K-kaupassa
Reilun kaupan kukat tekevät hyvää

Reilun kaupan kukat tekevät hyvää

Suomessa myytävät Reilun kaupan ruusut tulevat Keniasta ja Ecuadorista, sekakimput ja neilikat Keniasta. Reilun kaupan sertifioimilla kukkatiloilla on yli 34 000 työntekijää, joista puolet on naisia. Tiukoilla ympäristökriteereillä estetään ympäristön saastuminen ja varmistetaan myös työntekijöiden työturvallisuus, Reilu kauppa ry kertoo.

Reilujen kukkien suosio kasvaa

K-ruokakauppojen valikoimissa myytäviä kukkia kasvatetaan kotimaan kukkatarhojen lisäksi kukkatiloilla lämpimässä Afrikassa. Toimitusketjun läpinäkyvyys on Keskolle tärkeää, ja siksi kaikki riskimaista tulevat kukat ovat Reilun kaupan kukkia.

Reilun kaupan tuotteiden suosio on kasvanut koko ajan, ja kukat ovat nykyisin Pirkka-sarjan suosituin Reilun kaupan tuoteryhmä. Pirkka Reilun kaupan kukkavalikoimassa on ruusuja, terttuneilikoita ja tertturuusuja.

Reilun kaupan kukkien toimitusketju on valvottu ja laatuun panostetaan

Teemme yhteistyötä pitkäaikaisen, luotettavan hollantilaisen tavarantoimittajamme Bloomin kanssa. Kukat tulevat kylmäkuljetuksena Keniasta Hollannin kautta Suomeen neljässä päivässä. Keskon tuotetutkimus valvoo kukkien laatua ja tarkistaa, että kukan ulkoinen laatu on hyvä, pakkausmerkinnät oikein ja että kukan laatu pysyy hyvänä vielä pitkään kuluttajan maljakossa, kertoo 10 vuotta kukkien osto- ja myyntipäällikkönä Keskossa Vantaan Hakkilassa toiminut Liisa Myllylä.

Reilun kaupan lisällä tukea äideille ja lapsille

K-ruokakauppojen myymistä tuotteista kertyi sosiaalisiin kehityshankkeisiin tarkoitettua Reilun kaupan lisää yli 574 000 euroa vuonna 2016. Yksin kukista maksettiin Reilun kaupan lisää 263 358 euroa.

– Työssäni on hienoa nähdä, miten voimme yhdessä tekemällä vaikuttaa asioihin. Suurimmalla kukkatoimittajallamme, Oserianin tilalla Keniassa, on Reilun kaupan lisällä kunnostettu koulua ja päiväkotia sekä hankittu keittiötarvikkeita kuten helloja, Liisa sanoo.

Reilun kaupan lisä on vaikuttanut suuresti Oserianin tilalla työskentelevän Stella Chapkuruin perheen elämään

– Kun kukkatilamme alkoi vuonna 2010 saada Reilun kaupan lisää, muuttui myös minun elämäni yksinhuoltajana. Aloin saada avustusta lasteni koulumaksuihin ja pystyin hankkimaan korottoman lainan avulla keittiötarvikkeita. Kaikkien pakollisten menojen jälkeen saan nykyisin säästettyä hieman perheeni hyväksi. Vanhin lapseni opiskelee lääketiedettä ja saa edelleen tukea Reilun kaupan lisästä, Stella Chapkurui iloitsee.

Lue lisää Reilusta kaupasta