K-Ruoka sovellus uudistuu! Lue lisää täältä.
Viinit itsenäisyyspäivän menuille

Viinit itsenäisyyspäivän menuille

Itsenäisyyspäivänä nostetaan malja Suomen itsenäisyydelle hyvässä seurassa, hyvän ruoan äärellä - ja tietysti hyvällä viinillä! Viiniposti valitsi itsenäisyyspäivän menuillemme sopivat viinit.

Perinteinen itsenäisyyspäivän menu

Kylmäsavuporotahna ja hapanjuurileipä: Black Tower Classic Riesling
Suositun saksalaisen viinibrändin harmonisen puolikuiva ja mutkaton valkoviini alkupalojen kylkeen! Viinissä on pororullien makuun sopivaa raikasta hapokkuutta ja aromikkuutta.

Paahtopaisti, paahdetut maa-artisokat ja punaviinikastike: El Coto Crianza
Upea keskitäyteläinen ja pehmeätanniininen Riojan crianza kuuluisalta El Cotolta, joka on Espanjan suosituin Rioja-viinien tuottaja! Helposti lähestyttävä ja monikäyttöinen viini, joka sopii erinomaisesti yhteen paahtopaistin kanssa.

perinteinen itsenäisyyspäivän menu

Helppo ja edullinen itsenäisyyspäivän menu

Sushi-riisipiirakat: Kendermanns Classic Riesling
Kuiva ja runsaan hedelmäinen saksalainen riesling toimii erinomaisesti kalan kanssa. Kendermanns Classic Riesling ihastuttaa ryhdikkäällä hapokkuudellaan ja rehevällä hedelmäisyydellään.

Poronkäristys, keitetyt perunat, maustekurkkuja ja puolukkaa: Tommasi Valpolicella
Maineikkaalta Valpolicellan tuottajalta kevyt ja ihanan rustiikkinen viini. Monikäyttöinen laadukas punkku sopii myös kalaruokien kanssa.

Helppo itsenäisyyspäivän menu

Vegaaninen itsenäisyyspäivän menu

Savutofutahna ja paahdetut bataatit: Black Tower Hedgerow Organic
Vegaaninen ja luomu valkoviini on herttaisen puolikuiva, mutta eloisan hapokas sopien erinomaisesti pikkusuolaisten alkupalojen kanssa.

Nyhtökaurakäristys ja perunamuusi: Poggio al Tufo Rompicollo
Erinomaisen hintalaatusuhteen omaava monikäyttöinen ruokaviini seuraa supertoscanalaisten esimerkkiä blendillä, jossa paikallista Sangiovesea täydentää rustiikki Cabernet Sauvignon. Vivahteikkaan yrttinen ja mehevä punaviini.

vegaaninen itsenäisyyspäivän menu

Itsenäisyyspäivän menu kalasta

Alkuruoka: Graavihauki + talvikeitto, Pääruoka: Taimenconfit Kaikille ruoille: Plan B! Sauvignon Blanc
Gastronominen, tyypillinen, tyylikkään raikas ja keskitäyteläinen sauvignon Australian Frankland River -alueelta. Plan B! löytää parinsa niin kasvisruoista kuin kalasta.

itsenäisyyspäivän menu kalasta