Viinit itsenäisyyspäivän menuille

Viinit itsenäisyyspäivän menuille

Itsenäisyyspäivänä nostetaan malja Suomen itsenäisyydelle hyvässä seurassa, hyvän ruoan äärellä - ja tietysti hyvällä viinillä! Viiniposti valitsi itsenäisyyspäivän menuillemme sopivat viinit.

Perinteinen itsenäisyyspäivän menu

Luonnonkala-ruisnapit: Kendermanns Classic Riesling
Kuiva ja runsaan hedelmäinen saksalainen riesling toimii erinomaisesti kalatäytteisten ruisnappien kanssa. Kendermanns Classic Riesling ihastuttaa ryhdikkäällä hapokkuudellaan ja rehevällä hedelmäisyydellään.

Perinteinen karjalanpaisti ja perunamuusi: El Coto Crianza
Upea keskitäyteläinen ja pehmeätanniininen Riojan crianza kuuluisalta El Cotolta, joka on Espanjan suosituin Rioja-viinien tuottaja! Helposti lähestyttävä ja monikäyttöinen viini, joka sopii erinomaisesti yhteen perinteisen karjalanpaistin kanssa.

itsen isyysp iv n viinit perinteinen menu

Helppo ja edullinen itsenäisyyspäivän menu

Pororullat: Black Tower Classic Riesling
Suositun saksalaisen viinibrändin harmonisen puolikuiva ja mutkaton valkoviini alkupalojen kylkeen! Viinissä on pororullien makuun sopivaa raikasta hapokkuutta ja aromikkuutta.

Poronkäristys, keitetyt perunat, maustekurkkuja ja puolukkaa: Tommasi Valpolicella
Maineikkaalta Valpolicellan tuottajalta kevyt ja ihanan rustiikkinen viini. Monikäyttöinen laadukas punkku sopii etenkin haudutetuille liharuoille kuten poronkäristykselle.

itsen isyysp iv n viinit helppo menu

Itsenäisyyspäivän menu kalasta

Alkuruoka: Juurisellerikeitto + Pääruoka: Kokonainen siika uunissa ja sinihomejuustouunijuurekset Molemmille ruoille: Plan B! Sauvignon Blanc
Gastronominen, tyypillinen, tyylikkään raikas ja keskitäyteläinen sauvignon Australian Frankland River -alueelta. Plan B! löytää parinsa niin kasvisruoista kuin kalasta.

itsen isyysp iv n viinit kala menu

Vegaaninen itsenäisyyspäivän menu

Punajuuri-kookoskeitto: Black Tower Hedgerow Organic
Vegaaninen ja luomu valkoviini on herttaisen puolikuiva, mutta eloisan hapokas sopien erinomaisesti punajuurisen sosekeiton kylkeen.

Härkiskäristys ja paahdettu palsternakka-perunasose: Lunar Apogé Côtes du Rhône
Persoonallinen punaviini haudutettujen ruokien kaveriksi biodynaamiselta perhetilalta. Muhevan maanläheinen luomuviini säestää luonteikkaasti härkiskäristyksen makumaailmaa.

itsen isyysp iv n viinit vege menu