Testattujen makujen K-koekeittiö

Testattujen makujen K-koekeittiö

Päivitetty 4.2.2019

Sanna Huovilainen ja Laura Halonen suunnittelevat ja testaavat K-ruoka.fi-sivulta, K-Ruoka-lehdestä ja Pirkka-lehden ruokaosiostakin tuttuja reseptejä K-koekeittiöllä.

Kun idea uudesta reseptistä on syntynyt, sitä testataan ja viilataan niin monta kertaa, että resepti toimii. Ideoinnin ja testaamisen takana on kaksi ruoan ammattilaista, Sanna Huovilainen ja Laura Halonen.

"Usein se helpoimmaksi kuviteltu ruoka, jossa on vain muutama raaka-aine, onkin vaikein saada täydelliseksi", Sanna paljastaa.

Koekeittiön reseptit päätyvät K-ruokakaupoissa jaettavaan K-ruoka-lehteen, Pirkka-lehden ruokaosioon, k-ruoka.fi-sivustolle ja Mitä tänään syötäisiin? -TV-ohjelmaan.

Sanna ja Laura tutustuivat kymmenisen vuotta sitten yliopistolla opiskellessaan kotitalousopettajiksi. Koekeittiöllä he ovat työskennelleet yhdessä vuodesta 2011.

"Kun toinen ajattelee jotain, toinen sanoo saman ääneen. Hääräämme koekeittiöllä yhdessä, mutta teemme eri ruokia. Olemme toistemme sparraajia ja kriitikkoja", Sanna ja Laura kertovat.

Innoitusta resepteihin haetaan matkoilta, ravintoloista, lehdistä, kirjoista ja sosiaalisesta mediasta. Eniten inspiroivat kuitenkin raaka-aineet: erityisesti sesongin kasvikset ja uutuustuotteet.

Sanna ja Laura tuntevat hyvin tutun pulman: mitä tänään syötäisiin? Jotain helppoa, hyvää ja nopeaa. Ratkaisuksi he vinkkaavat, että kaapeissa kannattaa pitää aina hyvin säilyviä raaka-aineita. Sipulilla, kananmunilla, tomaattisäilykkeillä ja pastalla saa jo monta ateriakriisiä ratkaistua. 

Laura

Kuka Laura Halonen

@lauraelinah

Lempi raaka-aineeni
Korianteri.

Arjen bravuurini
Kaappiruoka. Olen hyvä keksimään aterian siitä, mitä kaapissa on.

Herkuttelen
Pasta bolognese on kestosuosikkini, ja pidän meksikolaisesta keittiöstä. Salmiakki lienee suurin paheeni.

Sanna

Kuka

Sanna Huovilainen
@sannahuovilaine

Lempiraaka-aineeni
Suomalaiset marjat

Arjen bravuurini
Nopeat pannuruoat kauden kasviksista

Herkuttelen
Lähi-idän ruoalla ja suklaalla. Lasagnea ja tuoretta pullaa ei voita mikään.