K-Ruoka-sovellus uudistuu! Lue lisää täältä.
Miten muistaa uutta ylioppilasta tai valmistuvaa?

Miten muistaa uutta ylioppilasta tai valmistuvaa?

Oletko saanut kutsun ylioppilasjuhliin tai valmistujaisiin? Tässä muutama vinkki, joiden avulla valmistujaislahjan valinta on helppoa.

Mitä lahjaksi valmistuneelle? Ennen lahjan hankintaa kannattaa ottaa tovi ja miettiä, millainen lahjan saaja on ja udella lähipiiriltä esimerkiksi millaisia suunnitelmia hänellä on valmistumisen jälkeen. Vaikka kuoreen sujautettu rahalahja voi tuntua persoonattomalta, se on aina takuuvarmasti tarpeellinen. Jos kuitenkin haluat antaa lahjaksi jotain muuta kuin riihikuivaa käteistä, katso vinkit alta tai kysy lahjatoive suoraan valmistuvalta.

Valmistujaislahjan voit tilata helposti verkkokauppaa tarjoavista K-ruokakaupoista! Selaa K-Ruoka-verkkokaupan valikoimista vaikkapa seuraavia lahjaideoita:

VerkkokauppaanButton

Lahjavinkit valmistuvalle

Kuplivaa ja kukkasia

Nyt juhlitaan! Pullo laadukasta kuohuviiniä tai samppanjaa onnittelukortin kera ovat mainio lahja valmistuneelle. Kortin voit ostaa valmiina tai askarrella itse. Korttiin voi esimerkiksi kirjoittaa pienen inspiroivan runon, lainauksen tai elämänohjeen.

Upeat ruusut kuuluvat valmistujaispäivän juhlintaan. Niiden ohella suosiotaan kasvattavat esimerkiksi uhkeat pionit sekä kauniit kallat. Leikkokukkia voit tilata myös K-Ruoka-verkkokaupasta.

Keittiön klassikoita omaan kotiin muuttavalle

Moni uusi ylioppilas ja ammattiin valmistuva nuori suunnittelee omaan kotiin muuttoa ja opiskelemaan lähtöä. Käytännölliseksi valmistujaislahjaksi sopiikin esimerkiksi kodinkone, keittiöväline tai astiasto. Kunnon paistinpannu paistolastoineen ja kauhoineen ovat myös mieluinen lahja omaan kotiin. Osta pakettiin mukaan vielä keittokirja tai kerää perheen sukureseptit kansien väliin.

Iittalan Teema-astiat ja Aalto-maljakot ovat iättömiä klassikoita ja pientä luksusta opiskelija-asuntoon. Kodinkoneet, kuten imuri, kahvinkeitin tai mikroaaltouuni, ovat usein myös tervetulleita lahjoja ja niiden hankintaan voi osallistua vaikka isommallakin joukolla.

Eväitä maailmalle lähtevälle

Aikooko valmistuva juhlakalu suunnata maailmalle töihin, au pairiksi tai muuten vaan eri maita ja kulttuureja katsomaan? Matkakassan kartuttaminen käteisellä on aina tervetullut lahja, mutta käteviä voisivat olla myös vaikkapa sanakirja tai niskatyyny ja silmälaput pitkiä matkoja varten.

Lahjakortilla onnistut aina

Jos lahjan valinta osoittautuu ennakoitua hankalammaksi, on lahjakortti varma lahja. Kaikissa K-ryhmän kaupoissa käyvät kätevät K-lahjakortit ovat helppo ja nopea napata mukaan vaikkapa ruokaostosten lomassa.

Ravintolalahjakortti, leffaliput, museokortti tai suosikkilehden kestotilaus ovat nekin hyviä lahjoja valmistuneelle.

Hanki harkiten

Korut ja kellot, sisustusesineet ja taide ovat lahjoja vaikeimmasta päästä. Jos välttämättä haluat hankkia jotain näistä, tee valinta yhdessä lahjan saajan tai hänet erittäin hyvin tuntevan henkilön kanssa jotta pettymyksiltä vältytään. Konserttiliput ja kulttuuritapahtumat ovat mukava lahja, mutta niitäkin valitessa kannattaa varmistaa valmistuvan mieltymykset.

Psst! Tavaralahjoja hankittaessa kannattaa säilyttää ostokuitti ja vinkata lahjan saajalle, että lahjan voi myös vaihtaa mikäli valinta ei ollut aivan osuva.