Booli kesän juhliin | Katso parhaat vinkit ja reseptit

Booli kesän juhliin | Katso parhaat vinkit ja reseptit

Valmistujaiset, ylioppilasjuhlat ja muut kesän juhlat alkavat tyylillä, kun alkumaljaksi kilistetään kuohuvaa. Ruokailun ja kahvitarjoilujen jälkeen siirrytään kuitenkin nauttimaan ihanasta juhlaboolista. Katso tästä parhaat vinkit boolin tekoon ja tarjoiluun!

Boolireseptit

Ylioppilasjuhlien boolin valmistuksessa kannattaa huomioida reseptin yksinkertaisuus ja sopivuus juhlien teemaan. Boolia ei kannata tehdä liian suurta määrää valmiiksi, sillä erityisesti lämpimällä säällä jäät sulavat ja hiilihapot karkaavat boolimaljasta melko nopeasti. Yksinkertaisella reseptillä boolia on helppo tehdä tarvittaessa lisää.

Valitse valmistujaisboolin resepti vaikkapa väriteeman tai sankarin suosikkihedelmän tai -marjan mukaan. Esimerkiksi raikas karpalobooli on kauniin punainen ja todella helppo valmistaa. Makean ystäville maistuu hunajainen mansikkabooli tuoreilla mansikoilla ja sitruunanlohkoilla koristeltuna. Aikuiseen makuun sopii klassinen sangria tai punaisena hehkuva siirappinen kesäjuoma

Valmistujaisten juomatarjoiluja suunniteltaessa kannattaa huomioida alkoholiton vaihtoehto esimerkiksi autonratissa matkaaville sekä pikkuväelle. Raikas päärynäbooli tai punainen kuohujuoma sopivat valmistujaisten ja kesäjuhlien alkoholittomaksi vaihtoehdoksi. Kokeile myös raikkaita mocktaileja, jotka sopivat tyylikkääksi alkoholittomaksi vaihtoehdoksi varsinkin aikuisille. Punainen mocktail tai mustikkacocktail ovat juhlavia vaihtoehtoja kilistelyyn.

Paljonko boolia sitten tarvitaan?

Onnistuneiden ylioppilasjuhlien yksi kulmakivi on se, että ruoka ja juoma eivät lopu kesken. Yli jäänyt juhlabooli ei kuitenkaan pidä hiilihappoja kovinkaan pitkään. Tästä syystä kannattaa tehdä pieniä laskutoimituksia, jotta boolia tehdään oikea määrä.

Laskukaava boolin määrän arvioimiseksi

Juhlaboolin kulutukseen vaikuttavat säätilan lisäksi juhlan ajankohta ja aihe, vieraiden juomatottumukset, juhlien muu juomatarjoilu sekä tietysti boolin maku. Yksinkertaisena ohjenuorana voidaan kuitenkin sanoa, että juomatarjoilun ensimmäisen tunnin aikana vieraat nauttivat keskimäärin kaksi annosta boolia ja sitä seuraavina tunteina yhden annoksen. Booliannoksen koko on noin 1 dl. Viisi tuntia kestävien juhlien aikana voi yksi vieras siis juoda 2 + 1 + 1 + 1 + 1 = 6 dl boolia.

Juhlaboolin tarjoiluvinkit 

Tarjoile juhlien booli laakeasta boolimaljasta, lasisesta juomakannusta tai lasikannusta, josta juomaa voi laskea lasiin. Boolimaljasta tulee erityisen näyttävä kun koristelet juoman jääpalojen sisään jäädytetyillä syötävillä kukilla, tuoreilla marjoilla tai kauniisti viipaloiduilla hedelmillä ja yrtinlehdillä.

Boolia voidaan nauttia tavallisista juomalaseista tai värikkäistä kertakäyttöisistä pahvimukeista hauskojen paperipillien kera.