Itsenäisyyspäivä
Itsenäisyyspäivän kakku ihastuttaa

Itsenäisyyspäivän kakku ihastuttaa

Itsenäisyyspäivää juhlitaan kuohujuomalla ja herkullisella kakulla. Millainen itsenäisyyspäivän kakku teidän juhlapöydässä tarjotaan?

Kakku itsenäisyyspäiväksi

Itsenäisyyspäivä kakku on kuohujuoman kanssa yksi päivän kohokohdista. Valitse itsenäisyyspäivän kakkuun makuja oman maan luonnosta: mustikoita, puolukoita ja lakkoja. 

Näyttävä mustikka-valkosuklaakakku yhdistää mustikkaa ja jogurtti-seljankukkatäytettä. Päälleen juhlien komistus saa valkosuklaakuorrutteen, joka viimeistellään pensasmustikoilla, tummilla viinirypäleillä ja mintun lehdillä.

Mustikkamarmoroitu juustokakku on raikkaan makuinen ja väreiltään täydellinen valinta itsenäisyyspäivän kahvipöytään. Inkivääri-mustikkaleivoksista valmistuu uunivuoallinen suussa sulavaa tarjottavaa isommallekin porukalle.

Mustikoilla voidaan myös koristella näyttävä ja raikas piimäjuustokakku. Tässä kakussa maistuvat suomalaiset maut - kaura, piimä ja mustikka. Voit tarjoilla kakun myös mustikka kastikkeen kera.

Puolukan ystävät ilahtuvat [puoloffeesta eli puolukka-toffeepiirakasta] Mainio vaihtoehto on myös puolukka-limejuustokakku, jossa puolukka, lime ja glögi yhdistyvät yllättävän herkullisella tavalla.

Kirpsakka herukka sopii myös kakun täytteeksi. Hauskassa pokekakussa kardemummaiseen kakkuun tökitään koloja, joihin valuteteaan herukkakinuksia. Päälle sivellään vielä kermavaahto-tuorejuustoseosta raikkautta tuomaan.

Lakka on monen suomalaisen lempimarja. Se maistuu erityisen hyvältä suklaa-lakkakakussa, joka on juhlien ehdoton suosikki. Perinteiseen kahvipöytään leivotaan klassinen täytekakku, lakka-kermahyytelökakku.