Itsenäisyyspäivän menu x 4
Itsenäisyyspäivä aloittaa joulukuisen juhlakauden. Virittäydy isänmaalliseen tunnelmaan valitsemalla aterian raaka-aineiksi suomalaisia herkkuja. Valitse suosikkisi neljästä itsenäisyyspäivän menusta ja valmista herkullinen itsenäisyyspäivän ateria!
Perinteinen itsenäisyyspäivän menu
Isänmaallinen juhlatunnelma syntyy suomalaisista raaka-aineista. Perinteisessä itsenäisyyspäivän menussa maistuvat jo joulun maut sekä kotimaiset raaka-aineet, kuten poronliha sekä herukka ja mustikka.
- Alkujuoma: Glögiskumppa
- Alkuruoka: Pienet juustococktailpalat
- Pääruoka: Poronkäristys ja perunamuusi
- Jälkiruoka: Mustikkapannacotta
- Viinit: Viinipostin suositukset
Helppo ja edullinen itsenäisyyspäivän menu
Ei tarvitse maksaa paljon, jotta voi syödä hyvin ja juhlavasti! Ruokalajit alkupalasta jälkiruokaan valmistuvat helposti ja nopeasti, eikä menun hintakaan päätä huimaa.
- Alkupala: Punajuurihummus ja Pirkka ruisnapit
- Pääruoka: Kalapihvit ja perunamuusi
- Jälkiruoka: Helppo juustokakku
- Viinit: Viinipostin suositukset
Vegaaninen itsenäisyyspäivän menu
Perinteisiä makuja kunnioittava menu syntyy mainiosti myös vegaanisena! Perinteinen käristys tehdään tässä menussa nyhtökaurasta ja alkuruoan skagenissa maistuu kalan sijasta tofu.
- Alkujuoma: Mustikkamocktail
- Alkuruoka: Tofuskagen
- Pääruoka: Nyhtökaurakäristys ja perunamuusi
- Jälkiruoka: Vegaaninen paistettu juustokakku
- Viinit: Viinipostin suositukset
Itsenäisyyspäivän menu kalasta
Jos kala maistuu sinulle paremmin kuin lihaisat maut, on valintasi itsenäisyyspäivän kalamenu! Tässä juhlavassa menussa pääset nauttimaan kahdesta alkuruoasta, joista ensimmäinen on kylmä ja toinen lämmin.
- Kylmä alkuruoka: Skagenröra
- Lämmin alkuruoka: Lanttusosekeitto
- Pääruoka: Kokonainen uunilohi ja uunijuurekset sekä kermaviilikastike kalalle
- Jälkiruoka: Mustikka-valkosuklaakakku
- Viinit: Viinipostin suositukset