Pirkka
Pirkka perunapussien värit ja niiden merkitys

Pirkka perunapussien värit ja niiden merkitys

Toiset perunat ovat kiinteämpiä, toiset jauhoisempia ja toiset sopivat monipuolisesti erilaiseen ruoanlaittoon. Pirkka perunapussien värit kertovat perunoiden parhaat käyttötarkoitukset. Vihreässä pussissa on kiinteitä perunoita, punaisessa jauhoisia ja keltaisessa monikäyttöisiä yleisperunoita.

Pirkka-perunoiden keittolaatu testataan jokaisesta erästä

Pirkka-perunoiden keittolaatu testataan jokaisesta perunaerästä. Keittolaatutestauksessa määritetään keitettyjen perunoiden rakenne, maku ja suutuntuma. Arviointivaiheessa perunan lajike- ja viljelijätiedoilla ei ole merkitystä, vaan Pirkka-perunat pakataan käyttötarkoitukseensa sopiviin pusseihin.

Testauksella varmistetaan, että saat aina käyttötarkoitukseensa sopivat tuotteet. Viljelytekniikka, lannoitus, maalaji ja kasvukausi vaikuttavat perunan rakenteeseen ja tärkkelyspitoisuuteen. Lisäksi jokainen kasvukausi on erilainen omine lämpö- ja sadeolosuhteineen.

Vihreä pussi: Pirkka suomalainen kiinteä peruna 2 kg

Vihreään pussiin pakattu Pirkka kiinteä peruna on suomalaista pestyä perunaa. Kiinteä peruna sopii parhaiten keitettäväksi, pannulla paistettavaksi, keittoihin, laatikoihin, salaatteihin tai vaikkapa  röstiperunoiksi

image

Keltainen pussi: Pirkka suomalainen yleisperuna 2 kg

Keltaiseen pussiin pakattu Pirkka yleisperuna on suomalaista pestyä perunaa, joka on sopivasti jauhoista ja kiinteää. Yleisperuna soveltuu parhaiten keitettäväksi, keittoihin, laatikoihin, kiusauksiin, gratiineihin, lohkoperunoiksi ja pataruokiin. Kokeile myös uuniperunoiksi ja röstiperunoiksi.

image

Punainen pussi: Pirkka suomalainen jauhoinen peruna 2kg 

Punaiseen pussiin pakattu Pirkka suomalainen pesty peruna on jauhoinen ja sopii siksi hyvin soseeksi, sosekeittoihin, uuni- ja lohkoperunoiksi, leivontaan sekä imellettyyn perunalaatikkoon.

Vinkki! Voit kypsentää perunat myös höyryssä.  

image

Lila pussi: Pirkka suomalainen Rosamunda pesty jauhoinen uuniperuna 1kg

Pirkka Rosamunda on jauhoinen peruna, joka soveltuu parhaiten uuni- ja lohkoperunoiksi, perunasoseeksi, sosekeittioihin, leivontaan sekä imellettyyn perunalaatikkoon.

Vinkki! Rosamundan voi kypsentää myös höyryssä.

image

Musta pussi: Pirkka suomalainen pesty puikulaperuna 1 kg

Pirkka puikula on jauhoinen peruna jonka maku vivahtaa hieman manteliin. Puikula on erittäin jauhoinen peruna, joka soveltuu parhaiten juhlavaksi lisäkkeeksi keitettynä tai höyryssä kypsennettynä. Puikula sopii myös perunasoseeksi, uuniperunoiksi, sosekeittoihin ja leivontaan. 

image

Turkoosi pussi: Pirkka suomalainen pesty kesäperuna 2 kg

Pirkka suomalaiset kesäperunat ovat kiinteitä ja maistuvat keitettyinä herkullisilta voinokareen ja tuoreen tillin kanssa. Kausituote.

image

Turkoosi pussi: Pirkka suomalainen Siikli pesty ruokaperuna kiinteä 1kg

Kiinteä Pirkka Siikli soveltuu parhaiten salaatteihin, keitettäväksi, keittoihin sekä pannulla paistettavaksi. Se sopii myös laatikkoruokiin ja röstiperunoiksi.

Lue lisää