Pirkka-lehden reseptit 12/2017

Pirkka-lehden reseptit 12/2017

Päivitetty 5.6.2018

Juhlien joulukuu! Yksi vuoden tunnelmallisimmista juhlista, joulu, on jo ovella. Lisäksi saamme kunnian juhlistaa ainutkertaista juhlaa, kun Suomi täyttää 100 vuotta.

Juhlallisen itsenäisyyspäivän päivällispöydän aperitiiviksi sopii juurisellerikeitto tai kattaukseen väriä tuova punajuuri-kookoskeitto. Punajuuresta voi valmistaa myös maukkaan ja näyttävän paahdetun punajuurisalaatin minttu-tahinikastikkeella.

Juhlapöydän pääruoaksi suosittelemme lämpimästi paahtopaistia ja lämmintä sieni-seesamsalaatti. Tai jos lihaton lokakuu jatkuu tai kaipaat vaihtelua liharuokiin, valmista paistin sijaan kokonainen kuha uunissa.

Jälkiruoka viimeistelee täydellisen päivällisen. Näyttävä mustikasta ja valkosuklaasta valmistettu suussa sulava Suomi 100 itsenäisyyspäivän kakku sopii sekä itsenäisyyspäivän päivällisen jälkiruoaksi että kahvipöytään.

Makkarasliderit maistuvat niin joulutiimellyksen kuin vuodenvaihteen juhlassa pienenä naposteltavana. Hedelmäinen marenkivati ei ole vain esteettisesti herkullisen näköinen vaan maut takaavat täydellisen jälkiruokaelämyksen. Sopii myös joulupöydän jälkiruoaksi.

Lahjaksi tai omaan herkutteluun toimii amerikkalaiseen tyyliin maapähkinävoin makea versio cookie butter eli keksivoi. Myös jouluisilla mausteilla pyöräytetty jouluinen perunalimppu sopii niin lahjaksi kuin tarjoiltavaksi omaan joulupöytään. Ja mikä toimisi paremmin meille suomalaisille jäätelöhulluille kuin sinihomejuusto-piparijäätelö! Tämä jouluherkku valmistuu kolmesta raaka-aineesta: sinihomejuustosta, vaniljakermajäätelöstä ja pipareista.

Viimeisenä muttei suinkaan vähäisimpänä vinkkinä: graniittiomena ja persimon ovat joulun ehdottamat hedelmähitit! Ne sopivat koristeeksi ja raaka-aineeksi täydentämään annosten täydellistä makuelämystä.

Lue digilehti >>