioja-viinien tuottaja! Helposti lähestyttävä ja monikäyttöinen viini, joka sopii erinomaisesti yhteen puolukkaisen karjalanpaistin kanssa.

itsenäisyyspäivän viinit perinteinen

Viinit helpolle ja edulliselle menulle

Palsternakkakeitto: Black Tower Riesling Gewürztraminer
Kuohkea ja pehmeänmakuinen palsternakkakeitto mielii seurakseen puolikuvaa, kukkaisen hedelmäistä ja hurmaavaa valkoviiniä. Tätä tarjoaa Suomen suosituin saksalainen viinitalo, Black Tower. Veden kielelle nostattava viini on pirteän hapokas ja kevyehkö!

Poronkäristys: Tommasi Ripasso Valpolicella
Roteva ja särmikäs, rustiikkinen seuralainen voimakkaille liharuoille ja juustoille sekä lämmintunnelmaiseen illanviettoon – loisto valinta siis itsenäisyyspäivän poronkäristyksen kylkeen! Hirviruoille sopiva tummanpuhuva viini on täyteläinen, roteva ja kypsän tanniininen.

itsenäisyyspäivän viinit helppo

Viinit itsenäisyyspäivän kalamenulle

Juurisellerikeitto: Kendermanns Classic Riesling
Ihanan täyteläinen juurisellerikeitto ansaitsee kumppanikseen puolikuivan ja runsaan hedelmäisen saksalaisen rieslingin. Kendermanns Classic Riesling ihastuttaa ryhdikkäällä hapokkuudellaan ja rehevällä hedelmäisyydellään.

Savustettu siika, valkosipuliperunat ja paahdettu palsternakkasalaatti: Tommasi Valpolicella
Savustettu siika, kermaiset valkosipuliperunat sekä paahdettu lehtikaalisalaatti tarvitsevat rinnalleen kevyehkön punaviinin, kuten tämän Tommasi Valpolicellan! Kevyt ja ihanan rustiikkinen viini on ryhdikkään hapokas ja keskitanniininen pari itsenäisyyspäivän illalliselle.

itsenäisyyspäivän viinit kalasta

Viinit napostelumenulle

Juustotarjotin piimäjuustolla, tilli-ricottatahna, savusilakkamousse ja mätimousse: Gancia Prosecco Brut
Itsenäisyyspäivän napostelumenun kylkeen kelpaa parittaa kuohuvaa! Gancia Prosecco onkin varma valinta – kansainvälisesti trendikäs prosecco tunnetaan herkästä, keveästä raikkaudestaan. Kepeän raikas, kuiva ja hedelmäinen prosecco kilistelyyn ja tietenkin pikkusuolaisten kaveriksi.

itsenäisyyspäivän viinit napostelu