Peruna-elokuva on komedia startup-yrittäjästä

Peruna-elokuva on komedia startup-yrittäjästä

Päivitetty 12.8.2021

Innovointi, yrittäjyys, periksiantamattomuus, yhteistyö ja suomalaisuus – elokuvan kulmakivet ovat tärkeitä myös meille K-Supermarketissa. Siksi päätimmekin lähteä mukaan kertomaan teille tarinaa sinnikkäästä yrittäjästä.

K-Supermarket logo Peruna on komedia startup-yrittäjästä, Untamosta, joka yrittää tuoda perunaa Suomeen 1600-luvulla, aikana jolloin kansa syö naurista. Uusi yhteiskuntaluokka, porvaristo, on syntymässä ja haastamassa ajan jähmettynyttä henkeä. Mutta kukaan ei usko perunaan, ja nauriinviljelijöiden kilta päättää tuhota nuorten yrittäjien häirinnän.

Untamo (Joonas Nordman) on innovatiivinen nörtti, jonka kehitysvisioita ei ymmärretä lainkaan Hevonperän kylässä, 1600-luvun Suomessa. Työ linnan puhtaanapidossa ei tyydytä nuoren miehen kunnianhimoa ja hän on ahdistunut taantuneen kotipaikkansa jämähtäneestä näköalattomuudesta.

Untamo pääsee kauppakaravaanin mukana Turkuun ja tutustuu uuteen säätyyn, nuoriin jotka intoilevat yrittäjyydestä. Heille koko maailma tuntuu olevan auki, kukaan ei ole taustansa vanki ja kaikki on mahdollista.

Tästä alkaa Untamon kivikkoinen tie yrittäjäksi. Parin kokeilun jälkeen tuotteeksi valikoituu upouusi mukulakasvi maapäärynä eli peruna. Untamon pitää enää keksiä miten myydä perunaa suomalaisille, joiden mielestä naurista parempaa ei ole ja naurismarkkinoita hallitsevan linnanherran neuvonantaja (Kari Ketonen) laittaa kapuloita rattaisiin. Yhtiökumppaneikseen Untamo houkuttelee maanläheisen ystävänsä Pyövelin (Mikko Penttilä), Turun startup-yhteisön maanisen vetäjän Magnuksen (Alex Anton) sekä Hevonperän linnan pahansisuisen kanslerin Kalevin (Kari Hietalahti).

Elokuvan rooleissa nähdään sekä tuttuja kotimaisia näyttelijöitä että uusia nousevia nimiä: Joonas Nordman, Kari Hietalahti, Kari Ketonen, Mikko Penttilä, Linnea Leino, Alex Anton, Mimosa Willamo, Antti Luusuaniemi, Petteri Pennilä, Lasse Karkjärvi, Linda Manelius, Lauri Maijala, Ville Myllyrinne, Mikko Kouki, Eero Herranen ja Tommi Korpela.

Perunan ohjaa Joona Tena (Roba, Syke, Supermarsu, FC Venus) ja sen on käsikirjoittanut Pekko Pesonen (Napapiirin sankarit, Jättiläinen).

Peruna-elokuvan ensi-ilta teattereissa 13.8.2021

K-Supermarket ja Pirkka ovat elokuvan pääyhteistyökumppanit.